Waar ben je naar opzoek?

Adventskalender zelf vullen: leuke ideetjes!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Adventskalender zelf vullen: leuke ideetjes!

Een adventskalender is een leuke manier om samen met je kinderen af te tellen tot de kerstdagen. Deze kan je kant-en-klaar kopen of zelf in elkaar zetten. Tegenwoordig kan je ook lege adventskalenders kopen, maar waarmee kan je zo een adventskalender zoal vullen?

Om een lang verhaal kort te maken: waarmee je maar wil! Alles wat je kinderen leuk vinden is natuurlijk toegestaan. Je kan hier natuurlijk denken aan materiële zaken, maar ook aan andere leuke dingen zoals opdrachtjes of activiteiten. Heb je wat inspiratie nodig over waarmee je een adventskalender zelf vullen kan? We hebben een paar leuke ideetjes voor je op een rij gezet.

Waarmee een adventskalender zelf vullen?

Wil jij dit jaar een adventskalender en deze zelf gaan vullen? Lees dan mee onder de afbeelding!

Adventskalender zelf vullen

Vullen met Speelgoed

Speelgoed doet het vanzelfsprekend altijd goed als het aankomt op adventskalenders. Laten we eerlijk zijn: van november tot en met eind december snoepen de kinderen eigenlijk al genoeg. Je kan ze dan ook prima iets geven waar ze ook echt wat aan hebben. Welk speelgoed is leuk om een adventskalender mee te vullen? We hebben een paar leuke (en goedkope) ideetjes.

Klei

Is jouw kind gek op klei? Dan heb je geluk, want met potjes klei kom je een heel eind wat betreft het vullen van een adventskalender. Je kan eventueel afwisselen met leuke tools waarmee ze leuk met het klei kunnen spelen en eventuele opdrachtjes om iets moois te maken. Heb je moeite om alles te verzamelen? Play-Doh heeft handige grootverpakkingen met kleipotjes, zodat je één klap verschillende kleuren klei hebt om de adventskalender mee te vullen.

Adventskalender zelf vullen met klei

Fidget toys

Je kan kant-en-klare Fidget toys kalenders kopen, maar je kan het ook zelf in elkaar zetten. Gelukkig zijn deze leuke, kleine speeltjes ook nog lang zo duur nog niet. Iets waardoor Fidget toys een perfecte vulling voor je adventskalender is. Je adventskalender zelf vullen kan dus al op een hele makkelijke manier.

Adventskalender zelf vullen met fidget toys

Duplo/ Lego/ Playmobil

Dit is ook van dat leuke speelgoed dat zich prima leent voor het vullen van adventskalenders. Je kan hier ook heel goed kant-en-klare adventskalenders van kopen, maar deze zijn veelal duur en snel uitverkocht. Door zelf je poppetjes en items bij elkaar te zoeken heb je jouw eigen adventskalender zo vol en het mag de pret dan ook echt niet drukken. De LEGO mini figuurtjes zijn hier ideaal voor.

Vul je adventskalender met leuke activiteiten

Je hoeft natuurlijk niet je hele adventskalender te vullen met speelgoed, lekkers en dat soort dingen. Je kan er ook voor kiezen om eens af te wisselen. Wat dacht je van een leuke activiteit die je met de kinderen kan gaan doen in de kerstvakantie? Meestal wordt dit net zo enthousiast ontvangen. Wat kan je zoal doen? Ook als het allemaal niet zo mee zit door eventuele corona maatregelen.

  • Maak een boswandeling. Je kan er eventueel ook voor kiezen om een leuke speurtocht uit te zetten. Aan het einde van de dag is het natuurlijk genieten geblazen met warme chocomelk met slagroom. Lekker actief en onwijs gezellig!
  • Ga aan de kerst knutselwerkjes. Kinderen vinden het heerlijk om op een sombere dag lekker met hun handen bezig te zijn. Er is echter wel een catch: mama en papa moeten ook gezellig mee doen. Jullie eigen creaties kan je in de kerstboom hangen of gebruiken als een ander soort kerstdecoratie. Vergeet alleen niet om de nodige spullen in huis te halen!
  • Koekjes en cakejes bakken staat natuurlijk garant voor een hoop plezier. Zeker als de kinderen ze ook nog eens zelf mogen decoreren. Tip van ons: zorg voor een goed tafelkleed dat vies mag worden en laat de kinderen vooral lekker hun gang gaan. Dat scheelt je de meeste stress.
  • Laat je kinderen wat verzinnen.

In deze blog staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen