Waar ben je naar opzoek?

Adventskalender met speelgoed voor kinderen: aftellen tot Kerst

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Adventskalender met speelgoed voor kinderen: aftellen tot Kerst

Adventskalenders, leuk voor Kerst. We kennen ze allemaal! Zeker die met chocolaatjes. Die je overigens allemaal in een dag op hebt gegeten, wat voor kinderen niet anders is. Een adventskalender met speelgoed is dan de perfecte uitkomst. En daar zijn er veel van te krijgen. Het is een leuke, feestelijke manier om af te tellen tot en met Kerst en; ze zijn nog eens in heel veel verschillende soorten en maten te krijgen. Wat dacht je van een LEGO, Playmobil, Schleich of Play-doh adventskalender? Er zijn een tal van leuke speelgoed adventskalender voor kinderen. Hierbij wat leuke ideeën.

Speelgoed adventskalender: waarom zo leuk?

De adventskalender met speelgoed biedt daarnaast gelegenheid om een speelgoedverzameling op een leuke manier uit te breiden. Zeker in het geval van LEGO, Playmobil en Schleich weet iedere ouder namelijk wel dat de verzamelwoede eigenlijk nooit tot een einde komt.

Daarnaast is iedere aanvulling gewaardeerd. Dit maakt de adventskalenders ook zo leuk. Het maakt niet uit wat er achter het vakje zit: het wordt altijd dankbaar ontvangen. Daarnaast is het natuurlijk een stuk gezonder dan alleen maar snoep waar (laten we eerlijk zijn) de kinderen in december al meer dan genoeg van krijgen. Hier hebben ze tenminste wat aan!

Het is ook heel leuk om elk jaar een speelgoed adventskalender te kopen en hier een traditie van te maken. Het is natuurlijk leuk om een kant-en-klare adventskalender te kopen maar het zelf maken van een adventskalender is ook erg leuk. Begin daarmee wel op tijd!

Soorten speelgoed adventskalender voor kinderen

Welke speelgoed adventkalender voor kinderen is nou echt leuk? Wij hebben een paar leuke tips voor je!

Let op: Als er een datum bij een adventskalender staat, zegt dat helemaal niks. De adventskalenders zijn namelijk datum-loos en kunnen elkaar jaar gebruikt worden. Het jaartal geeft alleen aan welke nieuw is en welke ouder is. Je kunt dus prima een adventkalender uit 2015 gebruiken.

Playmobil adventskalender

Als je kind gek is op Playmobil, dan is deze adventskalender een schot in de roos. Ook omdat je deze kalenders in verschillende thema’s kan krijgen. Zo zijn er adventskalenders voor jongens, meisjes en allebei. Achter de vakjes vind je poppetjes, accessoires of een klein cadeautje voor het kind zelf. De cadeautjes passen in ieder geval perfect in de al aanwezige Playmobil-collectie.

Dit is een kleine greep uit de speelgoed adventskalenders voor kinderen van Playmobil: De verrassingskerstkalender, Kerstmis in de stad, Playmobil Paardrijclub, De Boerderij, Koninklijke picknick in het park, Ridderduel en de Speelgoedwinkel.

Adventskalender Playmobil
Adventskalender met speelgoed

Lego Adventskalender

Ook LEGO heeft adventskalenders en in verschillende thema’s. Wat dacht je van een Harry Potter Adventskalender, bijvoorbeeld? Net zoals met Playmobil, vind je achter ieder deurtje een figuurtje of accessoire. Deze speelgoed adventskalender voor kinderen is een aanvulling op je bestaande LEGO-collectie en maakt aftellen naar kerst zoveel leuker! De Lego adventskalenders vind je in de volgende uitvoeringen: LEGO Friends, Harry Potter, Star Wars en nog veel meer!

Speelgoed adventskalender - LEGO Harry Potter
Speelgoed adventskalender - LEGO Friends

Schleich Adventskalender- Horse Club

De paardjes van Schleich zijn op zijn zachtst gezegd populair te noemen. Zeker onder de paardenmeisjes. In deze adventskalender zitten 24 afzonderlijke onderdelen die de verzameling verreiken. De adventskalender heeft daarnaast vaak exclusieve figuren, waardoor verzamelen met deze kalender alleen maar leuker wordt.

Schleich Adventskalender- Horse Club

Overige Schleich adventskalenders

Schleich heeft natuurlijk veel meer collecties dan alleen de Horse Club. Je hebt adventskalenders voor Farmworld, Bayala Elfen en nog veel meer. Ook hier vind je 24, speciale figuurtjes om je verzameling nog completer te maken. Deze set is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en maakt het dus ook een onwijs leuke, educatieve speelgoed adventskalenders voor de jongere kindjes.

De 8 leukste adventskalenders

De laatste maanden van het jaar, altijd een gezellige drukke tijd voor de kinderen en onszelf natuurlijk ook. Het begint met het maken van een lampion voor Sint Maarten. Na het liedjes zingen en snoepjes aan de deuren ophalen begint…

 • Love2BeMama

Ravensburger Do It Yourself speelgoed adventskalender

Perfect voor de (jonge) puzzelliefhebber; deze Do It Yourself speelgoed adventskalender voor kinderen. In deze adventskalender vind je leuke artikelen om mee te puzzelen, knutselen en te decoreren. Je kind heeft 24 dagen wat leuks om handen. Ideaal voor als het weer even wat minder is en en je kleintje graag met zijn of haar handjes bezig is.

Ravensburger Adventskalender

Barbie adventskalender

Barbie kan natuurlijk niet achterblijven met een adventskalender. Tel samen met Barbie af tot de Kerst met de adventskalender vol accessoires én een Barbiepop.

De echte Barbiefan weet dat je nooit genoeg aan schoentjes, kleding en diertjes kan hebben om het Barbie-verhaal compleet te maken. Dit is precies de behoefte waar deze adventskalender in voorziet. Je kind kan aftellen met 24 vakjes, vol met de leukste verrassingen. Allemaal in het teken van en voor Barbie, natuurlijk. Van een tiara, tot puppy. Er is genoeg om mee te spelen. Ook als de kerstdagen voorbij zijn.

Barbie adventskalender

Hatchimals CollEGGtibles Adventskalender

Met deze speelgoed adventskalender, voor kinderen vanaf 4 jaar oud, vind je kind achter ieder deurtje een leuke Hatchimals verrassing. Daarnaast kan je de kalender zelf ombouwen tot winterparadijs voor je Hatchimals.

Top 10 adventskalenders

Ben jij al aan het aftellen tot het kerst is? Dan is een adventskalender echt iets voor jou! Er zijn ook hele leuke adventskalenders voor volwassenen. Een adventskalender is eigenlijk een kerstkalender. Deze adventskalender heeft namelijk verschillende vakjes, waarvan er elke dag tot aan kerst één mag worden open gemaakt. Zo zijn er adventskalenders waarbij de vakjes gevuld zijn met spreuken of foto’s. Let op, de meeste adventskalenders moeten nog gevuld worden.

Dit is een top 10 met populaire adventskalenders:

 1. LEGO Harry Potter Adventskalender 2020
 2. Harry Potter 2020 Advent Calendar
 3. Schleich Adventskalender Horse Club
 4. Adventskalender My Jewellery Kerstboom
 5. Luxe Adventskalender make-up
 6. Spa & Beauty adventskalender
 7. Bruisbalkalender 12 daagse
 8. Air Wick adventskalender geurkaarsen
 9. L’or Nespresso koffie Adventskalender
 10. Playmobil Adventskalender “Back To The Future”

Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen