Waar ben je naar opzoek?

Alternatief traditionele kerstboom: deze zijn ook leuk!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Alternatief traditionele kerstboom: deze zijn ook leuk!

Nu Sinterklaas al weer even terug naar Spanje is en Kerst voor de deur staat, gaan nu echt (bijna) alle mensen over op het optuigen van de kerstboom. Misschien heb jij hem zelfs al staan? Het kan echter zo zijn dat een traditionele kerstboom voor jou geen optie is. Als je katten hebt bijvoorbeeld. Die het op een of andere manier altijd geweldig vinden om er lekker in te klimmen (en de hele boom naar de grond te werken). Ook als je huis net te klein is of je gewoon geen hebt in een traditionele kerstboom, dan heb je al voldoende reden om op zoek te gaan naar een leuk alternatief.

Kerst 2020Kerst 2020

Alternatief traditionele kerstboom

Met een beetje creativiteit (en natuurlijk het internet) kom je al heel erg ver als je op zoek bent naar een alternatief voor de traditionele kerstboom. Het ene idee is nog leuker, of buitensporiger dan de ander. Speciaal voor de mensen die dit jaar iets anders willen, hebben we een paar van de leukste ideetjes op een rijtje gezet.

Wat anders dan de traditionele kerstboom

Neem je echt of nep? Een grote of een kleine? Een boompje voor op de tafel of op de vloer? Met een alternatief voor de traditionele kerstboom heb je geen last van al die keuzestress. Tenslotte zijn er genoeg andere opties die net zo leuk staan, maar je een hoop stress (ook qua decoreren) scheelt. Zeker als je jezelf bedenkt dat je dit jaar geen lichtjes uit elkaar hoeft te halen. Een dikke plus! Als je het ons vraagt.

Een kerstboom van alleen lichtjes

De look-and-feel van een traditionele kerstboom, maar een heel ander alternatief. Ook lekker onderhoudsvriendelijk. Decoreer je ‘kerstboom’ in het midden om er een echte kerstsfeer van te maken. Dit geeft toch een heel magische en kerstachtige uitstraling.

De zwevende kerstboom

Geen lichtjes, geen prikkende dennennaalden, maar een visueel prikkelende kerstboom. Omdat deze ‘boom’ aan je plafond hangt, lijkt het alsof de ballen uit zichzelf in de lucht blijven zweven. Het vergt een beetje gedoe met touwtjes en ijzerdraad, maar hé: als dat alles is wat je hoeft te doen om zo een toffe alternatief op de niet- traditionele kerstboom in huis te halen. Wij tekenen ervoor!

De wijnboom

Oké… We gaan er even vanuit dat niemand deze boom echt in huis heeft staan (als je er wel een hebt, bel me! Ik denk dat we best vriendinnen kunnen worden), maar hij is gewoon te leuk om over te slaan. Zeker als je jezelf bedenkt dat iemand die flessen wijn nog moet leegdrinken, of dit allang heeft gedaan. Dat kan natuurlijk ook! Het is tenslotte toch stressvol. Die feestdagen.

Diep in de zee

Ik kan niet echt heel erg goed zien waar het alternatief op de traditionele kerstboom van is gemaakt, maar het ziet er wel geweldig uit! Zo op het eerste gezicht lijken het stukken pvc-buis of cirkels van karton. Bevestig ze aan de muur en decoreer je kerstboom naar je eigen smaak. Nog een pluspunt: Wederom geen gepriegel met lampjes en die verschrikkelijke haakjes. Die ik persoonlijk elk jaar vergeet te kopen en pas achterkom op het moment dat ik mijn boom wil optuigen. Daarnaast ziet het er ook gewoon onwijs tof uit. Punt.

De ondersteboven boom

Dit voorbeeld heb ik al een tal van keren voorbij zien komen en vind het er zo onwijs tof uitzien! Het is natuurlijk wel een beetje een traditionele kerstboom met een alternatief qua plaatsing, maar dat mag de pret niet drukken. Deze boom is onwijs handig als je kleine kinderen hebt die constant alle ballen en decoratie in hun mondje stoppen. Ook katten hebben geen kans met dit alternatief op de traditionele kerstboom. Ik noem het een dubbele win! Zeker als je kijkt naar hoe het eruitziet.

Alternatief traditionele kerstboom

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen