Waar ben je naar opzoek?

Sinterklaas bingokaarten: leukste bingospellen voor pakjesavond

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Sinterklaas bingokaarten: leukste bingospellen voor pakjesavond

Sinterklaas bingo is een leuk, populair spel om pakjesavond mee door te komen. Het leukste van dit spel is dat je er ook je eigen invulling aan kan geven. Denk aan plaatjesbingo om te spelen met de kinderen. Hier kan je vaak Sinterklaas bingokaarten voor downloaden en printen. Hoe kan je Sinterklaas bingo spelen en waar vind je de leukste Sinterklaas bingokaarten?

Het principe achter Sinterklaas bingo is eigenlijk makkelijk: het gaat namelijk zo goed als hetzelfde als de ouderwetse manier waarop men bingo speelt. Je kan er echter ook voor kiezen om gebruik te maken van zogenaamde plaatjes of voorwerpen bingo. Hoe dit je op pakjesavond bingo kan spelen leggen we uit in dit artikel. Tevens geven we je ook leuke tips over waar je Sinterklaas bingokaarten kan vinden.

Sinterklaas bingo en andere leuke spelletjes voor pakjesavond

Misschien gebeurt dit alleen bij ons, maar pakjesavond is meestal chaotisch. Pakpapier vliegt in het rond en de kinderen weten vaak van ellende niet meer wat ze gekregen hebben. Een andere leuke manier om pakjesavond (op een ietwat gezelliger en…

  • Denise Meijer

Bingo spelen met Sinterklaas bingokaarten

Op internet vind je een tal van verschillende soorten Sinterklaas bingokaarten. Deze zijn meestal gemaakt op basis van plaatjes. Je kan je kind op zoek laten gaan naar diverse plaatjes, voorwerpen of speelgoed dat bij de plaatjes past. Is er een rij vol? Dan krijgt hij of zij een pakje en ga zo maar verder. Dit is om meerdere redenen een leuk spel voor op pakjesavond, want je kinderen zijn lekker actief bezig (iets wat de drukte onderling weer ten goede komt) en ze zijn niet binnen tien minuten door de zak met cadeautjes heen.

Ouderwets bingo spelen

Als je ouderwets bingo gaat spelen op pakjesavond, dan maak je geen gebruik van de Sinterklaas bingokaarten, maar de kaarten die bij bingo passen. Die met nummertjes dus. Het principe achter het spel is niet heel veel anders; als je kind (of jijzelf) bingo heeft dan kan er een cadeautje worden uitgepakt. Er kleeft echter wel een nadeel aan het traditionele bingospel. Dit kan nogal lastig zijn voor jonge kinderen, omdat deze nog niet thuis zijn in de vele nummers die in het spel getrokken gaan worden.

Ideetjes met de Sinterklaas bingokaarten

Als je kiest voor de Sinterklaas bingokaarten dan kan je natuurlijk zelf een beetje spelen met hoe je hier invulling aan gaat geven. Het is een idee om blaadjes met de afbeeldingen door het huis heen te verstoppen. De kinderen gaan dan op zoek en wie er het eerst bingo heeft n.a.v. de gevonden plaatsen mag een cadeautje uitpakken. Er zijn echter nog meer manieren waarop je de Sinterklaas bingokaarten kan inzetten. Probeer dit eens:

  • Laat de plaatjes zien op de televisie/ computer.
  • Maak er een ‘woordenbingo’ van. De volwassenen zeggen op random momenten een Sinterklaas-gerelateerd woord, zoals: MIJTER. De kinderen moeten het bijpassende plaatje afstrepen en kunnen op deze manier uiteindelijk bingo krijgen.
  • Dit kan je hetzelfde doen met een leuke Sinterklaasfilm. Zet deze op, pak er de Sinterklaas bingokaarten bij. Word er bijvoorbeeld een staf in beeld getoond? Dan kan je kind dit afstrepen op de kaart. Dit is een leuke manier om een gezellige film, met een beetje plezier te combineren.

Andere toffe spellen voor op pakjesavond

Sinterklaas bingo is natuurlijk niet het enige spel dat je kan spelen op pakjesavond. Er zijn een tal van leuke spellen die je kan doen om het uitpakken van de cadeautjes iets leuker te maken. Nieuwsgierig naar wat je allemaal kan doen? Lees dan dit artikel over leuke spellen voor op pakjesavond. Veel plezier!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen