Waar ben je naar opzoek?

Sinterklaas bingo en andere leuke spelletjes voor pakjesavond

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Sinterklaas bingo en andere leuke spelletjes voor pakjesavond

Misschien gebeurt dit alleen bij ons, maar pakjesavond is meestal chaotisch. Pakpapier vliegt in het rond en de kinderen weten vaak van ellende niet meer wat ze gekregen hebben. Een andere leuke manier om pakjesavond (op een ietwat gezelliger en gestructureerder) manier te vieren is door middel van Sinterklaas bingo en andere leuke spelletjes.

Er zijn een tal van spellen die je kan doen op pakjesavond. Sommige kan je kopen, printen of speel je met een beetje fantasie. Zelf maken is ook helemaal niet moeilijk. Daarnaast kom je ook een heel eind met spelletjes die je misschien zelfs nog in de kast hebt staan. We hebben spellen zoals Sinterklaas bingo voor je op een rij gezet. Natuurlijk met de (makkelijke) speelregels.

Budgettips Sinterklaas vieren: tips voor een goedkope pakjesavond

We hoeven je denk ik niet uit te leggen dat de decembermaand een aanslag is op je portemonnee. En het lijkt wel alsof het elk jaar een stukje groter, decadenter en vooral… duurder moet. Onzin natuurlijk! En zeker niet realistisch…

  • Denise Meijer

bingo en andere leuke spelletjes

Het is altijd best jammer. Weken leven je kinderen toe naar pakjesavond. Alleen maar om het ‘hoogtepunt’ na een kwartier al te zien eindigen. Voor kinderen die gevoelig zijn voor prikkels is dit ook nog eens heel lastig, want het uitpakken van de cadeautjes gaat nog weleens samen met de nodige hectiek. Met spelletjes zoals Sinterklaas bingo duurt pakjesavond wat langer en verloopt het geheel wat rustiger. Dit zijn leuke spelletjes die je op pakjesavond met je gezin kan spelen:

Sinterklaas dobbelen

Dobbelen is, naast Sinterklaas bingo, een populair spel voor op pakjesavond en is vooral leuk voor de wat oudere (niet in Sinterklaas gelovende) kinderen. De regels zijn simpel!

Het spel bestaat uit 2 of 3 verschillende rondes. In de eerste ronde speel je tot alle cadeautjes zijn verdeeld en uitgepakt. Hier gaat al best wat tijd over heen. Toch is dit niet het einde van het spel, want in ronde twee begint de ‘echte pret’. Het nummer dat je gooit is namelijk allesbepalend over wat er met je pakje gebeurt. Zo kan het gebeuren dat alle pakjes naar links of rechts moeten worden verplaatst, kan je de buit aan je buurvrouw moeten geven of moet je schuiven van je zitplek zodat je ineens bij een heel ander stapel cadeautjes komt te zitten. Sinterklaas dobbelen is geweldig een geweldig, spannend spel om te spelen. Je weet namelijk op geen enkele manier welk cadeautje je uiteindelijk mee naar huis neemt. Je kan ook beginnen met Sinterklaas bingo en dan dit spel spelen.

Schoencadeautjes voor tieners: de leukste tips

Een tiener gelooft dan wel niet meer in Sinterklaas, maar dat zegt natuurlijk niet dat ze hun schoen niet mogen zetten. Wat dat betreft doen ze nog graag mee! Zelfs al heb je geen jongere kinderen meer in huis; de…

  • Denise Meijer

Sinterklaas bingo

Sinterklaas bingo kan je op verschillende manieren spelen. Zo kan je dit doen door middel van zelfgemaakte bingo-kaarten of met de standaard kaarten en balletjes die je dan wel voor de bingo gebruikt. Speel je de bingo op de klassieke manier? Dan houd je patronen 1 lijn, 2 lijnen en een Full House aan. Heeft er iemand bingo? dan mag er een pakje uitgepakt worden. Je kan eventueel ook nog spelen met bijzondere patronen. Wat dacht je van een mijter of klein cadeautje.

Pepernotenspel

Al Sinterklaas bingo gespeeld? Dan is dit ook leuk! Pepernoten zijn onwijs lekker, maar die krengen komen op een bepaald punt ook je neus uit. Je kan ze dan prima gebruiken voor een leuk spelletje voor pakjesavond: het pepernotenspel. Laat de kinderen op ‘jacht’ gaan naar pepernoten om cadeautjes te verdienen of speel een potje pepernotendarts. Er zijn eigenlijk een tal van manieren hoe je pepernoten, spelletjes en cadeautjes bij elkaar kan betrekken. Zo is dat taaie spul ergens echt nuttig voor.

Gezelschapsspel

Sinterklaas bingo is niet het enige spel dat je kan spelen met een oud spelletje uit de kast. Je kan eigenlijk aan ieder spelletje wel iets van een beloning door middel van cadeautjes plakken. Leuke spelletjes om te spelen met familie zijn: 30 seconds, (kinder) Trivia, hints, Pictionairy en Monopoly (maar dan alleen als je van familieruzies houdt).

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen