Waar ben je naar opzoek?

Kindertablet Kurio Ultra 2: redder in nood voor ouders

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Kindertablet Kurio Ultra 2: redder in nood voor ouders

Misschien ben ik de enige moeder die dit zegt, maar ik ben als de dood dat mijn kinderen weer thuis komen te zitten. Natuurlijk: als het echt nodig is dan ondergaan we het gewoon, maar mijn kinderen zullen niet alleen zijn in het feit dat ze zo goed als klaar zijn met hele periodes thuis doorbrengen. Dit in plaats van op school met vriendjes. De meest geziene oplossing tijdens dit soort weken? Een schermpje en met de kindertablet Kurio Ultra 2 kan je een kind met een gerust hart een spelletje laten spelen en heb jij je handen vrij.

De eerste lockdown ondergingen we nog als kampioenen, de tweede keer ging dit al iets stroever en heel eerlijk: als ik de telefoon zie gaan dat school belt dan krijg ik het al warm. Dit betekent dan meestal dan een van mijn kinderen een snotneus heeft en dus (jaja) naar huis wordt gestuurd.

Ze vervelen zich inmiddels op dat soort moment meer dan kapot. Met als resultaat dat ik entertainer, cateringmedewerkster, Wi-Fi-monteur en politieagentje kan spelen. Dit alles terwijl mijn eigen werk ook nog gedaan moet worden. Dat natuurlijk allemaal terwijl er op de achtergrond YouTube en Netflix speelt. Ook niet bepaald bevorderlijk voor je concentratie. En nu krijgen ze ook nog een week eerder kerstvakantie… Gelukkig is daar de redder in nood: de kindertablet Kurio Ultra 2.

De perfecte babysitter: kindertablet Kurio Ultra 2

Een schermpje is in zo een geval dus de perfecte babysit (sorry not sorry). Ik ken meer moeders die de tablet als oppas gebruiken 😎. Toch staan hun eigen tablets me een beetje tegen. Ik moet ze als hun op hun eigen IPad zitten namelijk constant in de gaten houden. Een verkeerde site of film is namelijk zo aangeklikt. Soms hoeven ze er niet eens wat voor te doen en de talloze ‘ouderlijke controle’-apps zijn of peperduur of maken niet waar wat ze beloven. Daar moet toch iets anders op te verzinnen zijn? Het was daarom heel fijn dat de kindertablet Kurio Ultra 2 bij ons werd bezorgd.

Ik ben ‘die moeder’ die de iPad als oppas gebruikt

Die komt binnen? Sorry. Zo is het gewoon. En het maakt mij niks uit. Waarom ik er dan een blog over schrijf? Omdat ik er wat over te vertellen heb. Tegenwoordig is het bijna een doodzonde als je je kind…

  • Linda Bosscher

Kindertablet Kurio 2: veilig voor kinderen

Het antwoord is ja! Er is iets op te verzinnen. Want met de kindertablet Kurio Ultra 2 heb je dit probleem dus niet. Dit is een tablet, speciaal voor kinderen. Dit maakt het een 100 procent veilig schermpje. Alles wat namelijk niet geschikt is voor kinderen wordt automatisch geblokkeerd. Daarnaast kan je alleen als ouder zijnde apps zoals Netflix en dergelijke installeren. Dit geeft mij in ieder geval een fijn gevoel, want je hebt zelf de complete controle over wat ze kijken en spelen en dat is niet eens alles! De tablet heeft namelijk ook nog eens ingebouwde gehoorbescherming. Zelfs met de speciale Kurio-koptelefoon kan je kind het volume niet te hard zetten. 

Kindertablet Kurio 2

Kurio Ultra 2: barstensvol met spellen!

Voor je kind is deze kindertablet van Kurio ook een feestje. De ‘niet zo kindvriendelijke’ apps missen ze namelijk niet eens met ruim 70 vooraf ingestelde spelletjes. Deze kunnen ze na het installeren ook offline spelen, dus de tablet is ook nog eens onwijs handig als je even ergens naartoe moet en je de tablet mee wil nemen als aanvullend vermaak. Ideaal! Zeker als je jezelf bedenkt dat de tablet zelfs mijn klunzige kids overleeft. Dit is niet zomaar, want de tablet is namelijk voorzien van een onwijs stevige beschermhoes en is ook nog eens spatwaterdicht. Het is dus geen ramp als er een keer een glas water over de Kurio valt. Deze blijft gewoon werken. Dit is dan ook weer vriendelijk voor mama haar portemonnee. Ook niet onbelangrijk. Al zeg ik het zelf! 

Kindertablet Kurio 2

Schermpjes doen hun dienst

Inmiddels hebben we er alweer een paar ziektedagen opzitten. Schermpjes doen tijdens mama haar werkuren dus weer trouw hun dienst en ik ben heel blij met de kindertablet Kurio Ultra 2. Gelukkig gaat thuiswerken met kinderen een stuk makkelijker als je niet constant alert hoeft te zijn op wat ze kijken of spelen. Zo kunnen ze zichzelf op een veilige manier vermaken nadat al het schoolwerk weer gedaan is en mama? Die doet haar werk gewoon op normale uren, in plaats van 02:00 in de nacht omdat het dan eindelijk een keertje rustig is. Hoe fijn is dat? 

Deze blogpost is een samenwerking.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier
.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen