Waar ben je naar opzoek?

Zwangerschapsmode van nu

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Zwangerschapsmode van nu

Het is inmiddels een decennia geleden dat ik zelf zwanger was van mijn zoon Jayden. Piepjong, 23 jaar en wat mij opviel was dat er weinig tot geen leuke zwangerschapsmode bestond. Ik hees mijzelf daarom in gemakkelijke maar oh zo onflatteus wijde T-shirts en aseksuele gifgroene joggingbroeken. Comfort alom, hip echter niet. En erg kleurloos. 

In zekere positie
Vroeger werd het als ongepast beschouwd om te spreken over `zwangerschap’ of `zwangere’. Een vrouw verkeerde in ‘een zekere positie’, haar bollende buik werd verhuld met wijdvallende kleding en gewaden. De Fransen introduceerden zelfs de ‘Robe battante’, een wijdvallende soepjurk zonder lijfje, om zoveel mogelijk uiterlijke tekenen van zwangerschap te verhullen. Onthullen werd immers als aanstootgevend gezien. Tijdens de Nederlandse republiek in de 17e eeuw werden zwangere vrouwen niet afgebeeld op schilderijen. Gelukkig kwam er een doorbraak rond de 18e eeuw, bekende schilders, waaronder de Australische schilder Gustav Klimt, begonnen zwangere vrouwen af te beelden in vol ornaat. Gustav ’s schilderij van een naakte man en een zwangere vrouw is daar eentje van.

Jackie Kennedy
In de jaren 50 en 60 kon Jackie Kennedy tijdens haar zwangerschappen worden uitgetekend in een vrouwelijke klassieke snit in pasteltinten. Jackie O wist haar zwangerschap stijlvol, maar toch op haar manier uit te dragen, een duidelijk groeiende buik zichtbaar op een ingetogen manier. De modewereld was erg onder de indruk van haar kledingkeuze, waaronder Givenchi en Chanel.

Wie op zoek is naar een dergelijke klassieke jurk kan terecht bij www.happymum.be. De Paris dress is elegant, stijlvol en in dezelfde pasteltinten verkrijgbaar. Daarnaast ook erg functioneel, door de rits aan de voorkant kan de jurk ook worden gedragen tijdens de borstvoedingsperiode. Happy Mum het enige merk dat methodes heeft ontworpen waardoor de kleding ook na de zwangerschap kan worden gedragen, de kleding keert weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm!

Stijlvol zwanger

Jessica Simpson Maternity imperium
Wie herinnert zich niet de bekende uitspraak van Jessica Simpson uit Newlyweds,
“No thank you, i don’t eat Buffalo” wanneer de serveerster vraagt of zij een portie Buffalo wings wenst. Dezelfde Jessica, inmiddels niet meer getrouwd met Nick, is nu moeder van 2 en heeft een eigen positiekledinglijn ontworpen. Een idee ontstaan nadat zij na de eerste, binnen een aantal maanden zwanger was van de tweede en waarschijnlijk de joggingbroeken goed beu was tijdens
deze olifantsdracht. Haar collectie, verkrijgbaar bij Motherhood Maternity, Destination Maternity
en Macy’s bestaat onder andere uit sexy voedingsbeha’s, in neutrale kleuren, maar ook met stoere dierenprints en  hippe skinny jeans in diverse kleuren. De collectie wordt door diverse aanstaande moeders op het net geprezen om de goede pasvorm, de kleding blijft mooi aansluiten gedurende de zwangerschap en is scherp geprijsd. Simpson lanceerde dit jaar de voorjaarscollectie, een groot succes! Haar inmiddels 4e collectie, herfst 2013, zal binnenkort verkrijgbaar zijn. Deze kleding wordt ook verzonden naar Nederland.

Stichting Supermom
Helaas kan niet elke aanstaande moeder zich veroorloven een geheel nieuwe gaderobe aan te schaffen tijdens de zwangerschap. Voor tiener, bijstand of alleenstaande moeders, die moeilijk kunnen rondkomen en geen positiekleding en babyspullen kunnen bekostigen heeft Vivian Reijs de stichting ‘Supermom’ in het leven geroepen. Zowel particulieren als bedrijven en winkels kunnen spullen, waaronder ongebruikte kleding, ongebruikte kraamcadeau ’s, luiers, maar ook Maxi-Cosi’s , bedjes en andere benodigdheden voor de baby aanleveren. Dit wordt door vrijwilligers afgeleverd aan huis. Vivian Reijs, ex partner van John Ewbank ontwierp in 2004, helaas na mijn zwangerschap, grappige positie T-shirts met geestige teksten zoals “Do not touch” ( altijd handig bij wildvreemden in de supermarkt die even aan je buik voelen, ongevraagd!) en “I love my baby.” Deze T-shirts zijn voor een schappelijke prijs verkrijgbaar op onder andere Zalando.

Vrijwilligers
Voor de stichting zijn ze momenteel op zoek naar nog meer daadkrachtige vrijwilligers die de spullen aan huis van de moeders willen leveren, zo’n één a twee keer in de maand. Gezien ik zelf op dit moment mij nog aan het oriënteren ben op de arbeidsmarkt, wat erg lastig is in het huidig economisch klimaat lijkt het voor mijzelf geen slecht idee mij aan te melden als vrijwilliger. Het is toch fijn om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij en deze moeders blij te kunnen maken. Dankbaar werk en ik kan stiekem weer een beetje in de zwangerschap- en babywereld toeven. Je raakt er toch een beetje uit als de tienertijd zich bijna aandient. Een leuke voorbereiding voor een nieuwe zwangerschap, die hopelijk, als het mijn vriend en mij gegund is niet zo lang meer op zich zal laten wachten!

Stichting SUPERMOM

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen