Waar ben je naar opzoek?

Zon, zee, ZAKYNTHOS!

7 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Zon, zee, ZAKYNTHOS!

Schitterend helder water, The Blue Caves en niet te vergeten de grote Caretta-Caretta schildpadden: Zakynthos heeft het allemaal! Dit prachtige Griekse eiland ligt in het zuiden van de Ionische zee en wordt ook wel “Il fioro di Levante” genoemd, dat “bloem van het Oosten” betekent.

Nachtwerk
De kerst was nog maar nét voorbij en ik kroop alweer stiekem achter mijn laptop om heel impulsief en spontaan een geweldige zomervakantie te boeken. Met de nadruk op zomer, want het moest een zomerse en warme bestemming worden. Mijn vorige bestemming IJsland was namelijk het tegenovergesteld en mijn lichaam kon wel wat zonoveruren gebruiken. De gedachte dat ik even een uurtje achter mijn pc zou gaan zitten was al snel van de baan verkast, toen ik opeens erg veel toffe bestemmingen vond. Uiteindelijk werd dit nachtwerk en ging ik door tot mijn ogen dicht vielen.

Warm en avontuurlijk
Met een paar sublieme ideeën in mijn hoofd ging ik de volgende dag naar het reisbureau. Uiteindelijk moeten zij mij overtuigen waar ik heen moet gaan. Mijn reisassistent zag mij voor de zoveelste keer binnenkomen en wist meteen hoe laat het was. Cynthia is weer klaar voor een nieuwe trip! Ik vertelde dat ik een paar plekken erg interessant vond, maar dat ik het belangrijk vond dat het er warm en avontuurlijk was. Dat leek mij een prima combi. Drie Griekse eilanden spraken mij erg aan, waarvan Zakynthos mijn favoriet was. Toevallig was mijn reisassistent nét terug van het zonnige ‘Zante’ en kon ik meteen aanschuiven voor een fantastisch reisverhaal.

Alykes it is!
Gefocust en met grote ogen luisterde ik naar haar verhalen en bekeek ik haar prachtige foto’s. Schitterend helder water, witte stranden, gezellige barretjes en het befaamde Turtle-Island. Dit moest mijn bestemming worden. Zo gezegd, zo gedaan en binnen een klein uurtje stond mijn reis naar Zakynthos muurvast! Ik besloot om naar Alykes te gaan. Dit is een klein badplaatsje in het noorden van het eiland. Hier bevinden zich de allermooiste stranden, waaronder Navagio Beach, Porto Vromi en St. Nicholas Beach. Daarnaast was dit prachtige plaatsje dichtbij The Blue Caves en Turtle-Island met de beruchte Caretta-Caretta schildpadden. Die wilde ik uiteraard wel even van dichtbij bekijken!

Waar was ik?
Eind juni vloog ik richting Zakynthos voor een tweeweekse onvergetelijke vakantie. Eenmaal aangekomen was ik stomverbaasd. Om mij heen zag ik alleen maar natuur, een groot moeras en een verlaten supermarkt. Meteen dacht ik: “are you kidding me?” Ik had geen idee waar ik beland was. Het appartementencomplex was aardig luxe, mooie ruime kamers, een groot zwembad en een gezellige bar. Eenmaal mijn spullen uitgepakt ging ik dit avontuur aan. Waar was ik? En wat zit hier allemaal in de buurt? Mijn moed hield mij hoog, maar ergens in mijn achterhoofd dacht ik, wat als dit helemaal niet is wat ik zocht?

Een klein duister pad
Tegenover het appartementencomplex was een klein duister pad waarbij je niet kon zien wat zich aan de andere kant bevond. Uiteraard was ik enorm nieuwsgierig en liet ik alles wat hierbij kwam kijken op mij afkomen. Ongeveer tien meter voordat het pad ophield zag ik opeens iets hemels. Een schitterende zee met helder blauw water en spierwit zand. Verbaasd maar vooral opgelucht maakte ik een sprongetje richting het water. Het was absoluut niet koud en ik besloot om een duik te nemen. Zo, dit is echt vakantie dacht ik op dat moment. Vervolgens dronk ik nog een heerlijke smoothie op het strand en mocht ik zo mijn eerste vakantiedag doorbrengen, niet slecht toch?!

Hemels blauw water

Time for some action!
Oke, genoeg geluierd. Time for some action! Ik besloot om een quad te gaan huren en daarmee over het eiland te gaan toeren. Terwijl ik door het kleine centrum van Alykes liep zag ik een kantoortje waar je allerlei excursies kon boeken en laat ik daar nou net dol op zijn! Eenmaal binnengelopen zag ik allerlei dingen die ik graag wilde doen. Zo leek het mij super gaaf om een boottocht te maken langs het beroemde Shipwreck en The Blue Caves en wilde ik graag oog in oog staan met de één meter grote Caretta-Caretta schildpadden. Mijn excursies waren geboekt en ingepland en nu was het tijd om een quad te scoren. Dit was niet zo heel erg moeilijk. Op iedere hoek van de straat waren ze te huur.

Quad huren

Echt genieten
Na tien minuten had ik een stoere blauwe quad bemachtigd en begon mijn avontuurlijke toer over het Griekse Zante. Terwijl ik langs de kust reed, hield ik mijn adem in, de wind door mijn haren en hoorde ik het geluid van de zee. Dit is echt genieten. Niet hoeven nadenken, gewoon rijden en zien waar je uitkomt. Dat is voor mij waar een goede vakantie voor staat. Langs de kust van het eiland heb je prachtige baaien waar je kunt snorkelen. Zo staan Porto Vromi en Porto Limnionas bekend om hun heldere wateren vol met tropische vissen. Quad aan de kant, snorkelbril op, mijn onderwatercamera in mijn hand en gaan!

Snorkelen

Zwemmen en cocktails drinken
Onderwater is het prachtig, je ziet de meest bijzondere vissen, koraal, zee-egels en nog veel meer. Mocht je ooit besluiten om naar Zakynthos te gaan, dan zou ik op deze twee snorkelplekken zeker een kijkje nemen! Na een aantal uren, waarvan ik zonder horloge geen enkel besef had hoe snel deze voorbij waren gevlogen, reed ik in het donker terug naar mijn appartement. Daarna was het even een paar dagen relaxen totdat ik mijn volgende excursie had. Lekker boekjes lezen, op het strand liggen, zwemmen en cocktails drinken. Dit is pas echt genieten! Mijn tweede trip bracht mij bij de pier van Alykes Beach. Hier werd ik door een speedboot opgehaald om een tocht te gaan maken langs alle mooie plekjes van Zakynthos.

Het befaamde ‘Shipwreck’
Allereerst bezocht ik het befaamde ‘Shipwreck’. Zoals de naam het al zegt is dit een scheepswrak op een schitterend wit strand met helder blauw water. Het strand heet overigens Navagio Beach en je kunt hier alleen per boot komen. Je kijkt hier echt je ogen uit, alsof je voor één dag op Curaçao bent. Het is zo ontzettend mooi. Het water, het zand, het scheepswrak, alles klopt en toveren meteen een glimlach op je gezicht. Dit is echt een aanrader als je besluit naar dit eiland toe te gaan! Na twee uurtjes bezochten we The Blue Caves. Dit zijn hele mooie grotten, waar je met je boot naar binnen kunt. Erg bijzonder om te zien en als goede afsluiter kun je vanaf de boot in het uitnodigende heldere water springen.

Scheepswrak

Een stoere cabrio
De boottocht was echt in één woord: GEWELDIG! Ik kon niet wachten tot ik mijn tweede tocht ging maken richting Turtle-Island. Mijn dagen tussen deze excursies heb ik gebruikt om het eiland te verkennen. Met een quad kom je niet heel ver en dus besloot ik om een stoere Suzuki Jimny cabrio te huren. Wat een gaaf ding is dat. Met deze auto onder mijn kont, ben ik het hele eiland rond gereden. Van kleine arme dorpjes tot luxe beachclubs, ik heb alles gezien! Dat is juist zo leuk aan Zakynthos. Je kunt hier als stel samen genieten, met de kinderen erop uit en zelfs alleen vermaak je je ook nog. Er is zo veel te zien en te doen!

Cabrio rijden

Caretta-Caretta schildpad
Tegen het einde van mijn vakantie ging ik dan eindelijk de Caretta-Caretta schildpadden bekijken. Gelukkig kwam ik in het juiste seizoen. Na een uurtje varen zag ik een donkere vlek op de bodem. De man die onze tocht leidde vertelde ons dat we tien minuten moesten wachten, want dan komen ze namelijk boven om adem te halen. True that! Na tien minuten kwam er een reusachtige schildpad naar boven en haalde ik net op tijd mijn camera tevoorschijn om een prachtige foto te schieten. Door het heldere water kon je ze heel goed zien! We sloten deze bijzondere tocht af met een lekker ijsje in het centrum. De stad is niet heel bijzonder, maar wel heel gezellig. Leuke restaurantjes waar je goed kunt eten voor heel weinig en allerlei toeristische winkeltjes. Na deze volle dag besloot ik om nog even twee dagen te genieten van de zon, de zee en mijn welverdiende cocktails voordat ik weer terug naar mijn kikkerlandje moest. Wat zijn deze twee weken toch voorbij gevlogen! Het was een enorm leuke ervaring, een spannend avontuur en ik ben helemaal uitgerust. Dat is toch alles wat je zoekt in een vakantie?!

Schildpadden

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • melanie zei

  hoi hoi, wanneer ben jij er geen gegaan? (wat is de beste reistijd)

 • Amy zei

  Hi HI, vraagje wat heeft de autohuur je gekost en heb je dat daar ter plaatse geregeld of vooraf gereserveerd? Groetjes Amy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Hoeveel cadeaus kan ik mijn kinderen geven voor Sinterklaas?

 • 5 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

29 toffe cadeaus voor jongens vanaf 6 jaar

 • 5 dagen geleden
 • 5 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

COVID-19 en zwangerschap: Waar moet je rekening mee houden?

 • 1 week geleden
 • 3 minuten lezen