Waar ben je naar opzoek?

Zelluf doen (maar dan groen)

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Zelluf doen (maar dan groen)


Zelluf doen!!! Dat roepen onze peuters bij alles wat ze maar kunnen bedenken. Wij kunnen ook heel veel zelf. Weet je wat leuk is om zelf te doen? Je eigen groenten en fruit kweken. Lekker, gezond en goedkoop.

Greendelicious
Afgelopen najaar had ik het boek ‘Greendelicious’ van Natascha Boudewijn gekocht. Het idee zou dan zijn om nu te gaan beginnen. De eerste stap is gezet: ik heb deze week zaadjes gekocht bij het tuincentrum. Nu nog eens kijken hoe dat allemaal moet.

Zaaien
De informatie op de achterkant van de zakjes is erg summier. Daar kan ik niet veel mee. En met die symbolen heb ik ook niet veel mee. Dan maar in het boek kijken. Gelukkig, daar staat per groente in hoe je moet zaaien, bijhouden en oogsten.

Groenten
Het boek is opgedeeld in de vier seizoenen en per seizoen worden een aantal groenten uitgelicht. Bijvoorbeeld tuinbonen in de lente, courgette in de zomer, pompoen in de herfst en pastinaak in de winter. Zoals al eerder vermeld wordt per groente uitgebreid vermeld hoe je moet zaaien, bijhouden en oogsten. Tevens worden er tips gegeven over rassen en naast welke plant je beter wel of juist niet kunt zaaien.

Koken
Het leuke en handige van dit boek is dat er naast al deze nuttige info ook recepten staan. Per groente heeft Natascha ongeveer 3 recepten uitgebreid beschreven. Zo staan er recepten in van spinaziegnocchi, carrotcake en tarte tatin van aubergine. Dat is twee voor de prijs van één: tuin- en kookboek ineen.

greendeliciousZelluf koken
Zelf heb ik inmiddels de homemade pasta met tuinbonenpesto en de aardpeersoep gemaakt. De pesto was goed bevallen, de aardpeersoep niet. Het recept gaf aan om de aardperen ongeschild te gebruiken. Dit smaakte echt niet. Later heb ik de soep opnieuw gemaakt, maar dan met geschilde aardperen en toen was het wel lekker.

Mocht je nu geen groene vingers hebben, geen probleem. Je kunt gewoon je groenten bij de supermarkt of groenteboer kopen en de lekkere recepten uit dit boek proberen.

Ik ben benieuwd of en wat je ‘zelluf’ gaat zaaien.

Het boek Greendelicious is te koop bij Bol.com.

© Geschreven door Leila

Deel deze blogpost via onderstaande media. Daar doe je ons een groot plezier mee! Of praat mee via je Facebook account. Laat hieronder simpel en snel een reactie achter.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Nieuwsflits

Sinterklaas speelgoed wordt duurder: tot 75%

  • 8 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Zomerkamp groep 8: Hoe bereid je jouw kind voor op schoolkamp?

  • 10 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Het brein van een kind: zo werkt het kinderbrein!

  • 3 dagen geleden
  • 2 minuten lezen