Waar ben je naar opzoek?

Worden we behulpzamer door corona?

2 minuten lezen Britt de Waard Britt de Waard
Worden we behulpzamer door corona?

Nu dat we allemaal thuis zitten of in ieder geval de gevolgen van de coronacrisis merken lijkt er best wat te veranderen bij veel mensen. Zo ook bij mezelf merk ik. Ik ben me veel bewuster van het feit dat we geen controle hebben over het leven en vooral ook over hoeveel mensen er alleen doorheen moeten, alleen door deze spannende en gekke tijd. Ook merk ik dat we behulpzamer door corona worden. Men is oplettender naar elkaar.

Behulpzamer door corona

Wat me dan meteen opvalt is dat mensen opeens veel behulpzamer lijken. Een boodschapje voor elkaar doen, een kaartje versturen, een telefoontje plegen. Ik zit momenteel ook gevangen in huis met vier kleine kindjes. Zolang ik het nieuws niet aanzet en niet naar de winkel ga besef ik de helft van de tijd niet eens waar we doorheen gaan. Ik probeer er het beste van te maken, ondanks dat ik het psychisch erg zwaar vind. Zorgen voor de kinderen, nergens heen kunnen en al mijn vriendinnen aan de andere kant van de grens. 

Online contacten

Helaas gaan ook mijn therapieën niet meer door, iets wat ik best wel nodig heb. Hoe mooi is het dan dat er op social media opeens pagina’s opduiken met live streaming diensten voor therapie, tekenlessen voor kinderen, voorleesverhaaltjes. Ik merk dat ik er enorm veel aan heb, dat ik ook het gevoel krijg dat er om hulp gevraagd mag worden. Ook wij doen daar aan mee! Afgelopen week heb ik samen met de kinderen wafels gebakken en daarbij kaartjes geknutseld en deze bij de eenzame buren langs gebracht. Wat een waardering kregen we terug. Mensen vinden het zo fijn als er aan ze gedacht wordt. Ook ik mocht van een lieve vriendin een kaartje ontvangen waarbij ze me echt een hart onder de riem stak! 

Weer echt vrij zijn

Hoe mooi is het dat een negatieve gebeurtenis soms ook positieve dingen losmaakt bij mensen? Ik denk dat we het straks weer extra waarderen als we weer uit eten kunnen gaan, een dagje dierentuin plannen of gewoon weg een bezoekje aan de Action  kunnen brengen (ik woon in België, alles is hier gesloten). Hoe fijn gaan we het straks weer vinden om normaal naar je werk te kunnen gaan, de kinderen weer naar school mogen en we echt weer écht vrij zijn!

Wie mogen we een kaartje sturen?

Wij gaan deze week lekker door met knutselen en kaartjes maken die we naar mensen die ‘alleen’ zijn kunnen versturen, zodat ook zij weten dat er aan ze gedacht wordt. 

Ken jij iemand die alleen is? Iemand die het moeilijk heeft? Iemand die graag een kaartje zou willen ontvangen? Stuur me gerust de gegevens en wie weet kan diegene wel een zelfgemaakt kaartje verwachten in de brievenbus! Of laat een comment hieronder achter en dan neem ik contact met je op voor het adres.

Foto door cottonbro via Pexels

Britt de Waard

31-jarige moeder van 4 kids onder de 5 worstelend met haar eigen verleden en de wens om het anders te doen voor mijn gezin.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

  • 2 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

  • 7 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Welke rechten heeft een alleenstaande vader?

  • 8 uur geleden
  • 3 minuten lezen