Waar ben je naar opzoek?

Voorbereidingsdag detoxkuur

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Voorbereidingsdag detoxkuur

Voorafgaand aan mijn detoxkuur zijn er twee voorbereidingsdagen. Appeltje eitje dacht ik bij de start daarvan. Niks is minder waar. Het is pittig! 

Er zijn een aantal dingen die ik niet meer mocht hebben voorafgaand aan mijn detoxkuur. Te beginnen met koffie! Ik ben een koffieverslaafde dus dit heb ik nog niet waar kunnen maken. Ik probeerde de afgelopen twee dagen wel te minderen maar helemaal zonder koffie is mij nog niet gelukt. Vanaf morgen ga ik een poging wagen. Ook wordt er aangeraden om zo min mogelijk suiker te eten. Hoe meer ik aan mijn detoxkuur ga denken hoe meer zin en trek ik krijg in suiker. Het water loopt mij in de mond. Suiker, suiker, suiker. Ik kan aan niks anders denken. En ook deze voorbereiding verloopt niet geheel vlekkeloos…

Voorbereiding detoxkuur

Ik hoop met deze detoxkuur een aantal dingen te bereiken:

* Een opknapbeurt voor mijn huid
* Minder drang naar suiker(s)
* Minder drang naar snaaien
* Het minderen van koffiedrinken
* Meer energie en weerstand krijgen
* Een opstapje naar een nog gezonder leven
* Ondersteunen bij het afvallen
* Bewuster omgaan met eten en drinken

Dat zijn nogal wat punten maar veel zijn vast haalbaar en ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Mijn detoxkuur duurt drie dagen maar na die drie dagen ben ik niet klaar. Er is dan nog een opbouwfase om je lichaam weer te laten wennen aan eten en drinken. Tijdens de detoxkuur mag ik zoveel water en (kruiden)thee drinken als ik wil.

Het wordt aangeraden om zo min mogelijk afspraken buiten de deur te plannen, gelegenheden met veel mensen te vermeiden, weinig te werken, lief te zijn voor je lichaam (heb ik geluk dat ik net een heel groot pakket bij Lush heb besteld), minimaal 7 tot 8 uur te slapen en lekker te sporten als dat kan. De komende dagen krijg ik support via e-mail met tips om de detoxkuur vol te houden of om bijwerkingen tegen te gaan of te verminderen.

Detoxdag 1

De detoxkuur van drie dagen die ik ga volgen kost 74,95 euro excl. 9,95 euro verzendkosten. Per dag moet ik 5 juices naar binnen werken. Ze adviseren om over de juice ongeveer 20 minuten te doen zodat je lichaam elk slokje rustig op kan nemen. Op den duur gaat je hongergevoel dan ook verdwijnen. ‘s morgens sta ik op met een glas warm water en voor 10.00 uur neem ik mijn eerste sap. Ze zijn zo ontworpen dat ik ze het beste in een bepaalde volgorde moet drinken. Daarnaast neem ik nog twee Tarwegras shots per dag (voor nog meer energie).

Ik ga de komende dagen bloggen over mijn ervaringen. Ik ben ook te volgen op Twitter onder #lindagaatdetoxen en op Instagram.

Before de detoxkuur

Vreselijk om zo’n blotebillenfoto van mijn gezicht te plaatsen maar dit is hoe mijn huid eruit ziet zonder make-up en na het douchen. Na de detoxkuur en de opstartfase zal ik een ‘after’ foto van mijn huid plaatsen.
Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Zonnebrand voor je baby en tips voor het gebruik

  • 11 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Gezondheid

Plasticvrij poetsen met tandpasta tabletten van CHOOSE

  • 15 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Gezondheid

Producten met eiwitten en gezonde vetten

  • 18 uur geleden
  • 3 minuten lezen