Waar ben je naar opzoek?

Vakantie en corona: wij gingen toch op reis… met het vliegtuig!

2 minuten lezen Cindy Waagmeester Cindy Waagmeester
Vakantie en corona: wij gingen toch op reis… met het vliegtuig!

Vakantie en corona: enkele maanden geleden preekte ik dat ik het niet vond kunnen om op vakantie te gaan in een ander land. En ik pleitte ervoor om in eigen land op vakantie te gaan, de lokale bedrijfjes steunen. Maar toen werd het juli en de vakanties begonnen.

Zuid-Limburg; je zou er maar wonen!

Het Heuvelland, je waant je er in het buitenland. Wij zijn er inmiddels aan gewend hoe mooi het hier is en moeten onze ogen echt openen willen we het weer beseffen. Vakantie en corona: waarom zouden we het land verlaten?

Elk jaar genieten we van de toeristen die ons bezoeken. Maar dit jaar was het toch wel een beetje té. Boodschappen doen in bijvoorbeeld Gulpen was echt niet meer leuk. Je stond met een beetje pech een half uur te wachten op een parkeerplaats! Of op de mandjes of karretjes omdat er teveel mensen in de winkel waren.

Zelf weken we uit naar Heerlen of Kerkrade om boodschappen te doen, de iets mindere toeristische plaatsen in Zuid-Limburg. Het Heuvelland was overspoeld met toeristen dit jaar en we wilden letterlijk vluchten.

Wat waren onze opties?

Steeds meer landen stelden lokale lockdowns in. Ons eigen landje was nog ‘veilig’, maar jeetje… wat een prijzen! Voor een midweek in Drenthe betaalde je makkelijk € 1.400,- euro met z’n drieën. Er was sowieso niet veel keuze meer wat accommodatie betreft. Nederland was volgeboekt.

Toch wilden wij onze omgeving ontsnappen. We gingen de opties in het buitenland bekijken en kwamen al snel bij de Canarische Eilanden of de Griekse eilanden uit. “We zouden niet naar een eiland gaan want stel er breekt corona uit, zit je vast. We moeten iets aan het vaste land zoeken“, ik hoor het me nog zeggen. Onze opties waren allebei eilanden. “Moeten we dan gewoon thuis blijven?

Campervakantie met kinderen: 3 weken rondreis Europa

Een campervakantie met kinderen stond al lang op ons verlanglijstje maar het kwam er niet van. Wij zijn nooit heel vroeg met het boeken van een vakantie. Dit jaar was dat maar goed ook want de coronacrisis brak uit. Omdat…

  • Linda Bosscher

Vakantie en corona: Terugbreng Garantie

Reisorganisaties gooiden met de terugbreng garantie. “Hmm interessant”. Na weken online zoeken maar toch steeds twijfelen besloten we een middag vakanties te shoppen bij reisbureaus. Onze vakantie was inmiddels begonnen dus het zou een last minute moeten zijn. Vier reisbureaus later liepen we met een 7-daagse vakantie naar buiten, voor ongeveer dezelfde prijs als een midweek in Nederland, naar een Grieks eiland in een all-inclusive resort bij het strand mét terugbreng garantie.

Drie dagen later zaten we in een transferbusje van de parkeerplaats naar het vliegveld, mét mondkapje. Het was de normaalste zaak van de wereld om iedereen met mondkapje te zien lopen. En je raakte er net zo snel gewend als een zonnebril op je neus.

Welke pandemie?

Eenmaal aangekomen op het resort was het alsof corona niet meer bestond. Behalve dat het hotelpersoneel mondkapjes droegen of achter glazen/plastic wandjes zat of stond, en je niet meer zelf mocht opscheppen bij het buffet, hoorde of zag je er helemaal niks van. En wat een opluchting was dat. We hebben 7 dagen heerlijk genoten met z’n drieën en zijn de drukte in het Heuvelland (en de hittegolf, bijkomend voordeeltje) ontsnapt. Op vakantie tijdens corona; wij vonden het goed te doen.

Wij vonden de corona-maatregelen trouwens alleen maar een voordeel. Maar over vakantie en corona en onze ervaringen schrijf ik in mijn volgende blog.

Wil je weten hoe het is om met een dreumes van 1,5 jaar op vliegvakantie te gaan? En tips krijgen? Hou mijn blogs in de gaten. Coming soon!

Cindy Waagmeester

Ik ben mama van Arya, opgegroeid in Limburg maar geboren in Flevoland. Gewoond in Amerika voor mijn studie en in Nürnberg voor mijn werk op het hoofdkantoor van Adidas. MTRO en International Business gestudeerd. Mijn vriend leren kennen, snel gaan samenwonen en helaas in twee jaar tijd wees geworden omdat ik mijn beide ouders heb verloren. Mijn dochter is geboren en vernoemd naar mijn moeder.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Hoeveel cadeaus kan ik mijn kinderen geven voor Sinterklaas?

  • 3 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

29 toffe cadeaus voor jongens vanaf 6 jaar

  • 5 uur geleden
  • 5 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

COVID-19 en zwangerschap: Waar moet je rekening mee houden?

  • 4 dagen geleden
  • 3 minuten lezen