Waar ben je naar opzoek?

Unieke vakantiebestemming: IJsland!

6 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Unieke vakantiebestemming: IJsland!

Smeulende vulkanen, prachtige watervallen, de allergrootste gletsjers van Europa, spuitende geisers en het overweldigende noorderlicht: IJsland heeft het allemaal! Een fantastische en unieke bestemming op nog geen drie uur vliegen van Schiphol. 

Vakantiekriebels
Het was zaterdagmorgen rond een uurtje of tien, toen ik weer diezelfde kriebels kreeg. Kriebels om weer een bijzondere reis te gaan maken. Waarheen? Ik wist het niet. Een week zou te lang zijn en een weekend te kort. Normaal wist ik altijd precies waar ik heen wilde, wat ik wilde gaan doen en hoe ik alles moest plannen, nu had ik écht geen idee. Tijd voor een kort uitstapje richting mijn reisassistent. Ja, die heb ik. Best erg hé? Dat krijg je als je zo’n vijf keer per jaar binnenstapt voor het boeken van een aantal leuke trips. Boeken doe ik overigens vaak bij het reisbureau. Dan kun je nog even allerlei lastige vragen stellen, boekjes doorbladeren en opties afgaan. Mijn reisassistent zag mij binnenkomen en toverde al snel haar chagrijnige ochtendblik om in een vriendelijke glimlach.

Cynthia gaat naar IJsland

Meteen verliefd
Ik vertelde dat ik zo’n vijf dagen er tussenuit wilde en dat ik op zoek was naar een unieke bestemming, waar je niet snel heen zou gaan. Ze hoefde niet te twijfelen, er was maar één plek die echt perfect voor mij was: IJsland. IJsland? Dacht ik verbaast. Daar had ik zelf nooit aan gedacht! Ze liet mij meteen de hotels en de excursies zien. Ik was verliefd! IJsland it is! De reis en de excursies waren geboekt en nu was het aftellen. De tijd vloog en voordat ik het wist zat ik in een luxe vliegtuig van Icelandair. Echt een super service en ruime zitplekken. Dat was ik niet gewend, maar maakte het extra leuk! Na ongeveer drie uurtjes kwam ik aan in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Gelukkig had ik mijn dikke jas en thermolaarzen aan, want het was erg frisjes. Ach, dat hoorde bij dit avontuur!

Relaxen in de Blue Lagoon
Mijn eerste dag begon al meteen met een excursie. Niet even relaxen en bijkomen van de vlucht in je hotelkamer, nee voor mij was het relaxen in de Blue Lagoon. De Blue Lagoon is een ongelofelijk mooi gebied dat zich in het hart van een lava veld bevindt. Het is ontstaan uit geothermisch verwarmd zeewater. De lagune staat vooral bekend als een luxueuze, geothermisch verwarmde spa. Deze plek heeft misschien wel bijna het meest bijzondere water op Aarde. Het heeft een prachtige lichtblauwe kleur, waardoor het ondanks de kou er erg aantrekkelijk uitziet om in te zwemmen. Het water is er overigens allesbehalve koud en heeft op de plekken waar gezwommen mag worden een gemiddelde temperatuur van 40 graden Celsius.

IJsland

Pannenkoeken bekliederen
Het was echt heerlijk om hier even te ontspannen en ook kinderen zag je al zwemmend en spelend genieten van dit heerlijke water. Het was ook erg handig dat je zelf kon bepalen wanneer je met de bus terug wilde. Uiteindelijk ben ik om zeven uur terug gegaan en was ik op tijd in mijn hotel. Hotel Lind is echt een grote aanrader. Zeker als je met de kids naar een kleinschalig en knus hotel wilt, is dit een ideale uitvalsbasis. Aan de receptie waren ze erg vriendelijk, en wilde ze graag overal mee helpen. ‘s Ochtends was er een uitgebreid ontbijt met warme broodjes, verse jus d’orange en gekookte eitjes. Wat erg leuk was, was dat de kinderen zelf kleine pannenkoekjes of wafels konden maken en deze daarna konden bekliederen met stroop, chocolade, karamel of suiker. Dat was natuurlijk extra genieten!

Fascinerend gezelschap
De tweede excursie bracht mij naar de haven van Reykjavik. Vanuit hier ging ik op een mooie grote boot om vervolgens walvissen te gaan spotten. Ja, want die zitten er ook! Tientallen soorten zelfs, inclusief dolfijnen die gezellig langs je boot springen. Het is echt een prachtige ervaring. Op zee kan het erg koud zijn, maar aan boord ben je van alle gemakken voorzien. Zo hebben ze winddichte pakken in allerlei maten die je lekker warm houden tijdens de tocht. Het ziet er even niet zo leuk uit, maar liever warm dan koud in IJsland en het heeft ook wel iets avontuurlijks. De tocht was echt genieten, allereerst zagen we een groep dolfijnen om onze boot heen springen. Het is geweldig om deze fascinerende beesten van zo dichtbij te zien. Vervolgens hebben we nog wat walvissen gespot.

Cynthia op vakantie in IJsland

Bergen, riviertjes en gras
Die beesten zijn zo reusachtig dat je je als persoon op zo’n grote boot toch wel ineens heel klein voelt. Dat maakte het allemaal juist zo spannend en overweldigend. Deze trip is een echte aanrader als je ooit besluit om naar IJsland te gaan. Mijn derde en laatste excursie was op de derde dag gepland. Deze keer werd ik met een klein busje opgehaald en kwam ik na anderhalf uur, aan op een prachtige bestemming vol natuur. We waren een eindje weg van Reykjavik en in plaats van dat je allerlei winkels in de buurt zag, zag ik nu alleen maar bergen, riviertjes en gras. Hier begon mijn avontuur samen met mijn gehuurde IJslandse pony. Een IJslandse pony is een klein paard van zo’n 1.35 m hoog. Het is één van de sterkste rassen. Gelukkig ben ik een ervaren rijder, dus op een paard stappen was voor mij geen probleem.

Een geweldige rit
Om mij heen zag ik nog een gezin met twee kinderen en nog een moeder met haar dochtertje. Ook die gingen allemaal te paard door de prachtige natuur van IJsland. De kinderen vonden het geweldig en waren dan ook niet bang voor de pony’s. Dat was bijzonder om te zien. Na een geweldige rit door mooie landschappen, door kleine stromende riviertjes en gigantische bergen, werden we verwend met een warm kopje thee of koffie met een lekker gebakje. Dat is nog eens een goede afsluiting van de dag! De vijfde en de laatste dag ben ik nog even het centrum van Reykjavik ingegaan. Fascinerend om te zien wat de lokale mensen hier verkopen. Dierenvellen, bontjassen en beelden van hout. Dat zijn spullen die je in deze knusse winkeltjes tegenkomt. In tegenstelling tot Nederland, waar je trendy en hippe kledingwinkels inloopt, was het hier precies andersom. De mensen zijn overigens erg vriendelijk. Ze spreken allemaal Engels en willen je overal mee helpen, dat sprak mij tijdens mijn trip erg aan. Het is toch fijn als mensen je begrijpen en je bijvoorbeeld de weg kunnen wijzen.

Een geweldige ervaring rijker
Na deze laatste ochtend in het centrum van Reykjavik, zat mijn kortdurende reis er alweer op. Weer terug naar Nederland, hé bah denk ik dan altijd. Maar ach eenmaal thuis, ben je ook wel weer blij dat alles weer normaal is zoals je dat gewend bent. Voor mij was IJsland een super ervaring, een prachtig land waar zo veel mogelijkheden zijn en waar ik zeker nog een keer terugga. Het is een plek voor iedereen. Voor singles, voor mama’s, voor kinderen en voor ouderen. Voor iedereen is er wat wils en wat vooral belangrijk is: iedereen kan zich hier vermaken en kijkt zijn ogen uit. Met deze prachtige herinnering ging ik richting het vliegveld. Een geweldige ervaring rijker en een heleboel foto’s om op terug te kijken. Tot slot ging ik het luxe vliegtuig van Icelandair in en binnen drie uurtjes was ik weer op de Nederlandse bodem, ideáál toch?!

Heb ik jou nieuwsgierig gemaakt door mijn reisverhaal en zie jij jezelf alleen of met je gezin wel een aantal daagjes vertoeven in het bijzondere IJsland? Ga dan naar een reisbureau bij jou in de buurt en laat je adviseren! Mijn garantie voor een onvergetelijke vakantie heb je!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen