Waar ben je naar opzoek?

Topchef Gordon Ramsay wil geen dikke erfenis achterlaten aan zijn kids

1 minuut lezen Marian Alons
Topchef Gordon Ramsay wil geen dikke erfenis achterlaten aan zijn kids

Het is vandaag de internationale dag van de stilte en daarom is het goed om het even te hebben over de bekende tv-kok Gordon Ramsay 😉. In een interview vertelt hij namelijk dat hij (nog) niet wil dat zijn kinderen er na zijn dood met zijn fortuin vandoor gaan. Volgens hem hebben ze dat niet verdiend.

Ramsay(50) wil z’n kinderen niet verwend maken. Daarom voedt hij ze net zo op als dat je dat ziet in zijn kookprogramma’s. Geen gezeur en duidelijk. Hij zegt tegen the Telegraph: “Ik bedoel het niet gemeen, maar mijn erfenis gaat sowieso niet naar m’n kinderen. Ik wil ze niet verwend maken.” Zijn vrouw Cayetana Elizabeth Hutcheson, afgekort Tana, en hij zijn het al wel eens over de verdeling van hun appartementje. Z’n kinderen krijgen 25%, zeker niet alles.

Restaurants

Je zou kunnen denken dat het gezin alleen maar eet in de sterrenrestaurants van papa Gordon, maar dat is absoluut niet zo! Ramsay: “Toen we Megan haar 16e verjaardag vierde zijn we met z’n allen bij mijn driesterrenrestaurant Royal Hospital Road geweest. Dat was echt de allereerste keer dat we daar met de kinderen aten.” 

Lees ook: Eet bij dit restaurant en je weeën beginnen binnen 48 uur!

Vliegen

Ook met vliegreizen heeft Gordon Ramsay een aparte ‘regel’ bedacht. Volgens hem hebben de kinderen nog niet hard genoeg gewerkt om businessclass te vliegen, dus vliegen de kinderen en de ouders apart. Hij zegt: “Nee, daar zijn we heel streng in. Ik sla rechtsaf met Tana en de kinderen linksaf. Dan zeg ik tegen de hoofd-stewardess: ‘Let op deze kleiner f*ckers, laat ze niet bij ons in de buurt komen, ik wil slapen in dit vliegtuig.’

Moeilijke jeugd

Ramsay weet hoe het is om op te groeien in een gezin waar niet alles vanzelfsprekend is. Zijn moeder werd mishandeld door zijn alcoholverslaafde vader. Zijn kinderen hebben dan natuurlijk een compleet ander leven dan hij vroeger. “Ik heb me uit de naad gewerkt om te ontsnappen uit die rotzooi. Mijn kids zijn dankbaar, niet verwend.”, aldus Ramsay.

Wat zouden zijn kinderen ervan vinden, dat ze misschien wel een fortuin mislopen? In 2016 zou Ramsay 54 miljoen dollar hebben verdiend, omgerekend zo’n 51 miljoen euro. Volgens het zakenblad Forbes wordt zijn totale vermogen geschat op 175 miljoen dollar (164 miljoen euro).

Heb jij al nagedacht over je erfenis? Wat laat jij je kinderen na?

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen