Waar ben je naar opzoek?

Tips weekendje weg met kinderen: inpakken & wegwezen!

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Tips weekendje weg met kinderen: inpakken & wegwezen!

Het is echt heerlijk om er als gezin op uit te gaan. Misschien juist voor de kinderen. Een verandering van omgeving, het vakantiegevoel en leuke activiteiten om te doen. Dit alles zorgt ervoor dat kleintjes onwijs genieten van een weekendje weg en zeker met deze tips!

Een weekendje weg is een gemakkelijke, niet invasieve manier om even bij te komen van de drukte van alledag. Tenslotte hoef je voor die paar dagen niet extreem veel spullen te pakken, met koffers te zeulen of alles te regelen voor een vlieg- of lange autoreis. Daarnaast creëer je herinneringen voor jezelf en voor de kinderen. En daarvoor hoef je dus echt niet op een vijfsterren park te zitten. Een Landal park is ook al heerlijk en van alle gemakken voorzien. Toch is een paar dagen erop uit met kinderen altijd een kleine onderneming. Gelukkig kan je ook de kleine stressfactoren wegnemen met onderstaande tips voor als je een weekendje weg weg gaat met je gezin.

Tips voor een weekendje weg met kinderen

Je wordt vaak door schade en schande wijs. Als je een weekendje weg gaat met je gezin. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat de eerste paar minivakanties vooral vermoeiend waren. Variërende van een baby tot een kleuter, van één naar twee kinderen. Ieder reisje had ook zo zijn eigen uitdagingen. Gelukkig leer je hier snel mee omgaan en nu zijn er een paar dingen die we ieder tripje doen en dit zijn dan ook de tips die ik je kan geven als je een weekendje weg gaat met je kleintjes.

Tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

En scheelt echt een hele boel stress! Ik ben normaliter niet zo van de schema’s of dagplanningen, maar als je een weekendje weg gaat met kinderen ontkom je er bijna niet aan. Zeker niet als je kinderen kleiner zijn en je nog vast zit aan dutjes en/of voedingen. In dit geval is het ook fijn als je op voorhand bijvoorbeeld een verschoningstafel weet te vinden of waar de dichtstbijzijndste winkel zit voor babyvoeding. Allemaal dingen die je op voorhand kan nakijken en bepalen. Dit scheelt uiteindelijk een hoop paniek en stress.

Tip 2: De autorit

Hell has no fury like een baby, peuter of kleuter die zichzelf stierlijk verveeld tijdens de autorit! Dit is dus iets waar je jezelf (geestelijk) op moet voorbereiden. Ik denk dat dit wel een van de meest waardevolle tips is die ik kan geven voor als je een weekendje weg gaat met de auto. Heeft jouw baby bijvoorbeeld de neiging om snel te huilen tijdens een (lange) autorit? Dan is het misschien een idee om naast de baby te gaan zitten op de achterbank. Zo ben je, als er getroost moet worden, altijd in de buurt. Dit kan al heel veel schelen. Voor peuters, kleuters en oudere kinderen is een beetje vermaak al voldoende om de autorit ontspannen te laten verlopen. Dit kan natuurlijk in de vorm van een tablet of telefoon, maar ook door middel van spelletjes die ze zelf of jullie gezamenlijk kunnen doen.

Tip 3: Inpakken voor een weekendje weg met kinderen

Je gaat een weekendje weg met kinderen. Wat gaat er dan zoal in de weekendtas? Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe oud je kind is. Zo kan een tablet met leuke filmpjes niet ontbreken voor kinderen. Net zoals wat spelletjes en/of speelgoed waar ze zich meer kunnen vermaken als je in het huisje zit. Voor een baby kunnen natuurlijk de standaard benodigdheden niet ontbreken. Flesjes, sterilisator, babyvoeding, voldoende (zwem)luiers en dat soort dingen. Heeft je kind snel last van heimwee? Neem dan vooral iets mee waar de geur van thuis aan zit. Zoals een kussen of knuffel.

Waarom een Nintendo Switch Lite een goede keuze is!

Je zal er als ouder waarschijnlijk ooit aan moeten geloven: een spelcomputer. En fair enough! Zo’n ding heeft in een huishouden met kinderen ook echt zijn voordelen. Het is en blijft een bron van eindeloos vermaak. Zeker bij slecht weer…

  • Denise Meijer

Tip 4: Zoek een kindvriendelijk park

Dit lijkt een beetje een no-brainer als tip tijdens een weekendje weg, maar dit is natuurlijk geen vereiste. Je kan jezelf ook prima vermaken in een park waar niet echt veel faciliteiten voor kinderen zijn. Het maakt je leven op dat moment wel iets makkelijker. Het is nu eenmaal voor kinderen veel leuker als het park in ieder geval kindvriendelijk is. Hier heb je ook meer leuke activiteiten voor kinderen waardoor ze zich niet snel vervelen. Een aanrader van mijn kant is van Landal Greenparcs en heet Het Land van Bartje. Dit is een onwijs leuk park voor kinderen. Vlakbij het bos, met leuke en knusse huisjes en leuke activiteiten zoals Ponyrijden.

Tip 5: Activiteiten

Probeer zoveel mogelijk van de activiteiten al vooraf in te plannen/ vast te zetten. Zo voorkom je teleurstellingen. Zitten er leuke dierentuinen of attractieparken in de buurt, haal dan vooraf de kaartjes. Je kan natuurlijk ook je park selecteren aan de hand van wat voor een leuks er in de buurt te doen is. Zo weet je zeker dat je weekendje weg, in combinatie met de rest van de tips, een gegarandeerd succes wordt!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen