Waar ben je naar opzoek?

1 april grap voor kleuters: 10 grappige ideetjes!

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
1 april grap voor kleuters: 10 grappige ideetjes!

Flauwe 1 april grappen. Ik ben er gek op en vind het stiekem ook wel heel erg leuk om mijn eigen kinderen lekker in de maling te nemen. Zeker mijn dochter, die met haar vier jaar nog redelijk naïef is als het aankomt op de grappen en grollen. Daarnaast weet ze nog niet dat mama een stiekeme 1 april-lover is. Met een leuke 1 april grap voor kleuters zit je sowieso goed. Hier vind je leuke ideeën voor een 1 april grap voor kleuters.

Als je voor een kleuter een 1 april grap bedenkt, dan moet deze natuurlijk wel aan wat voorwaarden voldoen. Zo weet ik al dat ik voor mijn 9-jarige zoon een nieuw X-Box account ga aanmaken, zonder zijn favoriete spellen. Ik grinnik al een beetje als ik mezelf bedenk wat voor een paniek dit gaat veroorzaken, maar op zijn leeftijd kan dat ook wel. Voor een kleuter houd ik de grapjes iets milder op 1 april. Het moet tenslotte geen traumatische ervaring worden.

grappige 1 april grap voor kleuters: 10 leuke ideetjes!

Het is nog even geen 1 april, maar dat zegt natuurlijk niet dat je geen inspiratie op mag doen. Zo ben ik ook al over het internet aan het struinen, op zoek naar een leuke 1 april grap voor mijn kleuter. Het ene idee is nog hilarischer dan de ander, daarom heb ik 10 van de leukste grapjes op een rij gezet. Ga jij je kind ook in de maling nemen op 1 april en hoe? Laat ons dit weten!

Grap nummer 1: Blauwe melk als 1 april grap voor kleuters

Hilarisch als je kind in de ochtend graag een glaasje melk drinkt of cornflakes eet. Maak de melk blauw door een paar druppeltjes blauwe voedingskleurstof in het pak te gieten. Doe vervolgens alsof je neus bloedt. De blik op je kind zijn gezicht is letterlijk onbetaalbaar. Al loop je wel het risico dat je kind niets meer van het desbetreffende pak melk moet hebben, dus misschien is het beter om geen vol pak te gebruiken.

Grap nummer 2: Pret met klei

Nooit geweten dat je klei ook kon gebruiken om je kinderen de stuipen op het lijf te jagen, in plaats van andersom (lees: klei vastgestampt in het vloerkleed bijvoorbeeld). Met een beetje creativiteit kan je witte klei namelijk laten lijken op melk of vla. Als je deze creatie op je kind zijn favoriete speelgoed legt (denk aan tablet, spelcomputer of ander speelgoed) dan is succes gegarandeerd. Met deze 1 april grap voor kleuters kan je bijna niet de mist in gaan. Tenzij ze de klei uiteindelijk nog in het vloerkleed trappen natuurlijk.

Grap nummer 3: Maak een toetje van…

Wie is er nu niet gek op een lekker ‘ijsje’ of ‘toetje’ na het eten? Ik weet zeker dat mijn kleuter dit gaat weigeren, maar of dit nu zo een goed idee is op 1 april? Daar komt ze nog wel achter. Want een toetje van aardappelpuree smaakt natuurlijk lang niet zo lekker als de wordt verwacht. Let wel op dat je veilige voedingsmiddelen gebruikt voor deze grap.

Grap nummer 4: Te laat voor school

Werkt nog beter als 1 april op een zaterdag valt. Maak je kinderen wakker en zeg ze dat ze te laat zijn voor school. De verwarring op het gezicht als je zegt dat het zaterdag is, is onbetaalbaar. Op een doordeweekse dag kan je ervoor kiezen om een uur eerder op te staan, maar in plaats van naar school gaan jullie samen ontbijten. Onwijs gezellig!

Grap 5: Coronakapsel

Koop een bizarre pruik en zet deze op als je jouw kinderen uit school gaat halen. Een kleuter kan je makkelijk overtuigen dat je (na al die corona-maanden) naar de kapper bent geweest. Durft jou kleuter je op 1 april te vertellen dat een roze kapsel misschien iets teveel van het goede is?

Grap 6: De klassieke 1 april grap voor kleuters

Leg een nep spin op de wc-bril of een plaats een nep drol op de kleding die je kind altijd maar laat slingeren. Misschien minimaal traumatisch, maar zo onwijs grappig!

Grap 7: Donut zaadjes planten

Plant in de ochtend zaadjes. Bij voorkeur ronde cornflakes, je weet wel: Cheerios ofzo. Zeg dat je donut zaadjes aan het planten bent en reken op flink wat verwarring als er ‘s middags ‘volgroeide’ donuts in de plantenbak liggen. Lekker voor bij het naschoolse kopje thee.

Grap 8: Googly eyes

Plak oogjes op euh… letterlijk alles! Op de appel in de lunchdoos, de boterhammetjes. het pakje drinken. Zelfs als je kleuter op 1 april de koelkast opendoet, wordt hij aangestaard door van die geinige ‘Googly eyes’. Gezellig wel!

Grap 9: Pret met pleepapier

Prop wc papier in de schoenen van je kinderen. Vooral je kleuter zal niet direct begrijpen waarom de schoenen niet meer aangaan. Dit is zowat alle 1 april pret die je als moeder nodig hebt.

Grap 10: De ondergoedwissel als 1 april grap voor kleuters

Vervang al het ondergoed van je kleuter door ondergoed van jezelf of papa. Onderbroekenlol is altijd een groot succes. Zo dus ook op 1 april!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen