Waar ben je naar opzoek?

Dagje weg met kind: leuke ideetjes wat je kan doen!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Dagje weg met kind: leuke ideetjes wat je kan doen!

Heb jij zin in een dagje weg met je kind? Het is altijd leuk en gezellig om er een dagje op uit te gaan met je kind. De mogelijkheden zijn nu weliswaar nog wat beperkt, maar hopelijk kunnen we er snel weer op uit. Ik denk dat dit iets is waar iedereen wel een beetje naar uitkijkt, misschien de kinderen nog wel het meest.

Tijdens een dagje weg met je kind maak je mooie herinneringen, jullie hebben plezier en brengen de broodnodige tijd met elkaar door. Geen overbodige luxe met alle drukte van alledag, zoals school, werk en andere verplichtingen. Natuurlijk kennen we de standaard plekken waar je met je gezin en kind naartoe kan gaan, maar wist je al van deze leuke plekjes waar je gegarandeerd een top dagje weg met je kind hebt?

Dagje weg met je kind: 5 super tips!

Pretparken, dierentuinen, de bioscoop… Dit zijn dus van die standaard plekken voor dagjes uit met kinderen, maar er zijn nog zoveel meer leuke dingen die je kan ondernemen met je kind. Wist jij van deze iets minder bekende opties voor een dagje weg met je kind? En bij hoeveel van deze ‘verstopte’ pareltjes zijn jullie al eens geweest?

1. Vliegtuigen spotten op het panoramaterras Schiphol

Voor de vliegtuigliefhebbers is dit een dagje weg om van te smullen! Op het panoramaterras op Schiphol zie je een tal van geweldige vliegtuigen de lucht ingaan, maar kan je ook een vliegtuig van binnen bekijken. Je kan zelfs de cockpit in en zo een beetje meekrijgen van wat de piloot voelt als jullie naar vakantie gaan. Je bent hier geen hele dag mee weg met je kind, maar na het vliegtuigspotten kan je even een hapje en drankje doen op Schiphol Plaza. Hier vindt je tevens een vliegtuigromp waar de kinderen een kijkje in kunnen nemen.

2. dagje weg met je kind Naar de kinderboerderij

Oke, de kinderboerderij bij je in de buurt kan je waarschijnlijk wel dromen, maar er zitten gelukkig nog honderden, andere kinderboerderijen door heel Nederland. Ga dus eens een kijkje nemen op een kinderboerderij waar je nog niet eerder bent geweest met je kinderen. Een persoonlijke aanrader: Boerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude. Vergeet hier dan ook vooral geen hapje te eten in het boerderij restaurant.

3. Mattel Play!

Bij Mattel Play! In Sevenum kan je kind de wereld instappen van zijn of haar favoriete televisieheld. Blus brandjes met Brandweerman Sam, ga dansen met Angelina Ballerina of speel locomotiefje met Thomas de Stoomlocomotief. Bij Mattel Play! kan je kind zijn fantasie de vrije loop laten. Zijn jullie klaar met spelen? Dan is er ook nog een toffe Rollerdisco waar je kind de laatste energie kwijt kan. Een heerlijk dagje weg voor met je kind.

4. Ga survivallen!

Door als dagje weg met je kind te gaan survivallen zijn jullie allemaal lekker in beweging in de buitenlucht. Daarnaast staat survivallen voor een dag vol plezier, lol en sportiviteit. Ga boogschieten, varen op een zelfgemaakt vlot of race gezamenlijk over een stoer survival parcours. Tip: Outdoor Valley in Rotterdam Bergschenhoek. Hier kan je echt van alles met je gezin beleven. Je kan zelfs (kinder)paintballen. Hier worden zachtere verfkogels gebruikt, zodat je kind geen last krijgt van blauwe plekken. Na het survivallen, kanoën of paintballen geniet je van een lekkere maaltijd in het Outdoor Valley restaurant.

5. Op pad met de rondvaartboot

In Amsterdam heb je rondvaartboot tochten, speciaal voor kinderen. Met Sjonnie, de Amsterdamse muis ga je met je gezin op een spannende tocht door de Amsterdamse grachten. De kinderen krijgen oordopjes om naar de audiotour te kunnen luisteren, een opdrachtenboekje, potloden en een echte piraten verrekijker. Als ouders geniet je tijdens dit dagje weg met je kind gewoon heerlijk van het uitzicht!

Heb jij nog aanvullingen voor leuke dagjes weg? Laat het ons vooral weten!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen