Waar ben je naar opzoek?

Een weekendje quality time met ons gezin in de natuur

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een weekendje quality time met ons gezin in de natuur

Vanaf januari zijn het hier drukke tijden. Mijn man begon (redelijk onverwachts) aan een nieuwe baan en de afgelopen weken zat hij een paar keer in het buitenland voor zaken en aansluitend vertrok ik voor zes dagen naar New York. De maanden mei en juni zijn hier (wederom) weer erg druk. In drie weken tijd zouden we elkaar maar vijf dagen zie. Daarom besloten we om in de meivakantie er als gezin een paar dagen tussenuit te gaan, naar Landal Coldenhove,  om tijd samen door te brengen. Nu hij ander werk heeft moeten we er echt op letten dat we tijd met elkaar blijven ‘inplannen’.Weekendje Landal Coldenhove

Kindvriendelijk park

We kozen echt het perfecte weekend uit: het werd prachtig weer! Mijn oma ging trouwens ook mee het weekend, daar kan ze zo van genieten. Wij vinden het natuurlijk ook erg gezellig en de kinderen hadden al bedacht dat ze om en om bij oma op de kamer gingen slapen. Als wij op vakantie of een weekendje weggaan is het voor ons altijd de eis dat de kinderen zich er goed kunnen vermaken.

Voor ons weekendje weg hebben we gekozen voor een park van Landal. Ik vind de parken van Landal heel fijn en kindvriendelijk. Als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders het ook naar hun zin. Bij Landal kun je daar wel vanuit gaan. Fijne speeltuinen, een zwembad en genoeg activiteiten voor jong en oud (per park weer verschillend).

Een weekendje in de natuur

Deze keer zaten we in het park Coldenhove. Niet ver bij ons vandaan wat prettig was omdat mijn man later kwam en ook alweer eerder weg moest. Het is dan fijn om niet te ver van huis te zijn.

Landal Coldenhove ligt in het bos, tussen de wildroosters dus het kan maar zo zijn dat je oog in oog komt te staan met een wild zwijn of een hert. Helaas hebben we die niet gezien, was natuurlijk ook maar een kleine kans 😜, maar de eekhoorntjes hebben we rondom ons huisje wel heel vaak gespot. Het is heerlijk om zo omringd te zijn door de natuur. Als je het park op komt rijden ervaar je meteen al een rust.

borrelen op het terras

Veel te doen voor kinderen én ouders

Bij aankomst zag ik meteen al hoe leuk het park was; er was een grote buitenspeeltuin met zand en water (hoera voor het mooie weer) en aangrenzend aan de speeltuin lag een terras. Omdat het prachtig weer was hebben we snel de spullen naar het huisje gebracht en zijn we heerlijk naar de speeltuin gegaan. Papa, mama en oma op het terras en de kinderen spelen. Tevens konden ze ook meteen van de buitenspeeltuin naar de binnenspeeltuin. Ik vind het heerlijk dat de kinderen wat ouder worden, je hoeft er niet steeds meer achteraan te lopen en ze redden zichzelf!

Elke ochtend hebben we genoten van een heerlijk uitgebreid ontbijt wat aan ons huisje werd bezorgd en ‘s avonds gingen we lekker eten in één van de restaurantjes op het park. De restaurantjes zijn super leuk en tevens kindvriendelijk. Onze kinderen zijn gék op bowlen en dat hebben we ook nog een ochtendje gedaan.
Tip: ga in de ochtend, dan is het lekker rustig 😀

Op pad in de omgeving

Omdat er zoveel op het park te doen is hoef je het park eigenlijk niet af. We wilden toch wel graag wat van de omgeving zien en zijn nog naar de Loenense Watervallen geweest. Het was warm dus de kinderen konden daar lekker spelen met water. Op de terugweg zijn we nog in het buitenzwembad beland waar je langskomt als je naar het park gaat. Helaas heeft het park geen buitenzwembad en voor het binnenzwembad vond ik het veel te mooi weer! Maar de mogelijkheid om een buitenzwembad te bezoeken is er dus wel.

Kortom: niemand hoeft zich te vervelen als je een weekendje naar Landal Coldenhove gaat. Voor de kinderen is er heel veel te doen maar ook de ouders kunnen genieten en bijkomen. Het was weer een geslaagd weekend in Landal Coldenhove. Voor ons was het ‘stilte voor de storm’ want de drie weken daarna waren erg druk en hectisch. Gelukkig hebben we die ook weer overleefd!

Dit weekend werd ons aangeboden door Landal. We hebben al meerdere parken van Landal bezocht. Over deze parken lees je meer in deze blogs:

  1. Een weekend met een gouden randje (het Land van Bartje)
  2. 6x tips Terschelling met kinderen (Landal Résidence Terschelling)
  3. Tips van Linda: naar Denemarken met kinderen (Dayz Seawest)
  4. Super tof weekend in het Hof van Saksen

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen