Waar ben je naar opzoek?

Tips voor het reizen met een baby

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher

Ga direct
Boek een rechtstreekse vlucht indien mogelijk en reis vroeg in de ochtend. Zo voorkom je vertragingen. Vertrek ook op tijd naar het vliegveld zodat je genoeg tijd hebt om door de douane te gaan.

Denk aan surprises
Breng een speelgoedje, rammelaar of iets anders nieuws mee wat je kind nog nooit heeft gezien. Geef dit halverwege de reis of tijdens een moeilijk moment voor je baby. Iets nieuws zal je baby bezig houden en langer afleiden van de reis.

Kleed voor (douane) succes
Om zo snel mogelijk door de douane op het vliegveld te gaan, kleed je jezelf en je baby makkelijk aan. Denk aan het dragen van slippers, deze doe je snel aan en uit als dit gevraagd wordt. Vermijd accessoires die af gaan tijdens de metaaldetector zoals een riem of sieraden.
De douane verlangt dat je baby ook gescreend wordt dus doe de schoentjes van je baby alvast uit. Trek je baby geen kleertjes aan met metalen drukkers of ritsen.
Stop de vloeibare artikelen in een doorzichtige afsluitbare plastic tas. Op deze manier kan de inhoud gecontroleerd worden zonder een rommeltje te maken in je tas waardoor je weer opnieuw moet inpakken. Neem je medicijnen mee, zorg dan voor de bijsluiter en een brief van de dokter of apotheek welke je bij de medicijnen inpakt.

Pocket wat je nodig hebt
Hiermee bedoel ik dat je in een kleine tas de vliegtickets, paspoort, ID bewijs, andere reisdocumenten en geld bewaart.

Luiers verschonen
Verschoon je baby vlak voordat je van huis vertrekt of, nog beter, voor het aan boord gaan van het vliegtuig. Slechts weinig vliegtuigen hebben verschoningsmogelijkheden in het toilet van het vliegtuig. Daarbij is het toilet aan boort een krappe ruimte. Vergeet niet luierzakjes mee te nemen mocht je de luier niet meteen kunnen weggooien.

Rendement uit slaapje
Als het te plannen valt, vertrek dan vlak voor het slaapje van je baby. Op deze manier maak je meer kans dat je baby gedurende de reis in slaap valt.

Neem je eigen eten mee
Bij borstvoeding is dit sowieso geen probleem, maar als je flesvoeding geeft, kun je het beste geïsoleerde thermosflessen meenemen waarin je babyvoeding voor langere tijd kunt bewaren. Ook kun je flesjes water meenemen en het melkpoeder in doseerbakjes. Mijn ervaring leert dat een thermosfles met heet water volstaat. Tegen de tijd dat je baby moet eten is het water niet meer heet maar warm en kun je het meteen met het melkpoeder mengen. Het wil wel eens gebeuren dat het cabinepersoneel in een vliegtuig het water veel te heet opwarmt waardoor je weer moet wachten. Bedenk dat zij misschien geen kleintjes meer thuis hebben en hierdoor niet goed inschatten hoe lang het water opgewarmd dient te worden. Ondertussen zit jij met een huilende hongerige baby op schoot!
Neem ook iets mee voor jezelf dat je met een hand kunt eten. Met een baby op schoot kun je niet je tafeltje naar beneden klappen. En een extra snack voor je baby. Ter afleiding of bij vertragingen.

Bescherm de kleine oortjes
Mocht je baby slapen dan heeft hij/zij de wisselende cabinedruk vaak niet eens in de gaten. Anders, geef je baby een speen of iets anders waar hij/zij op kan sabbelen. Dit verlicht de pijn.

Autostoel in het vliegtuig
Informeer bij de vliegmaatschappij of het mogelijk is de maxi cosi vast te maken in de stoel. Als je geen eigen stoel hebt voor je baby (wat prijzig is) dan ben je afhankelijk van het feit of er nog lege stoelen zijn tijdens de vlucht. Zelf had ik altijd een buikdrager mee in de tas voor het geval dat alles volgeboekt was.

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Rest mij jou een goede reis te wensen samen met je baby!

© Geschreven door Melanie

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen