Waar ben je naar opzoek?

Reizen na corona: alsof er niets gebeurd is

4 minuten lezen Cindy Waagmeester Cindy Waagmeester
Reizen na corona: alsof er niets gebeurd is

Reizen na corona; doen we alsof er niets gebeurd is? Na ruim 3 maanden komt Europa langzaamaan weer een beetje tot leven. En we staan weer te popelen om op stap te gaan. Zowel in eigen land als over de grens. Terrasjes zijn weer open en bij goed weer ook goed gevuld. Maar we willen meer. Weg uit huis. Ook wij hebben een weekendje weg geboekt. Naar de Belgische kust. Even rustig aan het reizen weer oppakken denk ik zelf dan. Ik merk dat mijn omgeving daar anders over denkt en daar heb ik moeite mee.

Werken of poetsen?

Nederland is nu ruim 3 maanden thuis aan het werken, kids gaan weer fulltime naar de opvang of naar school. Maar het huishouden en het werk is een soort van in elkaar verweven bij mij. Wanneer ik achter de laptop ga zitten om te werken, zie ik in mijn ooghoek wel iets wat ik kan opruimen of poetsen. Wanneer ik aan het poetsen ben zie ik mijn laptop staan en denk ik: “Ik moet eigenlijk echt nog even werken”. Is de kleine thuis dan gaat alle tijd naar haar. Daar hoef ik niet lang over na te denken. Maar in de 2 uur die ze in de middag slaapt krijgt mijn geweten het ontzettend te verduren. Werken of poetsen? Hoe doen anderen dat? Help!

Reizen na corona: te bang?

Reizen na corona is best gek. Toch ben ik er zo ontzettend aan toe om even weg te zijn uit huis. Even ergens zijn waar ik alleen maar hoef te denken aan SAMEN eten en/of drinken of iets leuks doen. Daarom hebben we vorige week ook een weekendje weg geboekt. Naar de Belgische kust. Ik preek er in deze blog voor om in eigen land te vertoeven en ik heb toch een weekendje naar België geboekt?! Klopt! Invloed van vriendlief: “België is toch meer ‘er uit zijn’”. Ok, ik heb geen energie meer om lange discussies te voeren. En ergens klinkt Belgische kust ook wel meer vakantie dan Nederlandse kust. Deze zomer gaan we in Nederland op vakantie, dan trekken we dat weekendje buitenland wel recht.

Waarom niet naar de zon?

Maar dan krijg je foto’s van vrienden met palmbomen op de achtergrond. Tja, die hebben we hier niet. En in België of Duitsland ook niet. Shit, waarom gaan wij ‘maar’ naar België?  

Ik probeerde te verdedigen waarom wij gekozen hebben voor België. En als antwoord kreeg ik te horen: “Misschien zijn wij te bang”. En ja, dat klopt. Tenminste, ik wel. Niet voor het virus. Maar de gedachte dat je ergens anders, waar je eindelijk rust vindt, weer in dezelfde sleur komt als thuis áls het virus weer uitbreekt. Bang om je overal hetzelfde te kunnen gaan voelen als thuis. Geen plek meer om te ontsnappen als er weer een uitbraak komt. En bang om je geliefden wéér op een ‘gepaste’ afstand te moeten zien. Je schuldig voelen als je toch iemand omhelst, want stel hij/zij krijgt het virus door jou en wordt ernstig ziek. Nee, dát wil ik niet op mijn geweten hebben.

Wij gingen naar het sportiefste hotel van Nederland

In januari, het lijkt alweer zo lang geleden, werden wij uitgenodigd door het sportiefste hotel van Nederland: familiehotel HUP in Mierlo. We zouden met ons vijven gaan, niet wetende dat we gezinsuitbreiding zouden krijgen. Uiteindelijk bleven de mannen thuis om…

  • Linda Bosscher

We zijn weer open, komt u maar!

Het wordt ons ook niet makkelijk gemaakt om de verleiding te weerstaan om ver(der) te reizen. 

Alsof er niks gebeurd is worden er, zodra de luchthavens weer open gaan, weer vluchten gemaakt. Op het nieuws de afgelopen weken zijn beelden te zien van de luchthaven in Madrid die nog steeds verlaten is en de lokale bevolking die er naar snakt hun dorpje weer op te zien bloeien. Corendon, om er maar 1 te noemen, laat door het hele land weer abri posters ophangen met ‘weer naar Bulgarije’ of een ander land.

Corona is er nog

De economie ligt overal (lees: de hele wereld) op z’n gat door het corona. En toerisme is een goede, en soms zelf voornaamste, bron van inkomsten. Ben ik ook echt absoluut niet tegen. Ik heb toerisme gestudeerd. Omdat ik van reizen hou. En ik snap dat mensen ook weer weg willen nu ze kunnen. Even uit huis, iets hebben om naar uit te kijken. 

Wel heb ik het er moeilijk mee om dat meteen internationaal te gaan zoeken. Ik bedoel, het virus is nog niet weg. We hebben nog geen medicijn. Er liggen nog steeds mensen op de IC te vechten voor hun leven. En wat is er gebeurd met ‘lokale ondernemers’ steunen? Is uit eten kunnen en naar het terras gaan al niet meer genoeg? Is de Noordzeekust of de Zuid-Limburgse heuvels niet ‘buitenlands’ genoeg?

Maak je eigen keuze!

Ik wil niemand een schuldgevoel aanpraten over de keuze voor reizen na corona. Misschien is het ook wel jaloezie. Iedereen moet doen waar hij/zij zelf behoefte aan heeft, als we met z’n allen maar serieus omgaan met de nog geldende maatregelen. Toch?

Maak vooral je eigen keuzen en wil je meer weten over het land van bestemming en corona? Laat je dan goed informeren. Wij gaan in ieder geval genieten van de dingen die ons eigen (buur)landje ons te bieden heeft. 

Cindy Waagmeester

Ik ben mama van Arya, opgegroeid in Limburg maar geboren in Flevoland. Gewoond in Amerika voor mijn studie en in Nürnberg voor mijn werk op het hoofdkantoor van Adidas. MTRO en International Business gestudeerd. Mijn vriend leren kennen, snel gaan samenwonen en helaas in twee jaar tijd wees geworden omdat ik mijn beide ouders heb verloren. Mijn dochter is geboren en vernoemd naar mijn moeder.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

(financieel) vrij leven

Passief inkomen genereren: 12 boeken om te lezen!

  • 1 dag geleden
  • 16 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Waar heb ik recht op als alleenstaande moeder 2022?

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Rescue Paws Curacao: kom hondjes knuffelen (en adopteer!)

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen