Waar ben je naar opzoek?

Moeders in vorm

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Moeders in vorm

Tatjana Simic heeft mij waar ze mij hebben wil. Hoewel ze hoogstwaarschijnlijk haar indrukwekkende lijf (ze wordt dit jaar 50!) heeft te danken aan een legioen doorgewinterde sportbeulen is bij mij de sportdrift aangewakkerd en ben ik op een dag de betreffende oranje sportschool binnengewandeld voor een abonnementje. Nu zijn we 8 weken verder. Het droomlijf bezit ik nog niet, maar een verslaving is geboren..Ik ben 4 keer per week te vinden in de sportschool en niet meer te stoppen. 

Het geluk van een moeder
Moeder zijn is een zware job, geen verlof en 24/7 in staat van paraatheid in elke leeftijdscategorie. Kleine kinderen, grote zorgen. Grote kinderen, ook grote zorgen. Moeder is de overtreffende trap van moe. Naast de zorgtaak wordt ook van ons verwacht kinderen  te laten opgroeien als verantwoordelijke, evenwichtige, goede mensen. Daar kiezen wij uiteindelijk zelf voor. En wat een fantastische keuze. Het is een cliché, maar moederschap is een van de mooiste dingen die in het leven bestaan. Het moment dat je je kindje in de armen houdt, nadat je net een ervaring achter de rug hebt die te vergelijken is met het overreden worden door een vrachtwagen, wordt een moeder geboren. Er niets of niemand wat jouw kindje zou kunnen vervangen. Het zijn de unieke momenten die het leven biedt. Het grote geluk.

Terug in balans
Goed, lijf en leden hebben de afgelopen weken flink wat te verduren gehad. De adrenaline-kick van de bevalling werkt uit en de gebroken nachten eisen hun tol. Daarnaast nemen de oppeppende hormonen, oestrogeen en progesteron na de bevalling direct af en verlaten het lichaam. Er wordt nu zoveel van je verwacht. Waar haal je de energie nog vandaan? Na mijn eigen bevalling was ik dankzij de borstvoeding binnen 3 weken zo slank als een den, maar mijn conditie was nog helemaal niet op peil. Mijn bevalling duurde 28 uur en was een behoorlijke aanslag op lichaam en geest.

Om je conditie na de bevalling weer op te bouwen en een goede balans te houden tussen je nieuwe gezinssituatie en het (eventueel) weer oppakken van je werk zijn de Back in Shape work outs van Mom in Balance een uitkomst voor jonge moeders. De methode is zeer moedervriendelijk. Ook voor vrouwen die last hebben gehad van bekkenklachten tijdens de zwangerschap biedt Mom in Balance een work out op maat, mede ontwikkeld door fysiotherapeuten. Het programma bestaat uit een wekelijkse training in de buitenlucht, waaronder cardio en spierversterkende oefeningen die zorgen voor een verbeterde conditie en mentale kracht. Daarbij is het de gelegenheid om in contact te komen met andere jonge moeders en kunnen tips en ervaringen met elkaar worden uitgewisseld

Voor wie tijdens de zwangerschap al wil beginnen met sporten biedt Mom in Balance verantwoorde, actieve trainingen. Kijk voor meer informatie op www.mominbalance.nl.

Mom in balance

Grote maten
Voor de moeders waarbij de motivatie is gegroeid, maar de kilo’s er nog aan kleven heeft Unlimited Sportswear een sportkleding lijn ontwikkeld voor grote maten. Deze kleding heeft diverse lengtematen en kleuren en is verkrijgbaar in maat 44 tot maat 54.  Soepel vallende tops van onder andere het merk Pixie zijn gemaakt van een dik materiaal en zijn vocht afdrijvend. De Pixie items worden bovendien op verzoek gemaakt in het atelier voor een perfecte pasvorm en een andere kleurkeuze is geen probleem. Het `superwomen’  t-shirt is toch wel direct favoriet en heeft tevens een toepasselijke titel! Voor een goede ondersteuning van de borsten, zeker tijdens de borstvoedingsperiode, zijn er goede sportbeha’s van Naturana op de website te vinden die dubbel gevoerde cups hebben en een elastische onderband met verstelbare schouderbandjes. En voor wie van opvallende kleuren houdt heeft Pure Lime sportbeha’s in de kleuren felgroen en helderblauw eventueel met bijpassende sportbroeken.

Sporten kan ook in maat XL

Milieuvriendelijk sporten
Een andere opmerkelijke nieuwe sport kledinglijn is de kleding van het Nederlandse merk Evou. Deze lijn is speciaal afgestemd op de normale vrouw en ontworpen door Dorien Dek, zelf voormalig sporter. Naast alle comfort, wat sportkleding dient te bieden, is Evou milieuvriendelijk. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede stoffen of stoffen die milieuvriendelijk gefabriceerd worden. Helaas is de lijn nog niet zo kleurrijk, de collecties zijn alleen verkrijgbaar in een zee blauwe kleur. Om te kunnen investeren in nieuwe kleuren heeft Evou een originele manier bedacht om aan geld te komen. Zij vragen belangstellenden om een leenbedrag, variërende van € 100,00 tot € 5000 tegen een aantrekkelijke rente. Op deze manier heeft Evou nog meer ruimte de lijn uit te breiden. Een geweldig initiatief voor een betere toekomst voor ons en onze kinderen.

Sportkleding Evou

Gezond bezig
Natuurlijk is sporten niet alleen goed voor de jonge moeder, maar ook voor moeders met kinderen, bijvoorbeeld, in de prepuberteit, zoals ik. Mijn zoon Jayden is bijna 10 en een belangrijke tijd breekt aan. Zeker nu hij zich tot een individu gaat ontwikkelen met eigen denkwijzen en verantwoordelijkheden is het fijn als mama het een beetje bij kan benen. Een stevige work-out  tijdens schooluren ben ik inmiddels gaan beschouwen als een momentje voor mezelf. Naast het opbouwen van de conditie, het verhogen van de energielevel en een aantrekkelijker lichaam merk ik ook op dat ik mentaal er beter voor sta. Het zelfvertrouwen groeit en de aanmaak van neurotransmitter zorgen voor een vredige geest. Een prettige bijkomstigheid is dat sporten ook een verbetering van het seksleven kan betekenen. Zeker voor de jonge moeder belangrijk. De relatie met de partner heeft door alle gebeurtenissen rond de baby en de geboorte toch op een lager pitje gestaan en verdiend ook de aandacht. De gelegenheid om naast moeder ook nog vrouw te mogen zijn en de romantiek weer nieuw leven in te blazen!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Uncategorized

Geboortevolgorde en verschillen in karakter bij je kinderen

  • 18 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Keyboard spelen boek kinderen: aan de slag!

  • 18 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Muzikale opvoeding: 5x Waarom is muziek zo belangrijk?

  • 19 uur geleden
  • 2 minuten lezen