Waar ben je naar opzoek?

Maya de bij en een piemel op een boom

3 minuten lezen Lisette Bol
Maya de bij en een piemel op een boom

Een penis. Een piemel. Een pik. Een lul. Een fallus. Een fluit. Een jongeheer. Een leuter. Een lid. Een lul. Een paal. Een piel. Een pielemuis. Een potlood. Een plasser. Een rampetamp. Een roe. Een sannie. Een sergeant-majoor. Een snikkel. Een tampeloeres. Een zwengel.

Voor degenen die hier al onpasselijk van worden, lees maar niet verder.

Ik word niet onpasselijk van piemels. Waar ik wel onpasselijk van word zijn moeders die gaan lopen huilen op social media dat er een tekening van het mannelijk geslachtsdeel in een aflevering van Maya de Bij te zien was. Nou moet ik er wel bij zeggen dat het een Amerikaanse vrouw was. En in mijn beleving zijn die over het algemeen genomen net iets hysterischer en duizendmaal preutser dan wij nuchtere Hollanders. Vooroordeel? Misschien wel. Maar ook typerend.

Lees ook: Piemels, piemels en nog eens piemels!

Inderdaad, er is een duidelijke tekening van een piemel te zien. Maar je moet je afvragen of je daar zo’n heisa over moet maken….?

Onze zoon is viereneenhalf. Die kijkt al een jaar niet meer vrijwillig naar Maya de Bij. Als het er toevallig op is als we de tv aanzetten dan kijkt hij wel, maar uit zichzelf zal hij er nooit om vragen. (Oké, oké, wij vinden het echt een afschuwelijke tekenfilmserie en zullen ook nooit voorstellen het te gaan kijken.) Maar het is dus een serie voor jonge kinderen. Kinderen die echt die piemel niet zullen zien hoor. En als ze hem al zien dan zullen ze hem niet als dusdanig herkennen. Of er wat van denken. Want een piemel is toch gewoon een lichaamsdeel? Net als je navel of je neus?

Maar nee hoor.

We gaan stennis lopen schoppen, want: we zijn geshockeerd! De moeder reageerde woedend. In een filmpje dat ze plaatste op haar Facebook zegt ze: “Ik vind het walgelijk, mijn kind hoeft zoiets niet te zien.” Ze krijgt steun van andere moeders. “Dit is een verwerpelijke actie van deze persoon. Wie haalt het überhaupt in zijn hoofd om dit bij een kinderserie te doen”, reageert iemand boos. (AD.nl)

Lees ook: Jongens en hun ‘zaakje’

Walgelijk? Euh… hoe kom jij aan je kinderen? Zijn die door de ooievaar gebracht? Zijn ze uit een boerenkool gegroeid? Of heb je een stapeltje coupons ingeleverd bij de Walmart? Nee he, daar had jij ook een piemel voor nodig. Viespeuk.

Mijn kind hoeft zoiets niet te zien? Heeft je kind het gezien dan? Ik betwijfel het. En zo wel, dat was dan vast niet de eerste keer dat hij of zij een plaatje van een piemel zag. Hoewel het soms wel lijkt alsof ze met hun ogen dicht plassen, neem ik aan dat je je zoon ook niet met zijn ogen dicht de wc in stuurt.

Overdrijven is ook een vak…

Als deze vrouw nou een leuk mens was geweest dan had ze haar ontdekking evengoed op social media gegooid, maar dan met een dikke vette HAHAHAHA erbij. Want het is toch gewoon grappig? Ik vind de verantwoordelijke tekenaar echt een enorme baas. Je moet het maar durven!

Ik zie dat gewoon voor me: na uren van saaie tekeningen van een zoetsappig bijtje en haar onnozele vriendje te hebben gemaakt, tekent hij (of zij) in een puberale opwelling een dikke vette willy (zonder strepen of vleugels) midden in beeld, ergens in een boomstam. Hij (of zij) stoot zijn collega aan, die knippert twee keer met zijn ogen of hij dat nou echt goed ziet en ze zakken met zijn tweeen onder het bureau van het lachen. En dan is het wachten tot ‘ie ontdekt wordt.

En dat, preutse zuurpruim, is nou humor.

Bekijk de pielemans hier:

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties
 • Nathalie zei

  Hahahahahahahahahahahaha. Dat is ZO grappig. Zouden ze dat expres hebben getekend?

 • Lella zei

  Hahahahahahahaha humor dit. En wat een gezeik. Maar hoezo ontdek je zoiets. Kijkt ze de serie mee om zeven uur ‘s ochtends? Dan heb ik het druk met brood smeren, tasjes klaarmaken douchen en wat nog meer.
  Typisch geval van te veel tijd om aan onbenullige dingen te spenderen.

 • Woehahaha! Ik ben nogal visueel ingesteld en zie die beschrijving van die tekenaar met zijn collega, lachend onder de tafel gewoon helemaal voor me! Priceless! Waarschijnlijk zou ik de grootste pret met mijn dochters hebben wanneer wij die aflevering hadden gezien 😀 Leuk geschreven!

 • Woehahaha! Ik ben nogal visueel ingesteld en zie die beschrijving van die tekenaar met zijn collega, lachend onder de tafel gewoon helemaal voor me! Priceless! Waarschijnlijk zou ik de grootste pret met mijn dochters hebben wanneer wij die aflevering hadden gezien 😀 Leuk geschreven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 5 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 5 maanden geleden
 • 12 minuten lezen