Waar ben je naar opzoek?

Mariël gaat de uitdaging aan: 30 dagen zonder suiker!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Mariël gaat de uitdaging aan: 30 dagen zonder suiker!

Ooit ging ik de uitdaging aan; 40 dagen zonder suiker. Wat voelde ik mij goed! Maar toen werd ik zwanger en verwaarloosde ik mijn ’40 dagen zonder suiker project’. Mariël start het nieuwe jaar met een soortgelijke uitdaging; zij gaat 30 dagen zonder suiker. Haar ervaringen kun je dagelijks lezen op Love2BeMama. Het motiveert mij overigens ook om mijn suikerloze leven weer op te pakken. Wie doet er nog meer mee?

Het nieuwe jaar is begonnen en zoals veel mensen heb ik ook goede voornemens. Zo wil ik gezonder gaan eten en drinken en meer gaan bewegen. Als ik daardoor een paar kilootjes afval is dat een leuke bijkomstigheid maar het is niet het doel op zich.

Gezond eten
Nou eten wij als gezin over het algemeen heel gezond. Ik kook zoveel mogelijk vers zonder pakjes en zakjes en enge toevoegingen. Veel groente en fruit, vlees met mate en als we het eten, biologisch vlees. Eieren en zuivel eten wij ook zoveel mogelijk biologisch. Ik drink NOOIT frisdranken of sapjes, enkel water en thee. Wij eten nooit geen witte rijst en pasta, ik kies altijd voor de volkoren varianten. Ik rook niet en drink maar zelden. Klinkt best healthy toch?

De enige maar… ik ben een vreselijke zoetekauw! Ik kan rustig na een maaltijd nog een reep chocolade naar binnen werken en met een zak drop weet ik ook wel raad mee. In de weekenden gaat het ook vaak mis met het gezond eten. Dan grijpen we toch vaker dan goed voor ons is naar kant-en-klaar eten en ’s avonds op de bank vind ik een lekker frans kaasje of wat chips toch ook best wel lekker. Daar wil ik nu dus verandering in brengen. Ik wil van mijn suikerverslaving af. Daarom ga ik de uitdaging aan en zal ik jullie door blogs op de hoogte houden van mijn strijd.

Ik ga de uitdaging aan met ingang van 6 januari 2014. Dan zijn de kinderen weer naar school, alle restjes van de feestdagen op en kan ik fris van start gaan!

En als de 30 dagen om zijn? Dan hoop ik dat mijn drang naar zoet achter me heb kunnen laten en deze gezonde levensstijl kan volhouden.

Verborgen suikers
Suiker zit niet alleen in de voor de hand liggende dingen zoals snoep en taart maar ook in allerlei kant en klare producten zoals vleeswaren, sausje etc. Vaak ook onder allerlei ander benamingen. Ook deze suikers wil ik allemaal gaan vermijden. Puur natuur koken dus. Nou deed ik dat eigenlijk altijd al, maar de weekenden nu dus ook.

Ik ga dus 30 dagen lang compleet suikerloos door het leven (tenminste dat is de bedoeling). Dat betekend niet alleen geen suiker maar ook geen andere zoetstoffen meer. Geen Stevia, Aspartaam, honing etc. Enkel puur natuur, de suikers die voorkomen in groente en fruit.

Ik heb een leuk lijstje gevonden op Pinterest waarop ik mijn doel kan omschrijven en waar ik iedere dag op kan afstrepen. Wil je hem ook gebruiken? Hij is gratis te downloaden.

Sporten
Ik geef het eerlijk toe, ik ben A-sportief! Zweten vind ik heerlijk maar dan lekker languit in de sauna en niet hardlopend of fietsend. Liever lui dan moe als het bewegen aankomt zou je kunnen zeggen.

Ik ben me er echter wel van bewust dat het wel heel belangrijk is om te bewegen. Het is toch een soort van onderhoud van je lijf, net als tandenpoetsen. Het hoort er nou eenmaal bij. Daarnaast wordt ik dit jaar 35 en voor dat het verval echt z’n intrede gaat doen zal dat luie zweet er toch maar eens uit gezweet moeten worden.

Ik ben niet van plan om als een gek 7 dagen in de sportschool te keer te gaan maar ik ga eerst maar eens beginnen met 3 keer in de week een uurtje wandelen en ik heb een aantal schema’s gedownload van Pinterest voor wat spieroefeningen. Beetje de buik, billen en armen; kijken of we de boel een beetje strakker kunnen krijgen.

Na 30 dagen ga ik opnieuw de balans opmaken en gaan we weer nieuwe doelen stellen.

Dertig dagen zonder suiker

Mariël gaat de uitdaging aan; 30 dagen zonder suiker! Houdt ze het vol of vindt ze het toch wel tegenvallen? Haar ervaringen lees je hier. Mariël kan wel wat support gebruiken bij haar uitdaging. Wil je haar aanmoedigen? Laat dan een reactie achter onder deze blogpost. Go Mariël!
Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Wanneer kan een baby zitten: Zelfstandig en in de wipstoel

  • 48 minuten geleden
  • 4 minuten lezen
Tieners & Pubers

Puber gedrag straffen: hoe kun je dit het beste doen?

  • 4 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

3 jaar kleuteren: naar groep 3 of liever niet?

  • 6 uur geleden
  • 2 minuten lezen