Waar ben je naar opzoek?

Kraamtijd in coronatijd: Lockdown zonder roze wolk

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Kraamtijd in coronatijd: Lockdown zonder roze wolk

Zwanger zijn tijdens een pandemie is geen pretje is, dat kan je je wel indenken. Zonder je partner naar de verloskundige, in je eentje de echo van jullie kindje in je groeiende buik bekijken. Maar als de kleine er eenmaal is, dan zit je toch lekker in je eigen bubbel? En je baby, die laat je toch gewoon voor het raam zien? Het raambezoek was geboren. Toch vinden moeders kraamtijd in coronatijd erg lastig. Zo geef je kersverse moeders wat extra aandacht tijdens hun rare kraamperiode.

Kraamtijd in coronatijd

Maar toen ik pas geleden op Instagram aandacht vroeg voor deze groep pas bevallen vrouwen, kreeg ik ontzettend veel bijval. Het waren moeders die zich in het verhaal herkenden en eigenlijk allemaal hetzelfde vertelden. Ze voelden zich schuldig dat ze er van baalden dat hun kraamtijd zo anders was gelopen. “Ik schaam me voor de teleurstelling die ik soms voel, omdat anderen veel ergere dingen meemaken door Corona.” Maar die eerste periode met je newborn kan je niet meer overdoen of ‘later inhalen’.

Raamfotografie: newborn shoot op veilige afstand

Bevallen in tijden van de coronacrisis? Boek een sessie raamfotografie met je newborn. Want het is een vreemde en bizarre tijd nu vanwege de coronacrisis. Extra vervelend wanneer je in deze periode zwanger bent, je zwangerschapsverlof is begonnen, je binnenkort…

  • Lottblogt

Geen kraambezoek

Want wat doet het met je als je je kraamperiode en verlof in rook op ziet gaan? Dat het opeens heel anders is dan je had gewild? Geen bezoek, weinig gelukswensen en bijna geen kraamcadeautjes. Kraamtijd in coronatijd is echt heel anders dan een kraamtijd zonder corona.

“Ze belden gewoon niet eens. De felicitatiekaartjes kwamen wel binnen, maar daarna bleef het oorverdovend stil. Het leek wel of mensen niet goed wisten hoe ze er mee om moesten gaan. Wat wel en niet mag. Tenslotte hebben we allemaal een telefoon, dus met een appje of belletje heb je zo contact.”

Natuurlijk is het zo dat deze Corona-periode alles lastiger maakt. Dat geldt voor iedereen. Maar wat me opviel was, dat het bij kraambezoek helemaal niet om ‘het krijgen van cadeaus’ ging.

Aandacht voor moeder en kind

Een kraamcadeau staat voor aandacht. Aandacht voor de baby, die je verwelkomt op de wereld. Aandacht voor de ouders, die in een hele nieuwe wereld – zonder slaap en mét spuugvlekken – terecht komen. En door daar wat extra moeite voor te doen, kan je zo’n kraamperiode een stuk leuker voor ze maken.

Geef moeders wat extra aandacht tijdens kraamtijd in coronatijd

Heb je iemand in je omgeving die bijna gaat bevallen of die net een kleintje heeft? Dan zijn dit mijn tips om haar wat extra aandacht te geven tijdens de kraamtijd in coronatijd:

  • Laat meteen iets van je horen als de baby geboren is. Dat kan gewoon met een kaartje. Maar laat juist in de weken erna ook iets van je horen. Vraag hoe het met haar gaat, en luister.
  • Stuur iets leuks op voor de kleine. Iets dat je met aandacht hebt uitgezocht en dat echt bij ze past. Het liefst een cadeautje dat door de brievenbus past. Dan hoeft de postbode niet aan te bellen als de kleine nét ligt te slapen.
  • Doe er een persoonlijke boodschap bij. Geen standaard tekstje, maar zet de woorden op papier als je er echt even voor gaat zitten. Schrijf iets moois wat uit je hart komt.

Benieuwd: ben jij bevallen in deze Corona periode? Hoe was jouw kraamtijd in coronatijd en hoe heb jij alles ervaren?

Dit is een gastblog geschreven door Laura. Laura is eigenaar van sieradenmerk LOVY. Ze verkoopt baby armbandjes en mama sieraden van echt zilver via haar webshop. 

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen