Waar ben je naar opzoek?

Interactieve workshop borstvoeding bij het Centrum voor Jeugd en Gezin

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Interactieve workshop borstvoeding bij het Centrum voor Jeugd en Gezin

Een interactieve workshop waarbij moeders in spé alles kunnen vragen over borstvoeding en actief kunnen deelnemen aan een memory spel. Ook ontvang je tips&tricks en vele, mooie, praktische goodies voor tijdens de borstvoedingsperiode. 

Het ontstaan van Inzet voor Borstvoeding
Inzet voor Borstvoeding is tot stand gekomen doordat Simone Lip door veel moeders (in spé) om haar heen werd gevraagd om borstvoedingadvies. Simone geeft aan: “Ik ben altijd een overtuigende borstvoeding moeder geweest, maar hoe groter de wil hoe harder de muur kan zijn als het niet zo makkelijk lukt”.

Tijdens het geven van borstvoeding aan haar oudste kind (ze is moeder van 3 jonge kinderen) miste zij de periode na de goede kraamzorg praktische informatie. Waar vind ik een goede en hippe voedingsbeha? Borstvoeding en werken? Hoe dan? Waar vind je een lactatiekundige? Handig, een geboorteplan opstellen! Haar persoonlijke verhaal is de basis.

Samenwerking CJG en Inzet voor Borstvoeding
Inzet voor Borstvoeding zag dat er bij het CJG Arnhem nog geen workshop bestond over borstvoeding. Er is wel voldoende aanbod in borstvoedingscursussen en informatie avonden in de omgeving. Tijdens de inspirerende en interactieve workshop die Simone Lip van Inzet voor Borstvoeding heeft ontwikkeld worden de praktische zaken belicht, alles wat je na de kraamtijd ook nog wilt weten over borstvoeding en dat middels een  leuk memory spel.

Het CJG Arnhem vindt de workshop een prima aanvulling op het bestaande aanbod aan cursussen omdat deze een bredere invalshoek heeft. Simone is ervaringsdeskundige op het gebied van borstvoeding en raakt vrouwen met haar eigen verhalen.  Vol enthousiasme en overtuiging laat zij weten dat borstvoeding geven puur en natuurlijk is en het een unieke tijd met je kind geeft.  Simone is zodoende de schakel tussen moeder en professional op het gebied van borstvoeding.

Borstvoeding beleven in het Centrum voor Jeugd en Gezin
De locatie ziet er mooi uit en geeft je gelijk een gevoel tot uitnodiging. Fijn zitten tussen de gekleurde kussens om samen een memory spel te spelen, zodat borstvoeding een leuke herinnering wordt voor het leven. Een spel waarbij verschillende borstvoeding producten en thema’s voorbij komen, zodat je je goed kunt voorbereiden op die unieke tijd met je kind.

Wanneer: Woensdag 11 september 2013
Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Croydonplein 388, Arnhem.

Tijdstip aanvang: 19:30 uur (tot circa 20:30 uur)
Kosten: 7,50 euro per deelneemster

Inschrijven: mail naar [email protected]

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 2 weken geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen