Waar ben je naar opzoek?

Hoe kan je de bevalling opwekken? 5 tips!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Hoe kan je de bevalling opwekken? 5 tips!

Zo aan het einde van de zwangerschap kan je weleens flink zat worden. Nodeloos om te zeggen dat ‘het uitzitten’ tot 42 weken voor veel vrouwen om deze reden geen optie is. De baby moet eruit. Het liefst vandaag nog! Maar inleiden wordt niet zomaar gedaan en is ook een ingrijpende gebeurtenis. Ben je er toch helemaal klaar mee en wil je weten hoe je de bevalling kan opwekken? Dan zijn deze natuurlijke manieren om de bevalling op te wekken misschien wat voor jou!

Klaar met zwangerschap

Bekkenpijn, slapeloosheid, maagzuur, vermoeidheid… Er zijn een tal van redenen te bedenken waarom een vrouw wel een beetje klaar is met het zwanger zijn. Niet te vergeten dat je waarschijnlijk onwijs nieuwsgierig bent naar je ongeboren kindje. Jammer genoeg hebben we zelf weinig te zeggen op het gebied van het begin van de bevalling. Al zijn er natuurlijk wel wat dingen die je kan proberen om het proces een beetje te helpen.

Moet je bevallen met een medische indicatie? Lees de ervaring van blogger Linda hier.

Hoe kan je de bevalling opwekken?

Er zijn verschillende manieren om op een natuurlijke manier de bevalling op te wekken. Je krijgt immers niet zomaar een medische indicatie voor het opwekken van een bevalling.

Seks

Seks kan weeën opwekken. Dit heeft verschillende redenen. Het orgasme, bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat het hormoon oxytocine vrijkomt. Dit hormoon zorgt samentrekkingen van de baarmoeder, wat misschien net dat zetje is wat je lichaam nodig heeft om de weeën te laten beginnen. In sperma, daarentegen, zitten hormonen die je baarmoedermond doen verweken. Kortom: meer dan genoeg reden om het te proberen, maar let op: Seks is veilig in de laatste weken van de zwangerschap, maar seks als je vliezen zijn gebroken wordt afgeraden, omdat er een grotere kans bestaat op infecties.

Beweging

Een stevige wandeling zorgt ervoor dat het bloed sneller begint te stromen. Dit kan de bevalling bespoedigen. Daarnaast is het, als je lichaam het nog toelaat, een gezonde manier om gezond en vitaal te blijven in de aanloop naar de bevalling.

13 dingen die alleen andere zwangere vrouwen je vertellen

Als je zwanger bent is dit overweldigend. Overal lees je over hoe je zo goed mogelijk je zwangerschap door kunt komen zodat de baby gezond op aarde komt. Je gaat je soms bijna schuldig voelen als je het anders doet….

  • Linda Bosscher

Voeding en drinken

Bepaalde voedingsmiddelen worden in verband gebracht met het opwekken van de bevalling. Een voorbeeld hiervan is frambozenbladthee. Deze thee schijnt tevens te helpen met het versterken van de baarmoeder in de aanloop naar de bevalling. Hoe je hiermee je bevalling kan opwekken wordt niet echt aangegeven, maar he! Je blijft in ieder geval gehydrateerd.

Tepelstimulatie

Je eigen tepels stimuleren zorgt ervoor dat je baarmoeder samentrekt. Dit kan zorgen voor weeën. Dit heeft wederom te maken met de productie van oxytocine. Dit hormoon is tevens verantwoordelijk voor het feit dat je baarmoeder, als je borstvoeding geeft, samentrekt tot deze zijn oorspronkelijke vorm weer heeft.

Hoe kan je de bevalling opwekken: Alternatieve methoden

Acupunctuur en acupressuur worden al duizenden jaren toegepast voor verschillende redenen. De werking is niet helemaal bewezen, maar sommige vrouwen zweren bij deze alternatieve geneeswijzen om de bevalling op te wekken.

Let erop dat je acupunctuur alleen laat toepassen door een erkende acupuncturist. Acupressuur kan je zelf toepassen door druk uit te oefenen op bepaalde delen van je lichaam. Een professional kan je helpen met hoe je dit het beste kan doen voor het opwekken van de bevalling. Anders werkt het ook prima als pijnbestrijding voor tijdens de bevalling.

Lees verder onder de afbeelding!

Tips hoe kan je bevalling opwekken?

Waarom wachten op de bevalling zo slecht niet is

We begrijpen helemaal dat je er helemaal klaar mee bent. Het is ook niet nogal wat, een zwangerschap. Tussen de 37 en 42 is het prima voor je baby om ter wereld te komen, maar het is ook geen ramp als deze nog even blijft zitten. Sterker nog: dit kent voor je baby alleen maar voordelen. Zeker als het een gezonde zwangerschap betreft!

Ben je er toch echt helemaal klaar mee? Bespreek van met je verloskundige of gynaecoloog hoe deze de bevalling kan opwekken. Soms is strippen al voldoende. Inleiden heeft ook zijn voordelen, maar kent ook risico’s. Overleg dit goed alvorens de afweging uit niet medische overwegingen maakt.

Hoe kan je de bevalling opwekken? 5 tips!
Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen