Waar ben je naar opzoek?

Online zwangerschapscursus: waarom je vandaag nog moet beginnen!

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Online zwangerschapscursus: waarom je vandaag nog moet beginnen!

Mede door het coronavirus zijn veel zwangerschapscursussen afgezegd. Daarnaast voelen zwangere vrouwen zich simpelweg niet op hun gemak om er lijfelijk één bij te wonen. Logisch ook! Want het laatste wat je in je zwangerschap wil is besmet raken met dit nare virus. Maar wat als je toch graag een zwangerschapscursus wil volgen om jezelf goed voor te bereiden op de aanstaande bevalling? Dan kan je natuurlijk ook een beroep doen op een online zwangerschapscursus.

De naam zegt het eigenlijk al: een online zwangerschapscursus is eigenlijk wat je normaal op locatie zou doen, maar volg je dan via de computer, laptop of tablet. Het idee is compleet hetzelfde, maar je dan in de comfort van je eigen huis. Sowieso wel prettig als je er geen zin in hebt om ’s avonds nog de deur uit te gaan of wanneer je de cursusdagen zelf een beetje in wil plannen. Daarnaast is het ook het meest veilige alternatief voor een zwangerschapscursus in coronatijd. Ook niet geheel onbelangrijk!

Waarom een online zwangerschapscursus?

We noemden net al een paar redenen waarom je juist voor een online zwangerschapscursus moet kiezen, maar dit is natuurlijk niet alles! Nog een voordeel van thuis een cursus volgen is dat je de lessen kan terugkijken wanneer je wil. Geen gedoe als je iets vergeet! Iets wat (zeker aan het einde van je zwangerschap) nog best weleens voor kan komen. Daarnaast is het onwijs ontspannen en rustig om lekker vanuit je vertrouwde omgeving bezig te zijn met de (mentale) voorbereiding op de bevalling. 

Doordat je vanuit huis een online zwangerschapscursus volgt kan je partner hier ook veel beter bij aanhaken. Misschien vindt je partner dat nog wel prettiger ook, in een eigen vertrouwde omgeving.

Deskundige begeleiding

Een online zwangerschapscursus wordt tevens altijd gegeven door deskundigen! Ze weten wat je tijdens de zwangerschap en bevalling moet doen en anticiperen zo goed mogelijk op jouw wensen. Voor veel vrouwen verlaagd een online zwangerschapscursus de drempel om aan een hun cursus naar keuze te beginnen. Het is ook nog eens ideaal voor als je dolgraag een cursus wil doen, maar door werk de tijd niet kan vinden. 

Wanneer weer veilig sporten na je bevalling?

Na mijn bevalling wilde ik zo snel mogelijk mijn oude lijf weer terug. Ik was heel blij met mijn kindje, maar voelde me niet happy in mijn lichaam. Alles zag er anders uit en mijn lichaam voelde niet meer vertrouwd….

  • Hanny Evers

Verzekering

De meeste zwangerschapscursussen worden door de zorgverzekeraar vergoed. Dit geldt overigens ook voor de online varianten. Twijfel of jouw cursus naar keuze wel wordt vergoed? Check dan je polis of neem contact op met de zorgverzekeraar. 

Welke zwangerschapscursussen kan je online volgen? 

Eigenlijk allemaal! Mede ‘dankzij’ corona zijn veel programma’s overgegaan op een online versie van het bekende zwangerschapsklasje. Zo kan je online zwangerschapsyoga doen, maar ook een online zwangerschapscursus hypnobirthing en natuurlijk het ‘standaard pufklasje’ zoals we hem allemaal wel kennen.

Er zijn een tal van programma’s om uit te kiezen. Nog zoiets moois van online aan de slag gaan: je kan eigenlijk zoveel doen wat je maar wil. Let wel op dat de verzekering die waarschijnlijk één cursus vergoed. Maar als je portemonnee het toelaat: waarom volg je er dan niet meer? Tenslotte heb je negen maanden de tijd om jezelf voor te bereiden en kun je negen maanden iedere cursus uit proberen die online te vinden is! Succes met het vinden van de juiste online zwangerschapscursus die bij jou past.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen