Waar ben je naar opzoek?

10 voordelen van borstvoeding

2 minuten lezen denise Denise Meijer
10 voordelen van borstvoeding

Wat zijn de voordelen van borstvoeding? Borstvoeding wordt vandaag de dag ondergewaardeerd, maar evengoed gepromoot. Denk aan topmodel Doutzen Kroes die regelmatig een kiekje van zichzelf plaatst op Twitter, waarbij ze haar kind op een liefdevolle manier te eten geeft, of actrice Alyssa Milano die hetzelfde doet. De voordelen van borstvoeding geven zijn oneindig. 

Natuurlijke voeding

Het voornaamste voordeel van borstvoeding is dat je jouw kind op een natuurlijke wijze van de benodigde voeding voorziet. En nee, borstvoeding geven is niet altijd even makkelijk, maar toch zitten er flink wat voordelen aan deze manier van voeden. Speciaal voor de (aanstaande) borstvoedende moeders hebben we een paar van deze pluspunten op een rijtje gezet: de 10 voordelen van borstvoeding!

>> Lees ook: Wat als borstvoeding geven niet zo vanzelfsprekend is?

>> Lees ook: Commentaar op het geven van borstvoeding? Poeier ze af met deze 10 tips!

>> Lees ook: Moederliefde zit niet in de melk die je geeft!

>> Lees ook: 10 lessen voor (bijna) mama’s!

De voordelen van borstvoeding

1. Borstvoeding kan altijd en overal

Hoewel ‘openbaar’ voeden nog altijd een taboe lijkt te zijn, maar dat even weggelaten. Feitelijk gezien heb je altijd kant-en-klaar eten bij je. Wat ook eens perfect op temperatuur is en zonder te veel knoeien ‘klaargemaakt’ kan worden (lees: borst uit de BH en klaar!)

2. Borstvoeding is vertederend

Driftig sabbelend, of tevreden in slaap gesust aan de borst. Het maakt niet uit! Borstvoeding geven heeft iets vertederends en het blijft mooi te zien hoe je je kind, met je eigen lichaam weet te voorzien van wat hij, of zij nodig heeft.

3. Van borstvoeding geven val je af!

Het kost een moeder zeker 500 kcal per dag om borstvoeding te geven. Ter vergelijking: dat komt overeen met een stevig rondje hardlopen en is dus een perfecte manier om de overtollige zwangerschapskilo’s kwijt te raken (bron: www.borstvoeding.com).

4. Borstvoeding is samengesteld op de behoefte van je kind

Vergeet fase één, twee en drie van flesvoeding! Je lichaam weet precies wat ze moet doen om je groeiende kindje van de benodigde voedingstoffen te voorzien. Dat scheelt weer een ritje naar de drogisterij.

5. Borstvoeding is gezond

En voor de bio-mama’s: meer biologisch dan borstvoeding? Dat bestaat niet!

6. Borstvoeding is goed voor de nachtrust

Want je hoeft je bed niet uit om een flesje klaar te maken en kan lekker warm onder de dekens blijven liggen. Zo val je na het geven van de voeding net zo makkelijk weer in slaap. Score!

7. Borstvoeding is gratis

Tsja… We blijven Hollanders hé?

8. Borstvoeding is steriel

Waar flesjes soms nog wel eens verkeerd gereinigd kunnen worden hoeft een borst niet uitgekookt te worden.

9. Borstvoeding trekt de baarmoeder schoon na de bevalling

Een natuurlijke reiniging dus en hierdoor komt de baarmoeder snel terug in zijn originele formaat.

10. Borstvoeding IS de beste keuze voor je kindje!

Daar valt niet over te discussiëren. Borstvoeding is en blijft de beste keuze als het gaat om de voeding van een baby. Daarbij… Dat heerlijke knusse moment tussen moeder en kind? Het gevoel dat jij als moeder onvervangbaar bent en de enige die jouw kind precies kan geven wat nodig is om op te groeien tot een grote, gezonde volwassene? Dat is sowieso onbetaalbaar.

Jij bent een goede moeder!

De voordelen van borstvoeding zijn hier beschreven maar kies jij ervoor om flesvoeding te geven dan faal je niet als moeder. Liefde zit namelijk niet in de moedermelk maar in de liefde die jij je kind geeft. Of je nou borstvoeding geeft of flesvoeding; je bent een goede moeder!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen