Waar ben je naar opzoek?

13 dingen die alleen andere zwangere vrouwen je vertellen

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
13 dingen die alleen andere zwangere vrouwen je vertellen

Als je zwanger bent is dit overweldigend. Overal lees je over hoe je zo goed mogelijk je zwangerschap door kunt komen zodat de baby gezond op aarde komt. Je gaat je soms bijna schuldig voelen als je het anders doet. Iedereen heeft ook een mening over je zwangerschap en men heeft allemaal wat meegemaakt wat ze graag met je willen delen. Maar de enige mensen die weten wat je écht doormaakt, hoe het écht is om zwanger te zijn zijn de moeders die dit al doorgemaakt gemaakt. Been there, done that. Geloof mij; het enige advies wat je voor waar aan kunt nemen is het advies van moeder tot moeder (to be); dingen die alleen andere zwangere vrouwen je vertellen.


Ik heb vier zwangerschappen meegemaakt en ik ben moeder van drie kinderen. Door de jaren heen heb ik heel wat verhalen van moeders gehoord en op Love2BeMama gepubliceerd. Inmiddels heb ik best wat ervaring. Ik heb bemoedigende verhalen, verdrietige verhalen en lachwekkende verhalen van andere moeders gehoord en gedeeld over het zwanger zijn en het moederschap. Verhalen van vrouwen die zwanger zijn geweest en een kind op de wereld hebben gezet. Been there, done that. 


Lees ook: Heel veel gratis babydozen en kraampakketten

Dit zijn 13 dingen die alleen andere zwangere vrouwen je vertellen

Been there, done that.

 1. Je bent een HOT MAMA tijdens de eerste paar weken van je zwangerschap. Je straalt, je borsten worden groter en je valt vaak wat af. Helaas ben je vaak te beroerd om te moe om dit te ownen en heb je er niks aan…
 2. Je seksleven gaat veranderen en er zal een tijd komen dat je geen zin hebt maar geen paniek! Het komt goed. Echt!
 3. Als je zwanger bent kun je beter profiteren van de voordelen van het zwanger zijn. Er zijn namelijk mensen die voor je gaan staan in de bus, laat je voeten masseren door je man (want veel vocht) en iets vergeten? Och, dat is vast je zwangerschapsdementie…
 4. Iedereen wil je babybuik aanraken maar als je je daar niet prettig bij voelt, geef dit meteen aan. Ze bedoelen het goed maar wanneer jij dit niet prettig vindt hoef je het niet toe te staan. Het is jouw lichaam waar alleen jij wat over te zeggen hebt.
 5. Je lichaam gaat veranderen maar verzet je er niet tegen. In plaats van je er tegen te verzetten kun je het beter accepteren en jezelf eraan herinneren hoe fantastisch het (zwangere) lichaam van een vrouw is. Jij bent een nieuw leventje aan het creëren. Houd van jezelf zoals je van je kind houd en accepteer de veranderingen van je lichaam.
 6. Bereid je voor op de komst van je baby als het nog kan en je je goed voelt. Er komt misschien een tijd dat je amper uit je bed kan komen. Doe veel dingen wanneer je je nog goed voelt. Een tip is om diepvriesmaaltijden te koken. Ideaal wanneer je baby er straks is en je geen tijd hebt om überhaupt aan eten te denken.
 7. Elke bevalling is een bevalling. Dus ook een keizersnede. Wanneer je een (geplande) keizersnede ondergaat probeer hier dan ook van te genieten. Je faalt niet als moeder wanneer je niet natuurlijk kan bevallen. Elke bevallig is een bevalling. Laat je niet wijs maken dat een keizersnede makkelijk is.
 8. Weest creatief met je zwangerschapskleding. Je kan honderden euro’s uitgeven want zwangerschapskleding is vaak ook nog duurder. Als je creatief bent kun je met kleding van je favoriete merk en kledingwinkel kun je ook heel veel kanten op.
 9. Probeer te relaxen nu het nog kan. Je gaat het straks druk genoeg krijgen!
 10. Houd de eindstreep in het vooruitzicht. De zwangerschap kan pittig zijn en er lijkt geen eind aan te komen maar weet wat je straks in je armen mag hebben…
 11. Het is zo leuk om het geslacht van je baby niet te weten. Bij alle drie de zwangerschappen wisten wij het ook niet. Het was zo’n verrassing, na een pittige bevalling, of het een jongen of meisje zou zijn. Veel mensen plannen graag vooruit maar het niet weten van het geslacht is het overwegen waard.
 12. Blijf bewegen! Ga niet stoppen met sporten als je zwanger bent. Misschien moet je je sportschema wel aanpassen maar blijven bewegen is zo goed voor je. Als je alleen maar stil gaat zitten en op bed gaat liggen dan word je stijf en kan je zwangerschap nog zwaarder worden. Heb je veel lichamelijke klachten? Vraag dan hulp van de verloskundige betreft het sporten / bewegen. Zij kunnen je verwijzen naar iemand die er verstand van heeft.
 13. Zie niet op tegen de bevalling en alle mensen die erbij gaan zijn. Als je eenmaal aan het bevallen bent maakt het je niks meer uit en zet je alle schaamte aan de kant. Na mijn bevallingen ben ik veel minder preuts geworden. Er waren zoveel mensen die alles al gezien hadden; wat had ik nog te verbergen? Wanneer je je schaamte van je afzet maakt dat je bevalling ook makkelijker.

Lieve moeders, geniet lekker van je zwangerschap en laat je vooral niet gek maken. Doe wat voor jou goed voelt en goedbedoelde adviezen waar je niks mee kunt laat je zo langs je heen gaan. Ook jou kunt een zwangerschap volbrengen en een baby op de wereld zetten. Vele gingen je voor…


Photo by Dominika Roseclay from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen