Waar ben je naar opzoek?

Hoe blijf je gemotiveerd om af te vallen?

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Hoe blijf je gemotiveerd om af te vallen?

Gemotiveerd blijven om op de juiste weg door te gaan, dat is vaak het moeilijkste als je met wat dan ook bezig bent. Hoe ik het dit keer vol hou? Lees met me mee! De eerste weken gaan vaak wel als je je zinnen hebt gezet op in mijn geval afvallen. Je bent super gemotiveerd en denkt dat gaat me lukken voor 100 procent. Nu ben ik al jaren, maanden, eeuwen, decennia bezig met afvallen en vaak stopt mijn motivatie ergens en dan stop ik er weer mee. Dit keer lijkt het eindelijk de goede kant op te gaan met behulp van een heleboel dingen om me heen.

Weight Watchers
Als eerste natuurlijk het wekelijks wegen en de bijbehorende gezellige meeting bij de Weight Watchers. Hierbij krijgen we tal van tips en motiverende woorden en heerlijke recepten waar je weer een week mee vooruit kunt.

Weegschaal
De weegschaal dat is een tricky one. Hij (ja het is een hij; dit ding kan onmogelijk een liefhebbende zachtaardige vrouwelijk iets zijn) is óf heel motiverend óf juist demotiverend. De laatste tijd motiveert hij me enorm dus ik zet hem er maar bij.

Instagram
Ja juist, een foto-app op mijn mobiel. Heel toevallig ben ik iemand tegen gekomen op Instagram die me virtueel ontzettend motiveert  Deze dame is in een jaar 18 kilo afgevallen dankzij gezond eten en veel bewegen. Haar foto’s over het lekkere eten doen me watertanden en geven me super veel ideeën. Via haar sta ik nu elke ochtend belachelijk vroeg ‘even’ te bewegen terwijl de rest van het gezin nog slaapt. En mocht ik dan in de avond toch voor de bank kiezen, dan voel ik me niet schuldig.

Workout
Een super workout kreeg ik via mijn zwager. Hij duurt maar zeven minuten en is vreselijk. De laatste twee van het riedeltje kan ik niet meer. Potjandorie, iedereen heeft wel ‘even’ 7 minuten over, dus ook ik! Google even op ‘The scientific 7 minute workout’ en je kunt zien wat ik bedoel.

Schrijven
Van me af schrijven dat is voor mij ook een goede motivatie. Voor een euro of drie kocht ik een leuk notitieblokje en bijbehorende pen. Op de lege eerste bladzijde heb ik allemaal motiverende spreuken gezet en elke dag schrijf ik een klein stukje in mijn mini dagboekje. Of de dag nou goed of slecht ging, van mij af schrijven werkt goed.

Internet
Ook dit is een goede motivatie; avonden kan ik er zitten neuzen zonder de kast in te duiken wat wel vaak het geval is als ik op de bank hang. Via Pinterest vind ik de mooiste maaltijden. Ook kan ik uren rondhangen op Google.

Zoontje
Maar de aller-, aller-, allergrootste motivatie is toch wel dat mensen om me heen zeggen dat mijn oudste zoontje er goed uit ziet. Dat je kunt zien dat er ‘wat’ af is. Ik moet er toch niet aan denken dat hij over 25 jaar net als ik hier zit te schrijven over zijn overgewicht en de bijbehorende problemen. En dat is toch wel mijn allergrootste motivatie om het dit keer wel vol te houden.

Er valt nog veel te ontdekken en wat vind ik dat leuk. Ik las laatst iets over Slimpasta dankzij mijn Instagram motivatie. Ook zijn er nog genoeg Superfoods te ontdekken. Maar ik moet niet overdrijven anders gooit mijn gezin de handdoek in de ring en die steun heb ik toch ook wel heel erg nodig…

Tips hoe je gemotiveerd blijft om af te vallen

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 2 weken geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen