Waar ben je naar opzoek?

Heel Holland bakt appeltaart

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Heel Holland bakt appeltaart

Hebben jullie ook zo genoten van Heel Holland Bakt? Gelukkig komt het volgend jaar weer terug op de televisie. In de tussentijd kunnen we kijken naar de oude serie van Heel Engeland Bakt bij Omroep Max en op de BBC is inmiddels een nieuwe serie van The Great British Bake Off begonnen.

Heerlijk om te zien wat en hoe ze het maken. Hoe kunnen ze bepaalde recepten zo verzinnen en dan ook nog eens uitvoeren. Onder druk, want het is natuurlijk wel een wedstrijd.

Geïnspireerd door deze programma’s ben ik ook aan het bakken geslagen. Gebak heb ik op de één of andere manier altijd links laten liggen in de keuken. Welnu, de tijd is gekomen om dit te veranderen. Toen ik de nieuwe Allerhande onder ogen kreeg, wist ik wat me te doen stond: een simpele appeltaart bakken.

Het resultaat was een smeuiige appeltaart die smelt op je mond. Hij was al bijna op voordat hij koud was.

Duur: 25 minuten bereidingstijd, 55 minuten baktijd en 1 uur afkoeltijd

Benodigdheden:

 • Citroen, schoongeboend
 • 4 milde en zoete appels
 • 3 eieren
 • 180 gram suiker (omdat mijn appels heel zoet waren, heb ik maar 60 gram gebruikt)
 • 100 gram boter
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd + extra om te bestuiven
 • 1 theelepel gemalen kaneel + extra om te bestrooien (ik heb meer gebruikt)
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 200 milliliter volle melk
 • Poedersuiker om te bestrooien
 • Springvorm met diameter van 24 cm, ingevet

 Bereiding:

 1. Rasp de gele schil van de citroen, pers de vrucht uit. Schil de appels, snijd ze in parten, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Meng met het citroensap zodat de appel niet verkleurt.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 3. Breek de eieren boven een kom en klop met de suiker met een mixer tot de suiker is opgelost en je een luchtige crème hebt. Laat ondertussen de boter op een heel laag vuur smelten. De boter mag niet heet worden.
 4. Schenk de boter bij het eimengsel. Voeg citroenrasp, bakmeel, kaneel en vanillesuiker toe en schep om. Meng als laatste de melk erdoor.
 5. Schep de appels met het citroensap door het beslag. Bestuif de springvorm met bakmeel en schep het beslag erin. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 55 minuten goudbruin en gaar.
 6. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi met poedersuiker en kaneel.

Dat wordt smullen!

Dat wordt smullen

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Hoeveel cadeaus kan ik mijn kinderen geven voor Sinterklaas?

 • 5 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

29 toffe cadeaus voor jongens vanaf 6 jaar

 • 5 dagen geleden
 • 5 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

COVID-19 en zwangerschap: Waar moet je rekening mee houden?

 • 1 week geleden
 • 3 minuten lezen