Waar ben je naar opzoek?

Een miskraam met 19 weken

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een miskraam met 19 weken

In Australië is een heel bijzondere blog geplaatst over het verhaal van een moeder die met 19 weken een miskraam kreeg. Ze moet haar Walter loslaten. Wat vreselijk en hartverscheurend moet dat zijn! Ik heb met 8 weken een miskraam gehad en dat vond ik al vreselijk. Met 19 weken ben je al zover op weg en de ‘kritieke’ grens gepasseerd. Maar nu blijkt maar weer dat er tot en met de geboorte er helaas nog van alles kan gebeuren…

De blog bevat misschien voor jou wel confronterend of schokkend beeldmateriaal. De Australische site heeft ervoor gekozen om dit te plaatsen omdat er een op de vijf Australische vrouwen een miskraam krijgt. Veel raken daardoor geïsoleerd, verward en voelen zich alleen omdat ze met hun verhaal nergens terecht kunnen. Ze hopen dat dit verhaal zowel bewustwording en troost zal bieden aan gezinnen over de hele wereld die dit is overkomen.

Ik vond de fotoserie confronterend maar ook erg mooi. De liefde spat er vanaf ondanks het grote verlies en verdriet. Ik denk dat deze fotoserie ook heel goed is voor de verwerking. En tevens kun je zien hoe volgroeid een kindje met 19 weken al is. Bijzonder!

Het verhaal en de foto’s zijn op deze site te lezen en te bekijken.

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Sterrenmama zei

  Wat jammer dat mijn reactie weggehaald werd… ik wilde er niets verkeerd mee doen. Slechts iets aangeven over iets waarvan bijna elke mama in spe dat het haar toch niet overkomt…

 • Sterrenmama zei

  19 weken… je kindje verliezen met 19 weken.. ik verloor mijn dochter na een vlekkeloze zwangerschap, met 39 weken.. geen wiegje, geen kraamweek. Een crematie.
  Ik schrik bij het lezen van deze titel en hoewel ik het eerst niet wilde doen reageer ik toch. Want inderdaad; je kindje is met 19 weken “af”…
  Net zoals mijn dochter “af” was. Klaar voor de wereld. Maar tijdens de bevalling stopte de placenta er mee…
  Een kindje verliezen met 19 weken, 24 weken of 39 weken is geen miskraam

  Allerliefste mama’s die dit lezen, en absoluut niet als een persoonlijke noot naar Linda.. doe alle sterrenmama’s een groot plezier en noem het verliezen van je kindje (wettelijk na 16 wk geen mk meer) geen miskraam..

  • Linda zei

   Je reactie is niet verwijderd hoor. Hij moet altijd eerst goedgekeurd worden vandaar dat je hem niet meteen ziet. Ik zou nooit zomaar een reactie verwijderen tenzij deze kwetsend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

10 gevaarlijke voedingsmiddelen voor kleine kinderen

 • 5 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Reviews

VR bril Oculus Rift S: onze VR bril ervaring!

 • 8 uur geleden
 • 5 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

8x waarom paardrijden goed is voor kinderen

 • 10 uur geleden
 • 6 minuten lezen