Waar ben je naar opzoek?

Doodzieke vader schrijft brief aan zijn dochter

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Doodzieke vader schrijft brief aan zijn dochter

Waarschijnlijk heeft de Britse Tom Attwater waarschijnlijk niet meer lang te leven. Hij heeft een hersentumor. Op dit moment is dat wel het laatste waar hij zich druk over maakt. Zijn 5-jarige dochter heeft namelijk dezelfde ziekte en deze al twee keer overwonnen. De kans dat ze het weer krijgt is sterk aanwezig. 
Vader Tom belooft dat hij geld in gaat zamelen voor haar behandeling en schrijft haar een hartverscheurende brief. Wat moet je dan als (zieke) vader vreselijk sterk zijn! Het idee dat je je dochter niet kunt zien opgroeien… 

Lieve Kelli
Foto: Mirror.co.uk

Lieve Kelli,

Het spijt me zo erg dat ik jou niet zal zien opgroeien op de manier waarop ik dat graag zou willen. Wees hiervoor alsjeblieft niet boos op de mensen om je heen en de wereld. Veel in het leven draait simpelweg om geluk en mijn geluk raakt op.

Ik zou niets liever willen dan jouw pijn met mijn woorden te verlichten en ik wenste dat alles anders was, maar het is helaas zoals het is.

De meeste vaders en dochters hebben zeeën van tijd om met elkaar rond de keukentafel te kletsen en goede gesprekken te voeren. Wij hebben die tijd niet. Ik zal je niet voor de deur van de middelbare school kunnen afzetten op je eerste dag, je op kunnen halen na je eerste date, je vast kunnen houden als je een gebroken hart hebt of met je kunnen mee juichen als je afstudeert.

Maar nu ik er nog ben, geef ik je graag wat advies over het leven. Advies waardoor jij je hopelijk beter zult voelen wanneer je het nodig hebt. Ik hoop dat deze ziekte voor jou nooit terugkeert en dat je lang, voldaan en gelukkig zult leven.

School
Iedereen zal tegen je zeggen dat het belangrijk is om hard te werken op school. Hopelijk zul je altijd je best doen. Ik deed het goed op school, maar heeft het me veel gebracht in het leven? Niet echt. Schoolwerk IS belangrijk, maar vergeet niet om ook lol te hebben.

Jongens
Je zult vriendjes hebben zodra je ouder wordt – véél ouder hoop ik! – en ik zal er niet zijn om ze te ondervragen. Dus hier wat advies van je oude man: het is erg moeilijk om te beschrijven hoe het voelt om echt verliefd te zijn. Misschien herinner je je mij en mama nog lachend en knuffelend op de bank. Dat is hoe echte liefde eruit ziet. Veel plezier met het vinden ervan.

Mama
Op sommige momenten zul je ruzie hebben met mama. Vooral wanneer je een tiener bent. Onthoud alsjeblieft dat ze van je houdt en dat ze het beste met je voor heeft. Geef mama een knuffel als ze zich verdrietig voelt en help elkaar door de rottige tijden wanneer ik er niet meer ben. Ze geeft meer om je dan wie dan ook. Behandel haar goed.

Carrière
Je was twee jaar toen je me vertelde dat je een ‘prinsessen astronaut’ wilde worden zodat je mooie jurken kon dragen en tegelijkertijd nieuwe planeten kon vinden. Je zult je nu realiseren dat dat niet mogelijk is. Maar er zijn zoveel dingen die wél mogelijk zijn voor jou, schat. Doe wat jou gelukkig maakt en geniet. Dan wordt het leven plotseling een heel stuk makkelijker.

Geloof in jezelf
In het leven zullen veel mensen jou vertellen dat je iets niet kan. Maar als je écht iets wilt, dan is het bijna altijd mogelijk. Dus doe je best! Ik weet zeker dat jij heel veel zult bereiken en ik weet ook zeker dat jij mij heel trots zult maken. Je kunt het!

En ten slotte…

Bedankt dat jij jij bent, Kelli!

Bedankt voor het grootste compliment dat je mij ooit hebt kunnen geven door mij ‘papa’ te noemen. Het was een eer om jou als dochter te hebben. Bedankt dat jij mij meer hebt geleerd over liefde en geluk dan wie dan ook.

Geniet van je leven. Haast je er niet doorheen. Ik zal op je wachten.

Veel liefde, voor altijd, aan jou prinses en aan mama

Papa xxxxxxxx

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen