Waar ben je naar opzoek?

De weg naar een gezonde levensstijl

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De weg naar een gezonde levensstijl


Paleo, superfoods, clean eating, lactosevrij, glutenvrij, zuivelvrij en ga zo maar even door.
In mijn vorige blog besloten we het als gezin anders te gaan doen. De helft van ons viertjes heeft last van overgewicht en de andere helft niet. Hier moet wat aan gebeuren en nu gaan we dat doen als gezin. Ja, dan heb je dat besloten en dan… Dan kijk je een avond (of tien) op internet en ben je het spoor helemaal bijster, althans zo verging het mij.

Op zoek naar gezond eten
Welkom in de wondere wereld van het gezonde eten. Wat is nou gezond eten? De een zweert gelijk alles af, de ander doet het in stapjes of verbant gewoon een ding uit het dieet en voelt zich daar goed bij. Geweldige recepten zijn te over te vinden, van over de hele wereld met de meest geweldige onuitspreekbare ingrediënten of gewoon zo simpel dat het haast niet waar kan zijn.

Na dagen van zoeken, bedenken, kijken, uitpluizen, ben ik eruit. We beginnen met het verbannen van de “gezonde” voorverpakte koekjes en het gemak van de kant-en-klare pakjes drinken. De fruitschaal blijft standaard goed gevuld en ik lees elk etiket voordat het in mijn winkelmandje verdwijnt. De suiker blijft zo vaak mogelijk buiten de deur en deze moeder gaat weer wat vaker in de keuken staan in de buurt van de oven.

Zelfgemaakt
Tot nu toe resulteerde dat in heerlijke zelfgemaakte muesli voor in de zelfgemaakte yoghurt. Heerlijke muffins van onder andere havermout, banaan en appel en tot mijn verbazing heb ik goddelijke koekjes gemaakt met havermout. De kids vinden het heerlijk en zo wisselen ze het fruit af met een gezonde muffin mee naar school. Er liggen energierepen in de koelkast die als traktatie dienen want er zit pure chocolade om de nootjes en abrikozen heen en dat is genieten voor de mannetjes (en moeders).

De yoghurtmaker die mijn moeder bij vrienden in Polen leerde kennen bleek voor de kleinkinderen een succes te zijn dus die hebben zusje en ik van paps en mams ook gekregen. Voor de jongens is dit geweldig: elke dag een klein potje met zelfgemaakte yoghurt. Helemaal niets ingewikkelds hoor, gewoon de yoghurt kopen die je lekker vindt, twee schepjes per potje melk naar keuze erbij, de machine verwarmt het langzaam en na ongeveer acht uur hebben we zeven potjes yoghurt. Een potje houd ik apart en de rest smikkelen we lekker op om van het aparte potje weer nieuwe te maken.

Hennepzaad en chiazaad
Na onderzoek gedaan te hebben twee superfoodzaden gekocht om te proberen: hennepzaad en chiazaad. Hennepzaad zit boordevol eiwitten, antioxidanten, mineralen, enzymen, aminozuren en tal van vitaminen! Het geeft je energie en je krijgt er een soepelere huid van. Chiazaad is rijk aan goede voedingsstoffen. Het bevat eiwitten, antioxidanten, calcium, kalium, ijzer, foliumzuur, omega-3-vetzuren en borium. Het zaad wordt dan ook vele gezondheidsvoordelen toegedicht. Het verlaagt de kans op botontkalking, is goed voor hart en bloedvaten, verbetert de stoelgang en vertraagt het verouderingsproces. Nou dat klinkt toch als superfood inderdaad haha. Ach, baat het niet dan schaadt het niet en verwerkt in een lekkere smoothie of door de yoghurt smaakt het prima.

Ze houden je voor de gek
Wat mij nog wel het meest verbaasde waren de drankjes voor kinderen, met name de pakken waar dan heel groot op staat hoeveel procent minder suiker erin zit. Je wordt voor de gek gehouden waar je bij staat zeg, wat zit er een rommel in en met name suiker. Omdat ik het toch ook niets vind om water mee te geven, wat om tien uur natuurlijk lauw is en niet meer te drinken, moest ik wat anders vinden en dat is gelukt naar tevredenheid van de kids.
Samen ontdekken we lekkere dingen
Zoals je ziet een hele speur- en zoektocht die dan ook nog eens in mijn Weight Watchers-programma kan worden toegepast. Langzaam, heel langzaam verdwijnen de kilo’s en dat is zoals het hoort. Zoon en ik ontdekken samen de lekkere dingen die een gezondere leefstijl met zich meebrengen en wat ben ik blij dat hij de dingen die ik voorschotel gewoon probeert en er meestal van geniet. Er valt nog veel te ontdekken en veel te leren maar voor nu eerst de eerste weken maar weer doorkomen met meer gebak en meer gesnuffel op de etiketten, maar ook met meer verrassende dingen op het menu op weg naar een gezondere leefstijl.

Ook nieuwsgierig geworden naar de gezonde havermoutkoekjes dan kan ik je de site www.kiwienzo.nl van harte aanbevelen.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

  • 6 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen