Waar ben je naar opzoek?

De positieve kanten van de coronacrisis

3 minuten lezen Cindy Waagmeester Cindy Waagmeester
De positieve kanten van de coronacrisis

In het normale leven zijn wij een druk gezin. We werken allebei en we proberen te sporten, de was stapel zo laag mogelijk te houden en de koelkast zo vol mogelijk. Daarnaast hebben we nog judo en dansles, speelafspraakjes op de vrije middagen, maar ook een druk sociaal leven met feestjes, etentjes, buurtborrels etc. Ook gaan we er met zijn viertjes graag een dagje op uit. Een pretpark of dierentuin, zwembad of speeltuin. Sinds de coronacrisis is ons leven van héél druk naar héél rustig gegaan. In deze blog vertel ik je hoe de coronacrisis ook veel positiviteit brengt; ik belicht de positieve kanten van de coronacrisis.

Ons leven op pauze

En opeens staat het grootste gedeelte van ons leven op pauze. Geen school, geen sporten, geen etentjes of borrels, geen spelende kinderen over de vloer. Opa’s en oma’s die de kinderen niet meer mogen opvangen. Papa werkt vanuit thuis en ik 3 dagen buitenshuis. En naast het werken krijgen we er plots een hele belangrijke rol bij, die van juffrouw en meester.

Hoe gaan we dit doen?

Bij het horen van het nieuws dat we beperkt werden in ons doen en laten, was mijn eerste reactie paniek. Hoe gaan wij dit overleven, hoe dan? Ik maakte me vooral zorgen over hoe we de dagen gevuld krijgen. Nu pas realiseerde ik me dat we gewoon ontzettend verwend zijn, een lege plek in de agenda was makkelijk te vullen met allerlei leuke activiteiten en nu zitten we thuis en moeten we in en om huis de dagen vullen, met ons viertjes.

De positieve kanten van de coronacrisis

Maar nu we een aantal weken onderweg zijn, merk ik dat het eigenlijk best goed gaat. Sterker nog, er heerst een bepaalde rust, de ‘rush’ van alledag is er even niet en we doen dingen die we nooit deden. Wat doe je dan? Nou….

 • We maken bijna dagelijks een wandeling, de kinderen raken even hun energie kwijt en wij kunnen ons hoofd een beetje leeg maken. We wonen in een klein landelijk gelegen dorpje en ik geniet meer dan ooit van de omgeving. En wij zijn ook op berenjacht gegaan.
 • Spelletjes, die speelden we al regelmatig, maar we hebben ons een challenge opgelegd om elk spelletje in de kast minstens één keer te spelen.
 • Bakken, het is niet mijn sterkste kant, maar nu is het aangenaam tijdverdrijf. Samen met de kinderen een cake, cupcakes of koekjes bakken, lekker voor thuis, voor opa en oma maar ook voor de mensen in het ziekenhuis. 
 • Knutselen, ik ben absoluut geen creatieve mama, ik bak er letterlijk niks van en vond het ook niet leuk. Maar dankzij een lokale ondernemer heb ik een te gek knutselpakket besteld en heb ik samen met mijn zoon een pennenbakje, vogelhuis, tegeltje en wand tipi geknutseld. En leuk dat we het vinden,
 • Opruimen, elke kamer, elke kast en elke lade komt aan de beurt voor een grondige opruimbeurt. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd en het werkt echt. 
 • Kleine klusjes in en om huis waar we nooit zin in hadden, worden nu toch opgepakt.
 • De fotoboeken van de kinderen worden afgemaakt, iets wat ik altijd al leuk vind om te maken, maar de tijd was er niet, of nam ik niet.

Waardevolle tijd

En natuurlijk, ook ik mis mijn dagelijkse routine, mijn vriendinnen en familie, de kinderen missen hun juffen, klasgenootjes en buurkindjes en we raken allemaal soms wel wat gefrustreerd, maar de ruimte en tijd om dingen te doen waar we het normaal te druk voor hebben, worden opeens waardevolle, gezellige en nuttige activiteiten. Het ‘normale leven’ gaat weer een klein beetje beginnen. Ik ben benieuwd hoe we dat gaan ervaren…

Ik ben erg benieuwd hoe andere moeders er tegenaan kijken, of het jullie ook iets positiefs brengt en waar jullie nu wel aan toe komen en voorheen nooit?

Photo by Allen Taylor on Unsplash

Cindy Waagmeester

Ik ben mama van Arya, opgegroeid in Limburg maar geboren in Flevoland. Gewoond in Amerika voor mijn studie en in Nürnberg voor mijn werk op het hoofdkantoor van Adidas. MTRO en International Business gestudeerd. Mijn vriend leren kennen, snel gaan samenwonen en helaas in twee jaar tijd wees geworden omdat ik mijn beide ouders heb verloren. Mijn dochter is geboren en vernoemd naar mijn moeder.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Kinderopvangtoeslag 2022 berekenen en ontvangen

 • 7 dagen geleden
 • 2 minuten lezen
Verre reizen met kinderen

Vakantie Curacao 2022 met kinderen tips!

 • 1 week geleden
 • 12 minuten lezen
(financieel) vrij leven

Passief inkomen genereren: 12 boeken om te lezen!

 • 1 week geleden
 • 16 minuten lezen