Waar ben je naar opzoek?

De boom in!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher

Het is de droom van bijna ieder kind: spelen in een boomhut! Wie wil er nou niet een eigen speelparadijs in de bomen, een schuilhut of verzamelplek voor alle vriendjes en vriendinnetjes, waar je zelf de baas bent? De eerste week van mei mochten we vijf nachten doorbrengen in een echte boomhut van Keycamp, in het noorden van Frankrijk. Nauwelijks 4,5 uur rijden van huis of we stonden onderaan de trap, die ons naar ons boomavontuur zou brengen. Onderweg naar de boomhut ontstonden de wildste fantasieën, maar bij aankomst werden de kinderen toch wel even stil… De vriendelijke host van Keycamp nam ons mee naar de boomhut, maar die lag zo hoog verscholen tussen de bomen dat we hem eerst niet konden vinden!

Duwen, trekken, ‘ik-wil-eerst’ rituelen bij het beklimmen van de trap naar onze accommodatie, gevolgd door een hoop geren, gegil en geroep. ‘Kijk hier, kom, kom, kom, HIER slaap ik’… en wij vielen stil. Voor ons ontvouwde zich een waanzinnig uitzicht op het mooie Franse land en een idyllische rivier. Hoewel ik voor vertrek bang was voor de omvang van de camping waarop de boomhut ligt, waren we eenmaal boven alleen op de wereld. Geruis van de bomen en verder niets… Ademloos waren we!

Dat slapen in een boomhut niet alleen een avontuur is voor kinderen, bleek tijdens onze eerste nacht. ‘Hoge bomen vangen veel wind’ kreeg voor ons een letterlijke betekenis. We hebben de eerste nacht nauwelijks geslapen… Door een stevige wind was het gekraak en gepiep van onze houten hut zo hard dat wij er onrustig van werden, terwijl onze kinderen erbij in slaap vielen. Even waren ze bang de volgende ochtend onder aan de boom wakker te worden, maar wij werden zelfs een beetje paranoïde. Het leek net of er de hele nacht mensen op de trap en op het terras liepen… Overal hoorden we voetstappen! Gelukkig ging de wind na deze spannende nacht liggen en hebben we de overige nachten heerlijk geslapen.

De combinatie van de faciliteiten van de grote camping en de rust in de boomhut was ideaal. De kinderen waren de hele dag op pad; zwemmen in het mooie zwemparadijs met binnen- en buitenbad en diverse glijbanen, spelen op het strandje van de natuurlijke zwemvijver en vriendjes maken in een van de speeltuinen wisselden we af met uitstapjes in de omgeving. Overal mooie dorpjes, kastelen en natuurlijk staren naar de wel hele hoge Eiffeltoren in wereldstad Parijs!

Meters stokbrood hebben we verslonden, ons even Tarzan & Jane gevoeld en genoten van de genietende snoetjes van onze kids! Merci beaucoup Keycamp!

© Geschreven door Marleen

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Verre reizen met kinderen

Disney Wish Cruise: een betoverende familievakantie op zee

  • 1 week geleden
  • 1 minuut lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Bericht aan alle moeders: elke dag is Moederdag!

  • 2 weken geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

  • 1 maand geleden
  • 3 minuten lezen