Waar ben je naar opzoek?

De andere kant van het coronavirus

3 minuten lezen Margreet Wesselink Margreet Wesselink
De andere kant van het coronavirus

Het was begin maart en toen zaten we opeens middenin de coronacrisis. Nooit hadden we dit kunnen bedenken, nooit hadden we ons er een voorstelling bij kunnen maken maar het is wat het is en het lijkt nog lang niet voorbij te zijn. Maar er is een andere kant van het coronavirus. Een kant waar we heel veel baat bij hebben. Lees mee!

“Opzij, opzij, opzij
Maak plaats, maak plaats, maak plaats.
We hebben ongelofelijke haast.
Opzij, opzij, opzij…
Want wij zijn haast te laat
We hebben maar een paar minuten tijd.
We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen
Opstaan
En weer doorgaan…”

Herman van Veen

… en toen was daar het coronavirus.

Coronavirus maakt de mens kwetsbaar

Het coronavirus, een virus dat de mens in zijn greep heeft. Een virus dat snel om zich heen grijpt. Een virus dat de mens kwetsbaar maakt. Een virus dat ons berooft van onze vrijheid en dierbaren. De cijfers liegen er niet om en de genomen maatregelen vanuit het kabinet ook niet. Vanuit deze belichting begrijp ik de angst en onzekerheid. Tóch is er een andere kant van het coronavirus.

De wereld draait door

Door deze situatie worden we gedwongen in een richting waar we in eerste instantie niet aan dachten of wilden gaan. Een richting van rust, een adempauze en bezinning. Als een denderende intercity is er ineens aan de noodrem getrokken. Terwijl de mensheid lijkt stil te staan, draait de wereld door. De natuur gaat gewoon door met wat ze moet doen. De bomen met hun ontluikende bladeren, de vogels die een nest bouwen, de vlinders die achter elkaar vliegen. Wat eerste in instantie onrust en onwennigheid meebrengt, volgt al snel opluchting en rust. 

In de boemeltrein

Er is geen keuzestress met wat je moet doen vandaag, de agenda raakt langzaam leeg met geannuleerde afspraken, er is geen ochtendstress om de kinderen naar school te brengen. Het zonnige weer en het seizoen doet ook nog een duit in het zakje. Het is zo slecht nog niet om in plaats van een intercity in een boemeltrein te zitten.

Heldere blik

Door de vertraging en langzame ritme, kun je weer meer zien. Je ziet de schoonheid om je heen, je komt tot bezinning en hebt geniale, creatieve ideëen. In de rust wordt ook je ademhaling dieper en rustiger, waardoor er meer zuurstof naar je hoofd gaat. Hierdoor wordt je blik letterlijk en figuurlijk helderder.

Coronavirus: aftellen tot… niets!

Wie mijn laatste blog heeft gelezen weet dat mijn dochter Emma al maanden uitkijkt naar haar verjaardag. Plannen maken,  aftelkalender…. Ze kon niet wachten! De voorbereidingen waren getroffen. Taart besteld, boodschappen binnen, uitnodigingen de deur uit en het feestjurkje hangt…

 • Ilona Lijesen

Quality Time met het gezin

Vaak in crisistijd besef je pas wat je hebt. Waardeer je je partner en je kinderen meer. Ondanks het fulltime op elkaars lip zitten, irritaties en het vele achter het behang willen plakken van je kinderen.
Ineens zeeën van tijd met elkaar, want sociale activiteiten vallen weg. Dus naast het thuiswerken en juf of meester spelen, is er toch een soort van quality time met elkaar, want er valt verder niet zo veel te kiezen.

Ik zal je eerlijk bekennen dat ik dubbele gevoelens heb, wanneer mijn oudste weer naar school gaat en mijn partner weer buitenshuis werkt. Even weer wat afstand van elkaar en dan meer dan die 1,5 meter. Maar er is ook weer ochtendstress, een overprikkeld meisje vanuit school en geen gezamenlijke koffie- en eetmomenten.

Coronavirus: dit is de realiteit voor moeders

Op de tafel liggen stiften en een kleurboek. De grond ligt bezaaid met speelgoed en op de achtergrond speelt Frozen 2. Het lijkt op een gemiddelde schoolvakantie. Het weer is fijn en de kinderen zitten langer in hun pyjama dan…

 • Denise Meijer

Vul je hart en niet je agenda

Dit is de andere kant van de coronacrisis. Ik hoop oprecht dat we na deze periode met elkaar in de boemeltrein gaan zitten. Vertraagt en in langzaam ritme, tijd voor een babbeltje of te dagdromen en de landschappen voorbij zien komen. Met een heldere blik naar de wereld en haar bewoners kijken. Dat we meer onze harten gaan vullen met liefde en mooie momenten in plaats van onze agenda’s. Zullen we de andere kant van het coronavirus meer in ons leven integreren? Ook als het voorbij is?

Hou jullie goed en zorg een beetje voor elkaar, lieve mensen.

Margreet Wesselink

Hoi! Ik ben Margreet (40) en woon samen met mijn vriend en onze drie jonge kinderen (5, 3 en 1 jaar) in ons droomhuis.
Over mij: fulltime mama, werkzoekende, webshop Studio Bubblegum, interieur, creatief, gevoelig, zorgzaam, maar ook ongeduldig, overprikkeld en balans zoekend. Het is af en toe een hele uitdaging met drie strong-willed, gevoelige kinderen in combinatie met mijn eigen strong-will en gevoeligheid.

In mijn blogs zal ik jullie vertellen over mijn rol als moeder, als partner maar bovenal als mens met struggles, angsten, pijn en verdriet, maar ook met liefde, inspiratie, kracht en positiviteit. De kunst van het leven, waarbij jij de kunstenaar bent.

Reacties
 • Sjoukje zei

  Prachtig geschreven! Ik kan mij er helemaal bij aansluiten. Laten we alsjeblieft niet te snel alles weer helemaal open moeten hebben. Nog eventjes lekker doorgaan in rust

  • Margreet zei

   Dank je wel, Sjoukje! Fijn dat je je hierbij kunt aansluiten. Ik hoop dat je nog fijn in deze rust kan doorgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

(financieel) vrij leven

Passief inkomen genereren: 12 boeken om te lezen!

 • 15 uur geleden
 • 16 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Waar heb ik recht op als alleenstaande moeder 2022?

 • 5 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Rescue Paws Curacao: kom hondjes knuffelen (en adopteer!)

 • 5 dagen geleden
 • 3 minuten lezen