Waar ben je naar opzoek?

Dankbaarheid na de coronacrisis

3 minuten lezen Britt de Waard Britt de Waard
Dankbaarheid na de coronacrisis

Kun je dankbaarheid na de coronacrisis hebben en uiten? De afgelopen maanden waren zo raar. We zaten middenin de coronacrisis. De lockdown is beëindigd, het leven wordt weer wat normaler (hoewel ik nog steeds moet wennen aan alle mondkapjes om me heen) en het is tijd om terug te kijken op deze unieke en rare tijd. Wat heeft de coronacrisis ons gebracht? Voor mij heel veel en er is voor mij dankbaarheid na de coronacrisis.

Dankbaarheid na de coronacrisis

Wat heeft het allemaal gebracht en gekost? Wat is er allemaal veranderd? Als ik naar mijn eigen situatie kijk ben ik nu een stuk ‘dankbaarder’ als ik weer eens naar een winkel kan, zelfs de Action voelt hetzelfde als een dagje Efteling.

Na een dikke drie maanden alleen in de bubbel thuis met de kinderen voelde het eerste bezoek aan de Action als een daguitje. Heerlijk even weg thuis, even snuffelen aan spullen die je eigenlijk niet nodig hebt maar weer even onder de mensen te zijn. Negatieve punten kunnen we allemaal genoeg opnoemen aan deze tijd maar nemen we ook wel eens te tijd om te kijken wat deze situatie ons gebracht en geleerd heeft?

Coronacrisis: hoe bewaar ik rust in de onrust?

“Zullen we het heel even over iets positiefs hebben?”, vroeg mijn dochter toen het kabinet had uitgesproken dat de scholen en kinderdagverblijven toch moeten sluiten. Ook wij moesten eraan geloven dat het coronavirus ons gesprek van de dag was. En…

 • Jady-Mayne Keyner

Positieve kanten coronacrisis

Ik heb veel dingen om, na de coronacrisis (waar we nog niet helemaal uit zijn), dankbaar voor te zijn:

 • Ik had tijd voor mijn kinderen; even niet naar school maar ze lekker zien ravotten in de tuin. Ze letterlijk zien groeien qua taal, spraak, leren fietsen, leren stempelen/ kleuren. Leren zelf aankleden en douchen. Allemaal kleine dingen waar ik ze echt enorm in zag groeien!
 • Doordat we in lockdown zaten en er niemand bij elkaar op bezoek mocht komen had ik ook de tijd om kritisch naar mezelf te kijken. Kon ik af en toe de boel de boel laten, er kon toch niemand op bezoek komen dus waarom constant een perfect gepoetst huis willen hebben?
 • Had Robbert ook een paar weken ‘vakantie’ doordat de kinderen koorts hadden en hebben we de tuin onder handen genomen en die verbetering is niet met een pen te beschrijven. Van groen oerwoud met kapotte glas-kas en ongelijk gras naar een lege tuin met nieuwe grasmatten, een nieuw kippenhok, terras, ingegraven trampoline en als klap op de vuurpijl nog ‘even’ een zwembad ingebouwd in de grond. Allemaal dingen die ik altijd zal blijven koppelen aan de Corona lockdown!
 • Menno, de derde zoon, is tijdens deze Corona tijd helemaal zindelijk geworden. Iets waar ik nu tijd voor had en waar hij nu ook klaar voor was. Doordat hij school toch soms nog spannend vond lukte het hem niet om op school ‘droog’ te worden en nu… helemaal schoon, droog en ongelukjes vrij.
 • Bij mezelf is het besef duidelijk gekomen dat ik geen controle heb over het leven, dat het leven veel te kort is om te blijven hangen is het negatieve en in het verleden. Dat kan ik niet meer veranderen, mijn toekomst heb ik wel zelf in de hand. Met behulp van therapie op afstand denk ik dat ik in de Coronatijd mentaal toch gegroeid ben. Ondanks dat ik facetime gesprekken met de psycholoog niet zo prettig vind als face to face… maar hey! Alles is beter dan niets.
 • Ik ben dankbaarder geworden. Bewuster geworden van ons vrije leven. Ik denk dat ik ontzettend blij ben als ik weer aan mezelf kan werken door fysiek contact met de therapeuten en verder kan met mijn leven.
 • Ik heb leren voelen waar m’n grenzen lagen; doordat ik constant thuis zat en constant van alles van mezelf moest ben ik kritisch hiernaar gaan kijken en voelen dat sommige dingen voor mij gewoon te veel waren. Even een stap op de plaats maken, het gevoel van gefaald hebben er laten zijn maar er niets mee doen. Ik faal niet, ik groei en ik leer.

Corona dankbaar!

De kinderen mogen nu, de laatste drie weken van het schooljaar, weer naar school. Even een paar weken op adem komen en genieten van de tijd met m’n kleinste meisje. Vanaf 1 juli tot 1 september is er weer vakantie en is het weer aan mij om ze te entertainen. Gelukkig heb ik recent een mooie printer mogen testen voor Love2BeMama, gevuld met leuke oefenwerkjes waar heel wat uurtjes vermaak uit komt. Ook weer een punt van dankbaarheid na de coronacrisis.

Ik ben Corona beu, maar ook dankbaar: het heeft me even wat bewuster gemaakt van ons leven en van de manieren waarop je het kunt inkleuren! Wat is voor jou een herinnering aan deze tijd?

Britt de Waard

31-jarige moeder van 4 kids onder de 5 worstelend met haar eigen verleden en de wens om het anders te doen voor mijn gezin.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen