Waar ben je naar opzoek?

Coronavirus: scholen blijven waarschijnlijk langer dicht

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Coronavirus: scholen blijven waarschijnlijk langer dicht

Het is nu 1,5 week geleden dat de scholen gingen sluiten. Voor 6 april zou gekeken worden of het mogelijk was de scholen weer te openen. Dit zou gebeuren aan de hand van een rapport wat het RIVM over de rol van kinderen jongeren bij de verspreiding van het coronavirus. Hiervoor zou onderzoek gedaan moeten worden. Gisteren is naar buiten gekomen dat de uitkomst van de resultaten waarschijnlijk langer op zich laat wachten. Het onderzoek is pas gisteren begonnen. Grote kans: scholen blijven langer dicht.

Resultaten afwachten

Het kan nog zes weken duren voordat er resultaten zijn. Op1 zei minister Slob dat hij vandaag hoopt te horen wanneer het onderzoek klaar is. Hij wil scholen en ouders ook meer duidelijkheid geven. 6 april komt namelijk al snel dichterbij. Minister Slob wil geen besluit nemen voordat de onderzoeksresultaten bekend zijn. Minister Slob zegt hierover: “Als dit onderzoek later dan 6 april klaar is worden de maatregelen, die nu genomen zijn, verlengd en blijven de scholen langer dicht. Pas als het onderzoek klaar is wordt er een beslissing genomen of de scholen weer open gaan.”

Verlenging sluiting

Dat zou betekenen dat als de resultaten nog 6 weken op zich laten wachten dat de scholen op zijn vroegst in mei weer open zouden gaan. Het is nog niet definitief of dit nog zo lang gaat duren en ook niet of er een datum voor afronding van het onderzoek vandaag bekend zal worden.

Coronavirus: Tips voor thuisisolatie met kinderen

Het hoge woord is eruit; we zitten de komende drie weken sowieso thuis met de kids. Het klinkt voor de kinderen misschien leuk dat ze niet naar school gaan, maar thuisisolatie is niet zoals een vakantie. Je kan namelijk ook…

  • Linda Bosscher

Kinderen besmettelijk?

Het onderzoek wordt voornamelijk in Noord-Brabant gehouden. Er is nu besloten dat de gegevens van honderd gezinnen met een coronabesmetting in heel Nederland worden bijgehouden. Als er een besmetting is vastgesteld neemt een verpleegkundige monsters af. Het gezin wordt een maand lang gevolgd en alle klachten worden bijgehouden. Tot nu is het nog niet bekend hoe besmettelijk kinderen precies zijn en wat voor rol ze spelen in de verspreiding van corona.

De ministeries van Onderwijs en Volksgezondheid zeggen in een gezamenlijke reactie dat ze op dit moment werken aan verschillende scenario’s voor na 6 april. Hierbij laten ze zich goed adviseren door deskundigen van het RIVM.

Bron: NOS.nl

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Kinderopvangtoeslag 2022 berekenen en ontvangen

  • 7 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Verre reizen met kinderen

Vakantie Curacao 2022 met kinderen tips!

  • 1 week geleden
  • 12 minuten lezen
(financieel) vrij leven

Passief inkomen genereren: 12 boeken om te lezen!

  • 1 week geleden
  • 16 minuten lezen