Waar ben je naar opzoek?

Coronavirus: mogen kinderen nog met elkaar spelen?

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Coronavirus: mogen kinderen nog met elkaar spelen?

Gisteren zijn de scholen gesloten en vanaf vandaag zitten ouders met hun kinderen thuis. Het zat eraan te komen maar de uitkomst is sneller dan we dachten. Vandaag was dag 1 thuis met kinderen. Lekker vrij? Ik heb er helemaal geen ‘vakantiegevoel’ bij want zo grappig is het niet. Vandaag hebben we al mail gehad van school met de taken voor komende week. Morgen start gewoon de ‘thuisschool’. Gisteren is ons ook met klem opgedragen om sociaal contact zoveel mogelijk te vermijden maar uit verschillende post op social media kan je opmaken dat het kwartje nog niet helemaal is gevallen. Speeltuinen schijnen overvol te zijn en ouders gaan met kids ‘gezellig’ naar de supermarkt. Sociaal contact vermijden? Wat kunnen we nu nog wel en niet doen en kunnen kinderen nog (buiten) spelen met vriendjes en vriendinnetjes en hoe beperk je sociaal contact als volwassenen?

Tip: Volg Love2BeMama op Instagram voor dagelijks (positief) nieuws en een kijkje achter de schermen 💛 bij een (thuis) werkende moeder van 3!

De regels sociaal contact vermijden

De richtlijnen zijn niet voor niets opgesteld. Het is niet zo dat de kinderen gezellig 3 weken vakantie hebben. Als we ons aan de richtlijnen houden dan zijn we, hopelijk, heel snel weer up and running. Als iedereen maar laconiek blijft en denkt ‘het zal wel’ dan kan dit nog wel eens heel lang gaan duren. Maar er zijn best wel wat vragen die leven bij ouders. Kunnen kinderen nog met elkaar spelen? Gaan we nog bij elkaar op de koffie of zeggen we afspraken af? Sociaal contact met je vermijden maar mogen kinderen nog wel buitenspelen? Gelukkig zijn er experts die zich hierover gebogen hebben en met adviezen komen op de vraag: mogen kinderen nog met elkaar spelen? De eerder opgestelde richtlijnen opvolgen is sowieso een pré.

Vergeet niet: de kinderen zijn niet voor niets thuis en er wordt heel serieus opgeroepen zo min mogelijk naar buiten te gaan en thuis te werken waar kan. Deze oproep is er niet voor niets! Sociaal contact vermijden is dus wel serieus.

Spelende kinderen

Het kan weinig kwaad als kinderen met elkaar spelen. Maar… Laat ze niet in grote groepen spelen, laat ze fysiek contact vermijden door niet met elkaar te stoeien of dicht tegen elkaar aan te zitten. Beperk het aantal vriendjes en vriendinnetjes met wie je kids in contact komen maar ook de vrijheid. Laat ze niet door de wijk struinen maar hou ze in en om huis. Maak met ouders (uit de buurt) afspraken zodat je op één lijn zit. En ben je ziek? Blijf dan thuis! Ook bij een kuchje of een snottebel. Laat de kinderen bij voorkeur ook gewoon buiten spelen. Niet bij iedereen in en uit lopen. Buitenspelen is tevens, zeker nu, heel gezond!

Kinderen zijn minder vatbaar voor het virus maar let er wel op dat ze het virus kunnen overdragen aan ouderen.

100+ binnenactiviteiten voor kinderen van de basisschool

Daar zitten we dan; de komende drie weken in en om huis met de kinderen. Geen zwembad, indoor speelparadijs of dierentuin waar we naartoe kunnen. Als je pech hebt moet je ook nog thuiswerken mét kinderen. Hoe ga jij deze…

  • Linda Bosscher

Contact met vrienden

De experts zeggen dat het geen kwaad kan om een kopje koffie bij elkaar te drinken maar ga niet in grote groepen samenkomen. Spreek af met vrienden die je goed kent en laat vage kennissen op afstand. Beperk je contacten waar kan. Vraag je af: is het nodig om af te spreken of kan ik deze afspraak verzetten?

Houd ook de bestaande adviezen in acht: bewaar afstand, was je handen, zorg dat je regelmatig de deurklinken schoonmaakt en schoenen uit binnen. Probeer telefonisch en via FaceTime / Skype contact te houden met ouderen.

Heb je een verjaardag gepland of in de agenda staan? Zeg die dan sowieso maar af!

Bezoek aan de supermarkt

In een aantal landen in Europa mag je nog maar per 1 of 2 personen de winkels in. In Nederland willen we dat voorkomen. Ga alleen naar de supermarkt (of winkel) als dat echt nodig is. Hiermee help je de middenstand en plaatselijke economie natuurlijk ook. Maar ga niet met hele families boodschappen doen en hutje mutje in de rij voor de kassa staan.

Coronavirus: Tips voor thuisisolatie met kinderen

Het hoge woord is eruit; we zitten de komende drie weken sowieso thuis met de kids. Het klinkt voor de kinderen misschien leuk dat ze niet naar school gaan, maar thuisisolatie is niet zoals een vakantie. Je kan namelijk ook…

  • Linda Bosscher

Een rondje wandelen of hardlopen

Buiten een ommetje doen is juist heel gezond. Lekker fietsen, wandelen of hardlopen. Volg hierbij ook de richtlijnen: geen fysiek contact en houd afstand.

Gezond verstand

Laten we ook ons gezonde verstand gebruiken en dit serieus nemen. Bovenstaande tips gelden voor iedereen die gezond en klachtenvrij is. Voel je je niet lekker en heb je een lichte verkoudheid? Blijf dan binnen!

Bron: AD.nl | Photo by Dominika Roseclay from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Origineel kraamcadeau geven? Check deze leuke ideetjes!

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Koken & Bakken

Barbecue thuis verzorgen: tips om de leukste thuisbarbecue te organiseren

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen