Waar ben je naar opzoek?

Coronavirus: Met mijn man in lockdown? Liever niet!

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Coronavirus: Met mijn man in lockdown? Liever niet!

Met kinderen in sociale quarantaine. Er zijn dingen die ik leuker vind. Maar geloof het of niet; mijn kinderen zijn niet de uitdaging de komende periode. Wat die uitdaging wel is? Dat is mijn man… Met mijn man in lockdown? Liever niet zeg!

Ik kan hun uitbarstingen, ruzies en onuitputtelijke talent om van iedere kamer een teringzooi te maken, wel handelen. Noem dit maar een gewone dag op mijn kantoor, dus wekenlang opgesloten zitten met mijn bloedjes komt vast wel goed. Er is echter een scenario wat mij meer angst aanjaagt en dat is dat ik wekenlang opgesloten moet zitten met… Mijn man!  

Begrijp me niet verkeerd

Ik hou zielsveel van mijn partner, maar zijn aanwezigheid ontwricht de dagelijkse routine. Zo gek is dat ook niet, want hij werkt (vooralsnog) 60 uur per week. Neem daarnaast dat hij verschrikkelijk slecht stil kan zitten, dus een wekenlange ophokplicht is niet iets waar hij gelukkig van wordt. En dat is ongeveer het understatement van het jaar.

Als mijn man thuis is, lopen we elkaar in de weg

Hij staat om 07:00 naast zijn bed, terwijl ik prima tot 11:00 kan blijven liggen. Bemoeit zich ineens met de was en helpt mijn kastsysteem om zeep. Als de schat ineens heeft besloten om op te ruimen dan ben ik eigenlijk alles kwijt. Ik ben mijn orde in de chaos kwijt, daar word ik nog chaotischer van en dat is iets wat hem weer irriteert.

Als je hier de rondslingerende sokken, de jas op de stoel en bouwgereedschap in ongeveer elke hoek van het huis (het is tenslotte wel echt een vent) bij optelt dan staat een lockdown bij ons voor vuurwerk. En dan geen spannende, oogverblinde sierpotjes, maar keiharde knallers. Je weet wel: van dat spul waarmee je op oudejaarsavond brievenbussen en auto’s mee de lucht in blaast.

Ik hou van mijn partner

Echt waar! Het is niet dat ik niet van zijn aanwezigheid geniet, maar (net zoals met veel dingen) genieten we, met mate. Door middel van de wekelijkse, broodnodige uren voor onszelf. Niet te vergeten dat hij, voor nu nog, overdag en buitenshuis aan het werk is.

Rondhangen

Als ik dus zie hoe massa’s mensen naar de stranden trekken, hoe mensen in groepen bij elkaar hangen op straat en de markten zijn afgeladen, dan slaat de schrik me om het hart. Niet alleen om de overduidelijke redenen, maar omdat ik het al zie gebeuren dat we dadelijk gedwongen zijn om onze tijd te besteden binnen de vierkante metertjes van ons huis. Iets wat bij ons niet voor zorgt voor een babyboom, maar voor een enkeltje richting de (virtuele) relatietherapeut.

100+ binnenactiviteiten voor kinderen van de basisschool

Daar zitten we dan; de komende drie weken in en om huis met de kinderen. Geen zwembad, indoor speelparadijs of dierentuin waar we naartoe kunnen. Als je pech hebt moet je ook nog thuiswerken mét kinderen. Hoe ga jij deze…

  • Linda Bosscher

Dus mensen, nogmaals, blijf binnen!

Vorm geen risico voor jezelf of een ander. Help de zorg en iedereen die nu aan het knokken is tegen het coronavirus. Beperk jezelf tot een kleine wandeling in de wijk en blijf uit de buurt van plekken waar veel mensen bijeenkomen.

Maar denk ook een klein beetje aan de vrouwen dadelijk wekenlang met niet alleen de kinderen, maar ook met hun partner zitten opgescheept. Er zit tenslotte ook gewoon een limiet aan wat een moeder kan hebben.

En aan wat een rol wc-papier precies voor je kan doen in tijden van nood…

Foto door cottonbro via Pexels

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Verre reizen met kinderen

Vakantie Curacao 2022 met kinderen tips!

  • 41 minuten geleden
  • 12 minuten lezen
(financieel) vrij leven

Passief inkomen genereren: 12 boeken om te lezen!

  • 1 dag geleden
  • 16 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Waar heb ik recht op als alleenstaande moeder 2022?

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen