Waar ben je naar opzoek?

Coronavirus: lieve moeders, het komt goed!

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Coronavirus: lieve moeders, het komt goed!

De eerste week thuis met de kinderen zit erop. De éénn is fanatiek aan de slag gegaan met schoolwerk, de ander zoekt nog een ritme. Het valt ook niet mee om les te geven aan je kinderen, je weer te verdiepen in de lesstof en daarbij in de meeste gevallen ook nog thuis te werken. Landen om ons heen gaan dicht en we maken ons zorgen. Hoelang gaat dit duren? Hoe komen we de tijd door? Komt dit goed? Wat als het coronavirus ons in zijn greep houdt?

Blijf positief!

Van een overvolle agenda hebben we een lege agenda en zitten we met de hele familie thuis. Dat is omschakelen ja. De irritaties kunnen hoog oplopen en je hebt misschien wel ruimte voor jezelf nodig, een adempauze. Het is niet makkelijk! Het zal een hele uitdaging worden om de komende weken vol te houden. Maar blijf positief!

De kleine dingen

Kijk naar de dingen die er wel toe doen; het samenzijn met elkaar, de tijd die je in elkaar kan steken (ook al is het pittig), de lente die doorbreekt, de vogels die fluiten, een kamer die je eindelijk op kan ruimen of gewoon het chillen op de bank, het nemen van een bad. Het genieten van de kleine dingen wordt belangrijker dan ooit.

Coronavirus: Nederland luistert niet naar overheid

Het is bijna een week geleden dat Social Media vol stond met oproepen om de scholen te sluiten. Het was niet verantwoord om de kinderen nog naar school te laten gaan. Afgelopen maandag werden de scholen gesloten en later deze…

  • Love2BeMama

Bemoedigende woorden

Lieve moeders, het komt goed! Via een oud klasgenoot van mijn PABO opleiding werd er een bericht gedeeld van een vrouw waarmee ik ook op diezelfde opleiding heb gezeten. Ze woont in China. De laatste weken zat zij met haar gezin vast in hun appartement. Gisteren deelde ze een update op Facebook die massaal gedeeld werd; misschien is de situatie niet helemaal te vergelijken omdat China een andere aanpak heeft, maar het is zo fijn om haar woorden te lezen. Te lezen hoe je gaat genieten van de kleine dingen en dat het goed gaat komen.

“Omarm jouw roeping als moeder: knuffel ze extra, vertel ze dat je van ze houdt. Vertel ze hoe blij je bent met al deze extra tijd samen. Geef ruimte aan boosheid, aan angst, aan frustratie. Deel eerlijk jouw eigen gevoelens. Weet dat het okay is om te falen. Vraag vergeving en ga verder. “

Marieke

Lees haar post op Facebook. Haar post is inmiddels viral gegaan! 💛

Photo by freestocks.org from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Kinderwens

Waarom kinderwens: wel of geen kinderen?

  • 4 weken geleden
  • 2 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Wat is strippen bij een bevalling?

  • 4 weken geleden
  • 2 minuten lezen