Waar ben je naar opzoek?

Coronavirus: huidige maatregelen ook na 6 april van kracht

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Coronavirus: huidige maatregelen ook na 6 april van kracht

Het is ruim twee weken geleden dat het sociale leven van ons Nederlanders behoorlijk stil kwam te liggen. Zoveel mogelijk thuis werken, sociale contacten vermijden, de horeca is gesloten, steeds meer bedrijven sluiten hun deuren en de scholen zijn dicht. De huidige maatregelen zouden tot 6 april duren maar vandaag is het nieuws naar buiten gekomen dat de huidige coronamaatrdegelen ook na 6 april van kracht zijn. Het kabinet komt morgen weer samen en aan het begin van de avond is er een persconferentie. Tot wanneer de maatregelen van kracht zijn zal dan bekendgemaakt worden. Of er nieuwe maatregelen gaan gelden horen we dan ook.

Als de huidige maatregelen verlengd worden zou dat ook betekenen dat de scholen langer dicht zijn.

RIVM somberder

Het was te verwachten dat deze maatregelen verlengd zouden worden. Vorige week was het RIVM nog optimistisch maar deze week al somberder. Moet de grootste piek nog komen? De druk op de intensive care-afdelingen van ziekenhuizen is heel groot. De economische schade is ook groot en we zitten in een zeer ongemakkelijke situatie maar de gezondheid van de burgers is ‘leidend’, volgens betrokkenen.

#stayhome

Dit weekend hebben Nederlands wel goed geluisterd en zijn we zoveel mogelijk binnen geweest. Ook al is dat moeilijk als het weer goed is. Als je zoveel bij elkaar op de lip zit kun je smachten naar frisse lucht en ruimte. Den Haag is tevreden over het afgelopen weekend. Doordat we er niet massaal op uitgetrokken zijn nam de kans op besmetting flink terug.

Coronavirus: Tips voor thuisisolatie met kinderen

Het hoge woord is eruit; we zitten de komende drie weken sowieso thuis met de kids. Het klinkt voor de kinderen misschien leuk dat ze niet naar school gaan, maar thuisisolatie is niet zoals een vakantie. Je kan namelijk ook…

  • Linda Bosscher

Meer druk op IC’s

Wat de effecten zijn van de maatregelen die nu gelden is nog niet te zeggen zegt een betrokkene. Daarom is het ook niet mogelijk om 6 april weer door te gaan met leven zoals we altijd deden. Ook is er een grote kans dat er over twee weken 2500 coronapatiënten op de intensive care liggen. Om verdere druk op de IC’s te voorkomen is het noodzakelijk om de maatregelen te verlengen.

Hoe en wat verder weten we niet. Morgen horen we meer!

Bron: AD.nl

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen