Waar ben je naar opzoek?

Coronavirus: aftellen tot… niets!

2 minuten lezen Ilona Lijesen Ilona Lijesen
Coronavirus: aftellen tot… niets!

Wie mijn laatste blog heeft gelezen weet dat mijn dochter Emma al maanden uitkijkt naar haar verjaardag. Plannen maken,  aftelkalender…. Ze kon niet wachten! De voorbereidingen waren getroffen. Taart besteld, boodschappen binnen, uitnodigingen de deur uit en het feestjurkje hangt klaar. Maar toen kwam corona… Coronacrisis en verjaardag vieren; hoe doe je dat?

Coronacrisis en verjaardag vieren?

De coronacrisis kwam langzaam om de hoek kijken. Eerst geen handen schudden en uiteindelijk vlak voor haar feest de maatregel om sociaal contact te mijden als je een kou of hoestje hebt. Toen was er twijfel,  maar we voelden ons nog goed… Kunnen we dit gewoon door laten gaan? En dan word ik de vrijdag ziek: keelpijn, grieperig en in de avond rillend van de koorts in bed. Oke duidelijk. Dit moet gecancelled worden. Mijn hart brak toen we het Emma moesten vertellen. Maar onze kanjer reageerde best goed, ze nam van ons aan dat we dit echt niet zomaar deden. 

School ook dicht

Ook haar kinderfeestje ging niet door omdat uiteindelijk Monkeytown ook dicht ging en wij het bovendien niet verantwoord vonden nu ik net ziek was geweest. En dan een dag voor haar verjaardag kwam het nieuws dat vanaf haar verjaardag de scholen dicht gingen. Daaaaaag uitdelen op school!

De dag van haar leven!

We spraken af dat we er met z’n viertjes gewoon een superleuke dag van zouden maken. Emma mocht de dag bepalen (ideetje gejat van de Bellinga’s). De taart was al besteld en kon niet meer worden afgezegd uiteraard dus we hadden een taart voor 30 personen die we met z’n viertjes mochten opeten! En genoeg hapjes en drankjes in huis dus hamsteren was voor ons niet nodig! De komende weken zitten wij niet zonder wijn en chips…. ken je prioriteiten!

15 tips voor een speciale verjaardag

Zoek jij leuke tips om een verjaardag speciaal te maken? In deze blog vind je 15 leuke, creatieve en goedkope ideeën om de verjaardag van je kind heel speciaal te maken! Inmiddels ben ik bijna 34 en lig ik niet…

  • Love2BeMama

Spelletjes x 100

Gelukkig knapte ik na 2 dagen weer op dus kon ik ons privé feestje volop meemaken. Een heerlijke dag was het, vol met spelletjes (na 100 spelletjes neigt zelfs deze spelletjesfan ook wel af te haken, maar alles voor de jarige job!). Emma was tevreden en wij ook. 

Een dag om nooit te vergeten

Op haar verjaardag kwamen opa en oma het gezamenlijke cadeau van beide opa’s en oma’s brengen. Cadeau voor de deur, opa en oma stappen naar achteren en wij pakken het cadeau. Even zwaaien bij het raam en uitpakken maar! Gekke situatie ook weer, maar Emna was super blij met haar cadeau! Gelijk een leuk speeltje voor de komende tijd. Van ons kreeg ze een karaoke speaker en deze komt nu goed van pas in deze situatie. Een beetje vrolijkheid in deze Corona-tijd.

Als al deze ellende voorbij is, gaan we het goed vieren. Van uitstel komt zeker geen afstel.  Emma haar 5e verjaardag gaan we nooit vergeten.

Foto door Sharon McCutcheon via Pexels 

Ilona Lijesen

Ik ben Ilona (38), getrouwd en moeder van drie kinderen waarvan een sterrenkindje die met 19 weken zwangerschap is overleden. Ik hou, samen met mijn gezin, van leuke dingen doen, op pad gaan en heerlijke luierdagen zo af en toe. We zijn dol op reizen en willen onze kinderen veel van de wereld laten zien. Ik werk bij een reisorganisatie en heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. In mijn blogs wil ik je meenemen in mijn wereld en gedachtes en hopelijk vinden jullie herkenning (of niet) in mijn blogs.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen