Waar ben je naar opzoek?

Coronacrisis: mijn man kreeg corona en werd opgenomen

2 minuten lezen Kim de Jong Kim de Jong
Coronacrisis: mijn man kreeg corona en werd opgenomen

Dat corona ons allemaal raakt moge duidelijk zijn. Dat we voornamelijk thuis moeten blijven is natuurlijk erg vervelend, maar we zouden ons er wel doorheen slaan. Mijn man heeft als taxichauffeur nu weinig werk en zou veel thuis zijn. Ik, werkzaam in de zorg, zou me maximaal kunnen inzetten de komende tijd. Dat liep allemaal net wat anders. Mijn man kreeg corona en werd opgenomen.

Opgenomen

Al een paar dagen was hij wat kortademig, verder had hij geen klachten. Tot hij op zaterdagmiddag ineens erger benauwd werd en zelfs wat grauwig zag. Hij nam contact op met de huisartsenpost en moest komen, uiteraard verdacht van…. corona.

Mijn man kreeg corona

Twee uur lang reageerde hij niet op appjes en kreeg ik het zelf ook wat benauwd, maar dan van de bezorgdheid. Uiteindelijk werd ik gebeld door de ambulanceverpleegkundige, dat hij onderweg was naar het ziekenhuis. Het zuurstofgehalte in z’n bloed was zodanig laag dat hij zuurstof nodig had en hij werd opgenomen. In het ziekenhuis werd hij getest en tot niemands verbazing bleek hij corona-positief.  

Aan huis gekluisterd

Daar zat ik dan, aan huis gekluisterd met mijn kinderen van 5, 3 en 4 maanden oud… Alleen telefonisch contact kunnen leggen met manlief/papa en verder alles alleen draaiende moeten houden viel me erg zwaar, maar een andere keuze had ik niet. Werken ging niet, want wie moest ik op de kinderen laten passen? Niet even eruit voor een boodschap, geen bezoek… Wat ik ook erg zwaar vond was dat je niet op bezoek mag. Allemaal heel logisch, maar ook eenzaam. 

Zwanger in tijden van coronacrisis

Rianne is mama van een kleuter, een sterrenkindje en zwanger van een regenboogmeisje. Ze is weer zwanger geworden na een groot verlies. Deze zwangerschap is ook pittig; Rianne is zwanger in tijden van coronacrisis. Dat valt niet mee! *Voor onze…

  • d.rietje

Eenzame opsluiting

Na drie dagen was zijn situatie gelukkig zodanig dat hij niet meer aan de zuurstof hoefde en daarmee dus ook met ontslag mocht. Je bent dan alleen nog niet corona-vrij en moet dan in thuisisolatie. Daar blijkt een hele handleiding voor te zijn van meerdere pagina’s, maar het komt erop neer dat je geen contact mag hebben met je huisgenoten, en dat alles wat je aanraakt of gebruikt apart schoongemaakt moet worden. Niet te doen, in een huis met 3 kleine kinderen. Leg maar eens uit dat papa wel thuis is, maar ze hem niet mogen zien. Gelukkig kon hij naar het gezin van zijn broer, die een kamer over hebben. Een week lang zat hij daar in eenzame opsluiting, tot hij 24 uur klachtenvrij was. 

Maar we hebben het overleefd! We zijn heel blij dat hij weer gezond en wel bij ons terug is. We hebben geluk had, weet ik uit ervaring. Ik heb met eigen ogen op de IC gezien dat het ook anders kan….

Blijf gezond, blijf thuis…

Foto door Anna Shvets via Pexels

Kim de Jong

Ik ben Kim. Ik run mijn chaotische gezin. Mijn man heeft PTSS, mijn zoon (5) is hoogbegaafd, we hebben een dochter (3) met het syndroom van Turner en tot nu toe een voorbeeldige baby. Ik hou van eten, koken, lezen en handletteren.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen