Waar ben je naar opzoek?

Coronacrisis: hoe bewaar ik rust in de onrust?

5 minuten lezen Jady-Mayne Keyner Jady-Mayne Keyner
Coronacrisis: hoe bewaar ik rust in de onrust?

“Zullen we het heel even over iets positiefs hebben?”, vroeg mijn dochter toen het kabinet had uitgesproken dat de scholen en kinderdagverblijven toch moeten sluiten. Ook wij moesten eraan geloven dat het coronavirus ons gesprek van de dag was. En hoe bewaar ik de rust? En dat we het thuiswerken de aankomende periode moeten combineren met de zorg voor ons zelf, onze relatie èn onze kinderen. Tegelijkertijd staat alles STIL…

Coronacrisis: hoe bewaar ik de rust?

Goh, het was bij Fam. J heftig puzzelen hoe wij ons nieuwe leven moesten gaan inrichten. Dagelijks stellen we hier en daar bij, want in de praktijk werkt het echt niet altijd zoals je het van tevoren hebt bedacht. Omdenken helpt om te kunnen schakelen in mogelijkheden. Oei… deze laatste zin… Are you one click away from leaving? 

SNAP IK! 

Mag ik je vragen om toch nog te blijven hangen?

Zonder de coronacrisis te willen bagatelliseren, wil ik je in deze blog graag meenemen naar de positiviteit die het ook met zich meebrengt. En wil je antwoord op de vraag ‘hoe bewaar ik de rust in de onrust?’. Lees dan zeker even verder!

Kijk even met me mee:

 • Valt het jou ook op wat voor creatieve oplossingen men bedenkt om er voor elkaar te zijn? Van boodschappen doen tot en met entertainment buiten bij de verzorgingstehuizen. Geweldig toch!
 • Laten we vooral de natuur ook niet vergeten. Heb je gezien hoe de natuur haar werk doet wanneer we er (noodgedwongen) van af moeten blijven? Blauwe lucht, geen smok, schone wateren. 
 • We leren bewuster leven. Waar hechten we nu echt waarde aan? Waar kan ik me gezien de huidige omstandigheden van onthechten?
 • Okay… het hele gezin is thuis… het is druk en veel BUT IT’S TIME TO SPEND TIME TOGETHER!

Je kunt diverse binnenactiviteiten toepassen om jouw kids in deze bijzondere tijd te entertainen.

Ik ben werkgever. Wat kan ik doen voor mijn medewerkers?

Hoe kun je als werkgever jouw personeel ondersteunen in deze heftige ongekende situatie? Deze vraag krijg ik vaak van klanten te horen. We hebben er hoe dan ook allemaal mee te maken. 

Als eerste lijkt het mij belangrijk om jouw medewerkers te laten weten dat je het zelf ook een heftige situatie vindt: op zakelijk- en privé gebied. Zorg ervoor dat een ieder zich welkom voelt om mogelijke perikelen en/of behoeftes met je te bespreken. Je zult niet overal een oplossing voor hebben, maar samen op zoek gaan naar een oplossing werkt vaak veel prettiger.

Reik ook tools en tips aan hoe zij de aankomende periode kunnen omgaan met een hele andere wereld. Er is sprake van angst en onzekerheid die zich mogelijk sneller kunnen uiten in mentale klachten. 

Je kunt het leuker, overzichtelijker en aantrekkelijker aanpakken door een videoboodschap of een flyer te maken. Adviseer hen hoe zij structuur kunnen behouden in hun dagelijks leven wanneer ze genoodzaakt zijn thuis werken. Of thuis moeten blijven omdat een gezinslid griepverschijnselen heeft. Denk hierbij aan: 

 • Voorbeeld van een dagindeling waarin huiswerkbegeleiding, quality-time met gezin en/of voor jezelf ook wordt meegenomen. 
 • De app “Zoom” installeren om in groepsverband (op vaste tijden) te kunnen videobellen. 
 • Deel met elkaar linkjes om thuis sportoefeningen te doen. Maar ook ontspanningsoefeningen. En wat dacht je van recepten die je immuunsysteem boosten?
 • Share jouw Spotify-list voor diverse moods: uitlaatklep, sporten, ontspanning e.d..
 • Quotes zijn ook welkom.

Wat kan ik als ouder doen om mijn gezondheid een boost te geven?

Hier is en wordt natuurlijk al heel veel over gezegd. Er zijn zoveel tips van voeding tot en met beweging. Het eerste wat ik zou willen zeggen is: “gebruik je gezond verstand”. 

Net als dat een vogel weet waar en hoe hij naar plaats van bestemming moet vliegen, heb jij ook die onzichtbare TomTom. Vertrouw op jouw intuïtie. 

Hoe zorg je goed voor jezelf als drukke moeder? (zonder schuldgevoel!)

Voordat ik ook maar aan deze blog begin wil ik even heel duidelijk zeggen dat ik vind dat moeders géén schuldgevoel zouden moeten kennen. Moeders die schuldgevoel ervaren; het is niet nodig. Elke moeder doet het namelijk goed genoeg. Dus…

 • Linda Bosscher

Wees de regisseur van jouw (nieuwe) leven

Dat is wat ik dagelijks met mijn gezin probeer te doen. Focus op de dingen die je wel zelf in de hand hebt. 

Mijn partner en ik werken inmiddels een aantal weken thuis. Dit vinden we eerlijk gezegd een uitdaging maar vooral ook heerlijk! Waarom? Wat dacht je van:

 • Lekker werken in comfy clothes;
 • Iedere dag een andere verse lunch maken. Weg met die snelle bammetjes;
 • Geen reistijd en files;
 • De wasmanden zijn nog nooit zo vaak en snel leeg geweest;
 • Dit is juist het moment om bewust stil te staan bij dankbaarheid; 
 • Muziek op de achtergrond die wij adoreren;
 • Start de dag met yoga en/of meditatie. Soms zelfs tussen de bedrijven door!
 • Nog meer en vaker verbinding met elkaar (Euh ja, ook bij ons zorgt dit voor uitdagingen).

Mijn mama is pas 60 jaar geworden. Dit zouden we natuurlijk uitbundig vieren. Ik heb wel een traantje gelaten dat we haar niet konden knuffelen op haar dag. Toch vroeg ik me af waarom het anders zou zijn om het op een andere dag “in te halen”. Eigenlijk zou je iedere dag je leven moeten “celebraten”. Dus bij deze, voor mijn mama… voor iedereen die in is voor een feestje en het leven dagelijks wil vieren… Want daar hoef je niet jarig voor te zijn:  

Wat mij zeker ook niet is ontgaan, is dat er steeds meer artiesten zijn die songs maken over wat de “moderne” Lockdown met ons doet. Toch is het gedicht van Fr. Richard Hendrick mij het meest bijgebleven. Lets Come together:

Met de neus op de feiten 

Laatst heb ik een mooie podcast episode van Thijs Lindhout beluisterd. Hij interviewt Manu Keirse over de dood, rouw en verlies. Ik vond het heel interessant om te horen hoe je de dood ook kunt bekijken. Maar vooral hoe je het bespreekbaar moet en kunt maken met jong en oud.

Wat heb jij nodig in deze bijzondere tijd?

Natuurlijk gaat bij jou ook alles door in het leven. Mocht jij die pauzeknop wel gevonden hebben? Please, let me know. Wil jij bewust even stil staan in jouw leven om rust in de onrust te creëren? Als yogadocent (in opleiding) help ik je graag een manier te vinden hoe jij jouw moment van de dag kunt inrichten m.b.v. mediteren, yoga, ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Mail me gerust. Of laat een reactie achter. 

Wees lief voor jezelf, want: Alleen Liefde Werkt <3

Jady-Mayne Keyner

Deze ambitieuze dame staat bewust in het leven voor een gezonde balans tussen werk en privé. Ik woon samen met mijn vriend, mijn dochter en onze zoon. Naast genieten van/met mijn gezin besteed ik veel
aandacht aan mijn persoonlijke ontwikkeling: in muziek als allround vocaliste, geluksonderzoeker voor Mayne-Stage podcast en yoga en meditatie.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen