Waar ben je naar opzoek?

Bestaat er medicatie om sneller zwanger te worden?

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Bestaat er medicatie om sneller zwanger te worden?

Zwanger raken gaat meestal niet vanzelf, maar voor veel ouders is het een regelrechte nachtmerrie als zwanger worden niet lukt. Bij iedere mislukte poging zien deze stellen hun toekomstbeeld per maand veranderen. Gelukkig is er vandaag de dag veel mogelijk en is er medicatie om sneller zwanger te worden op de markt om stellen met vruchtbaarheidsproblemen bij te staan. 

Kinderwens bespreken

Wanneer je graag kinderen wil bespreek je deze kinderwens eerst met je partner. Als je op één lijn zit besluit je samen te stoppen met de pil of andere anticonceptie die jullie gebruiken. Daarna gaan jullie proberen om zwanger te worden. Maar zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bestaat er ook medicatie om zwanger te worden? En zo ja, wanneer gebruik je deze medicatie? Dat vertellen we jou in deze blog!

Zwanger worden? Gebruik de FERTI LILY Conceptie Cup

Gaat zwanger worden niet vanzelf? Dan is de FERTI∙LILY Conceptie Cup misschien wel wat voor jou. Tot vandaag kende ik de Cup niet maar bij het lezen van het persbericht was ik zo enthousiast dat ik jullie er graag meer…

  • Linda Bosscher

Foliumzuur voedingssupplement zwangerschap

Als je besloten hebt om voor een kindje te gaan dan is het aan te raden om, voorafgaand en tijdens je zwangerschap, foliumzuur te slikken. Foliumzuur, oftewel vitamine B11, is een van de weinige vitamines waarvan we niet altijd genoeg binnenkrijgen. Dit geldt vooral voor zwangere vrouwen. Foliumzuur is nodig voor de groei, juiste werking van het lichaam en de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Foliumzuur is ook belangrijk voor de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind. Wil je zwanger worden of ben je zwanger? Dan wordt aangeraden dagelijks 400 microgram foliumzuur te nemen.

Tips voor hooikoorts tijdens je zwangerschap

Het voorjaar is iets waar we allemaal met smacht op hebben zitten wachten. Echter brengen de eerste zonnestralen een klein nadeel met zich mee: hooikoorts. Iets wat dubbel zo vervelend is in een zwangerschap, want welke hooikoorts medicatie mag je…

  • Denise Meijer

Wanneer medicatie om sneller zwanger te worden?

Wanneer een stel besluit om aan kinderen te beginnen, dan willen ze dit liever zo snel mogelijk. Echter duurt het voor de meeste koppels al langer dan verwacht. Slechts 30 procent van alles stellen is binnen drie maanden zwanger, 80 procent is dit binnen het jaar en 90 procent doet er zelfs twee jaar over om uiteindelijk zwanger te raken. Ook voor vrouwen met PCOS is het veel moeilijker om zwanger te worden.

Levensstijl veranderingen

Dit betekent echter ook dat een goede 10 procent zelfs na periode hun kinderwens nog niet in vervulling heeft zien gaan. Meestal is dit dan ook de periode dat er aan de bel wordt getrokken om verder onderzoek te doen naar wat de ongewenste kinderloosheid veroorzaakt. Soms zijn wat simpele levensstijl aanpassingen al voldoende om het zwanger worden te vergemakkelijken. Zaken zoals stoppen met roken, afvallen en een gezond dieet kunnen een positief effect hebben op de vruchtbaarheid. Ook zijn veel vrouwen zich niet bewust van wanneer ze precies vruchtbaar zijn. De koppels hebben gemeenschap op de verkeerde dagen. 

Gynaecoloog bezoeken

Helaas is het probleem niet voor ieder stel even makkelijk op te lossen. Samen met een gynaecoloog wordt er in dat geval gekeken naar alternatieve manier om zwanger te raken en meestal wordt er in dat geval begonnen met medicatie om sneller zwanger te worden. Er zijn een aantal medicijnen op de markt. Meestal bevat de medicatie hormonen om het lichaam het ‘seintje’ te geven wat nodig is om een zwangerschap tot stand te brengen.

Mocht dat niet lukken dan wordt er gekeken naar alternatieve manier om zwanger te worden. Denk aan bijvoorbeeld IVF.

Clomid

Een van de bekendere medicijnen om zwanger te worden is Clomid. Dit medicijn wekt een eisprong op. De medicijnen worden ook gebruikt in combinatie met behandelingen zoals IUI, ICSI en IVF. 

Welke medicijnen zijn er nog meer?

Daarnaast zijn er nog een tal van andere medicijnen op de markt om je te helpen om sneller zwanger te worden. Informeer bij je arts of gynaecoloog naar de opties en mogelijkheden. Ook kan deze je helpen met welk medicijn het allerbeste bij jou (gezondheid)situatie past. Dit is voor iedere vrouw anders en ook de situatie is voor iedereen anders.

Lieve wensmama, het spijt me…

Voordat ik het erg had, was de vraag eruit. “Heb je zelf ook kinderen?” Ik zag de aarzeling, de vertwijfeling in haar ogen. “Nee”. Slik. Het voelde ongemakkelijk, daar voor wat wellicht het toekomstige schoollokaal moet worden van mijn dochter….

  • Love2BeMama

In deze blogpost staan affiliatielinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
  • Merel zei

    Hey Denise!

    Heb jij toevallig ook een favoriete foliumzuursupplement? Ik heb al wat research gedaan naar welke de beste is, maar ik heb zoveel informatie gekregen dat ik door de bomen het bos niet meer kan zien. Voorlopig gaat mijn keuze naar deze van Flinndal maar wat vind jij daarvan? Heb je er toevallig al ervaring mee?

    Groetjes,
    Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen