Waar ben je naar opzoek?

Baby’s lopen gevaar in autostoeltjes

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Baby’s lopen gevaar in autostoeltjes

Op internet kwam ik een artikel tegen over baby’s die gevaar lopen in autostoeltjes. Baby’s die in autostoeltjes liggen kunnen gevaar lopen: het zuurstofgehalte van het bloed kan met ruim 5% dalen. Wisten jullie dat?

Ik wist dat namelijk niet! Ik schrik er wel een beetje van. Ik ben mij er wel van bewust dat je een autostoel alleen moet gebruiken wanneer nodig. Het gebruik van een autostoel is immers noodzakelijk als je de weg op wil gaan met je kindje.

Er is een studie naar gedaan en dit is in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd. Hoogleraar Han van Goudoever van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam geeft aan dat dit voor gezonde baby’s niet zoveel kwaad kan maar voor een heel jong kindje, een ziek kindje (verkouden of grieperig) of een kindje met hartproblemen kan het gebruik van een autostoeltje gevaarlijk zijn.

Waarom is het nou zo gevaarlijk? Een kindje neemt in een autostoeltje een houding aan waarin het niet goed kan doorademen. Er is geen ander alternatief om je kindje te vervoeren dus gebruik een autostoel alleen wanneer het noodzakelijk is. Laat je kindje dus ook niet slapen in een autostoeltje wanneer hij niet meer in de auto zit. Een autostoeltje is géén slaapplaats.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Spina Bifida: het verhaal van Veda (2)

  • 2 weken geleden
  • 9 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Baby met open ruggetje: het verhaal van Veda (1)

  • 2 weken geleden
  • 8 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Vtech Action Cam review: geweldige kindercamera!

  • 3 weken geleden
  • 2 minuten lezen