Waar ben je naar opzoek?

Appracadabra: Theater app

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher

Heeft jouw kind onderliggende acteertalenten? Of is hij of zij goed in zang? Misschien is ook dansen wel iets voor hem of haar. Als het maar op het podium staat, als er maar een spotlight op je kind schijnt. Heb je toevallig een iPad in huis of heb je zelf een iPhone? Dan is het misschien leuk om de Theater app van Appracadabra te downloaden.

Bij de Theater app creëer je zelf een eigen toneelstuk. Met twee poppen naar keuze – en dit kan met het gezicht van je eigen kind – en een leuk scenario maak je jouw eigen theatershow. En op het einde wordt er nog voor je geklapt ook.

In de app zijn er verschillende animaties beschikbaar. Niet alleen de achtergronden van de show, maar ook extra effecten waar je zelf voor kunt kiezen. Nu ben ik persoonlijk van mening dat er niet heel veel decors en lappenpoppen zijn. De rekwisieten wel meer, maar naar mijn idee had het toch uitgebreider gekund. Daarbij zijn er uiteraard geluidseffecten, maar deze zijn ook niet denderend. Natuurlijk is de app voor kinderen van twee tot zes jaar oud bedoeld, dus zij kunnen de gekste scenario’s bedenken met deze kleine hoeveelheid aan mogelijkheden. Kinderen hebben immers veel fantasie. Er zijn namelijk geen regels en er is geen script, je kind kan helemaal zelf bepalen wat er gebeurt.

De Theater app is vrij simpel. Hoewel er foto’s toegevoegd kunnen worden aan de lappenpoppen, is er verder slechts één mogelijkheid: naar het podium om het decor, de rekwisieten en lappenpoppen te kiezen. Daarna kun je de poppetjes verplaatsen, het decor en de effecten gaan hun eigen gang. Het is hierbij wel gemakkelijk een verhaaltje te verzinnen.

De gehele app is wel kindervriendelijk. Zowel qua navigatie als qua koppelingen met social media, advertenties en push-berichten bijvoorbeeld. Deze laatste zijn er namelijk niet.

Deze app is in de App Store verkrijgbaar voor €2,99.

© Geschreven door Anouk

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Zelfstandig kind: Hoe kan je dit het beste stimuleren?

  • 1 dag geleden
  • 3 minuten lezen
Kinderwens

Welk glijmiddel kan je gebruiken bij een kinderwens?

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Welke toeslagen zijn er voor een alleenstaande moeder in 2021?

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen