Waar ben je naar opzoek?

Alternatieven Sinterklaas vieren in coronatijd

5 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Alternatieven Sinterklaas vieren in coronatijd

Naar verwachting zal er dinsdag weer een persconferentie van Rutte en De Jonge komen. Zullen we Sinterklaas mogen vieren met elkaar? En hoe gaat het met Kerst? In deze tijd is alles onzeker. We zijn al ‘gewaarschuwd’ dat we er niet op moeten rekenen dat er veel mogelijk is dit jaar. Sterker nog; we kunnen ons er beter op voorbereiden dat de gezellige decembermaanden dit jaar anders zijn. Dus geen Sint en geen Kerst vieren zoals we dat altijd deden. Hier kunnen we ons dan mentaal vast op gaan voorbereiden en rekening mee gaan houden. Hoorde jij hem binnenkomen? Maar laten we het vooral van de positieve kant bekijken en omdenken. Als samenkomen niet mogelijk is met meerdere mensen, dan doen we het gewoon anders. Wij geven alternatieven Sinterklaas vieren als samenkomen niet mag.

Sinterklaas vieren in coronatijd

Geen Sint én geen Kerst op de ‘normale’ manier. Dat vraagt dus enige creativiteit om deze feestmaand gezellig door te komen. Lastig! Dat weet denk ik wel iedereen. Tenslotte wekken deze veranderingen toch wel iets van weerstand op bij een groot deel van de Nederlandse bevolking. Maar: we gaan niet voor een glas halfleeg. Tenslotte is dat ook zoiets wat absoluut niet bij onze oer-Hollandse mentaliteit past. Hoe kan je, in deze tijd, Sinterklaas vieren zoals altijd maar dan net even anders. Wat zijn de alternatieven als het aankomt op Sinterklaas vieren. We hebben een paar mooie ideetjes voor je uitgedacht. Voor de kinderen. Tenslotte is dat waar het om draait! Misschien juist wel in deze onwijze kl*tetijd.

Tip: Laat de kinderen gewoon de Sinterklaastijd beleven zoals ze dat anders doen. Ga hier zelf ook in mee en het wordt allemaal een stuk makkelijker. Het is zoals het is! De kinderen kunnen alvast een verlanglijstje maken. Deze leuke verlanglijstjes koop je bij de HEMA.

Alternatieven Sinterklaas vieren in coronatijd

Alternatieven Sinterklaas in coronatijd

Het liefst vier je natuurlijk Sinterklaas met je hele familie. Gezellig in huis, met een leuk Pietentaartje en een borrel… Jammer genoeg zit dit er dus (hoogstwaarschijnlijk) niet eens in dit jaar. Sterker nog: de intocht is er zelfs op aangepast. Maar gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat Sinterklaas ongezellig wordt dit jaar. Je moet alleen weten hoe je het een beetje leuk kan maken. En daar hebben wij precies goede tips voor in huis: alternatieven Sinterklaas vieren als samenkomen niet mag.

Om te beginnen; laten we lekker op tijd beginnen met gezellige Sinterklaas versieringen in huis. En voor deze Sinterklaas versiering hoef je helemaal de stad niet in, deze kun je geheel coronaproof online bestellen.

Sinterklaas versiering Alternatieven Sinterklaas vieren
Alternatieven Sinterklaas vieren in coronatijd

Laat opa en oma pakjes bezorgen

Laat opa en oma een jute zak met kleine cadeautjes vullen en deze ‘op aanvraag van Sint’ voor de deur zetten. Sinterklaas heeft het namelijk zo druk dat opa en oma hem een handje hebben geholpen. Drink vervolgens buiten in de voortuin samen een kopje koffie/ thee of gluhwein met wat lekkers, laat de kinderen buiten de pakjes uitpakken (hebben ze meteen een frisse neus gehaald) en op deze manier ben je toch even samen.

Alternatieven Sinterklaas vieren in coronatijd

Surprises uitdelen

Misschien niet perse iets voor de kinderen, maar wel voor de gezelligheid onder de volwassenen. Wissel onderling surprises uit. Ook al ben je niet bij elkaar. Het zorgt voor de nodige plezier om alles uit te pakken, te kijken van wie het is en het weer terug te koppelen. Dit staat sowieso garant voor een avondje plezier. Zelfs op afstand!

Online borrelen als de kinderen op bed liggen

In het verlengde van bovenstaande idee kun je, als de kinderen op bed liggen, bij elkaar inbellen en als volwassenen lekker met elkaar borrelen en dan online de surprise uitpakken.

Makkelijke Sinterklaas Surprise maken: 10 tips

De Sinterklaastijd is aangebroken; het Sinterklaasjournaal staat weer aan en de verlanglijstjes worden weer gevuld. Volgende week gaan de kinderen weer lootjes trekken op school. Een super leuke en gezellige tijd breekt aan. De oudste twee kinderen maken al een…

  • Love2BeMama

Videobellen

Je kan natuurlijk niet bij elkaar zitten momenteel maar met de alternatieven om Sinterklaas te vieren kom je ver. Gelukkig is het, dankzij de hedendaagse technologie, mogelijk om toch contact te hebben met je familie. Ook op pakjesavond! Zet Skype, Zoom of videobellen via Whatsapp aan op pakjesavond. Zo is oma, opa of de tante er een beetje bij. Zonder enig risico op een corona besmetting en wel gezellig met elkaar. Ook leuk: laat je kind bellen met Sinterklaas.

Videobericht van Sinterklaas

Door Corona is het niet zo gemakkelijk om een Sinterklaas of Pietje in huis uit te nodigen. Een ander leuk, corona-proef alternatief is een videoboodschap van Sinterklaas. Je geeft van te voren de naam, hobby’s en bijzonderheden van je kinderen door en Sinterklaas zelf maakt hier een onwijs leuke videoboodschap van. Het maakt overigens niet uit of je pakjesavond viert met een, twee of zes kinderen. De Sint heeft voor iedereen wel een leuke boodschap klaar. Google kan je vertellen waar je deze videoboodschap kan laten maken.

Sinterklaasspeurtocht door het huis

Dit vraagt wat meer van je creativiteit en tijd maar hoe leuk is het om een speurtocht door het huis te maken en overal de pakjes te verstoppen?

Film kijken met een Sinterklaas borrelplank

Ga lekker op tijd beginnen met Pakjesavond, daarna een leuke film kijken met een Sinterklaas borrelplank en vergeet niet op tijd je huispak aan te trekken. Geen familie en vrienden om je heen heeft ook zo zijn voordelen!

Zet je eigen trots opzij

Heel veel mensen hebben tegenwoordig de neiging om Sinterklaas een beetje voorbij te laten gaan. Zonde, want in een tijd dat we toch al niet zo heel veel kunnen. Is ieder lichtpuntje het vieren waard. Ongeacht het gedoe wat er de laatste jaren rondom de Sint heeft gespeeld: zet je eigen trots en gevoel opzij om er toch een leuke paar weken en pakjesavond van te maken. De kinderen hebben momenteel toch al niet heel veel om (buitenshuis) van te genieten, dus alles wat er valt te vieren is mooi meegenomen. Zo dus ook de aankomst van de Sint.

Zoals je ziet: er zijn genoeg alternatieven om Sinterklaas te vieren. Wij willen je in ieder geval een hele fijne Sinterklaas wensen!

Lees ook:

Alternatieven Sinterklaas vieren

In deze blogpost staan affiliatelinks verwerkt.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen